TARİHİ GEÇMİŞ BİBER GAZI KULLANAN POLİS BİR CAN DAHA ALDI

Cumhuriyet.com.tr
13 Mayıs 2014 Salı

Biber gazı bir can daha aldı

Mersin’de Gezi direnişi sırasında ağzına sıkılan biber gazı sonrası, bu gazdan etkilenip dil kökü kanserine yakalanan Mehmet İstif, tedavi gördüğü Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde hayatını kaybetti.

Mersin’de Gezi Parkı direnişi sırasında polisin 40 santimetreden ağzına biber gazı sıkmasının ardından dil kökü kanserine yakalanan Mehmet İstif, tedavi gördüğü Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde hayatını kaybetti.

DİLİNİN DÖRTTE BİRİ ALINMIŞ, 39 KİLOYA DÜŞMÜŞTÜ

Biber gazı nedeniyle alerjik reaksiyon gösteren ve ağzında yaralar oluşan İstif’in dilinin dörtte biri alınmıştı. İstifa 39 kiloya kadar düşmüştü.

BİBER GAZININ KULLANIMI YASAKLANSIN DEMİŞTİ

29 Ocak’ta Cumhuriyet’e açıklama yapan, “O eylemde ağzıma gaz sıkılıncaya kadar benim herhangi bir hastalığım yoktu. Ben bu durumun nedeninin biber gazı ve diğer kimyasallar olduğuna inanıyorum. Biber gazının kullanımı yasaklansın” ifadelerini kullanmıştı

Mehmet İstif kendisini ölüme götüren polislere karanfil vermişti

Mersin’de Gezi direnişi sırasında ağzına sıkılan biber gazı sonrası, bu gazdan etkilenip dil kökü kanserine yakalanan Mehmet İstif, tedavi gördüğü Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde hayatını kaybetti

Tarihi geçmiş biber gazları kullandılar

Polisin müdahalesi sırasında kullandığı, Brezilya’dan ithal edilen biber gazlarının tarihlerini geçmiş olduğu görüldü.

Cumhuriyet.com.tr
01 Mayıs 2014 Perşembe

POLİS BİBER GAZINI HEDEF GÖZETEREK ATIYOR

Gezi Parkı eylemlerinde birçok kişi polisin attığı gaz bombalarından yaşamını yitirmiş onlarca kişi de gözünü kaybetmişti. 1 Mayıs’ta İstanbul’u ablukaya alan polis Gezi Parkı eylemlerinde olduğu gibi demokratik haklarını kullanmak isteyen yurttaşa sert müdahale etti.

Polis birçok noktada yurttaşa TOMA ve biber gazı ile müdahale ederken, polisin birer gazını yine hedef gözeterek atması dikkat çekti.

This entry was posted in FAŞİZM, HUKUK-YARGI-ADALET, SİYASİ TARİH. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *