SEÇİM HİLELERİ *** 21. YÜZYILDA YEREL SEÇİMLERİ AKtosun VANDALLARIN SOPALI , PALALI SALDIRISI ALTINDA VE KARANLIKTA YAPTIK *** YAŞASIN İLERİ DEMOKRASİ

Naci Kaptan
01.Nisan.2014

SEÇİM HİLELERİ *** 21. YÜZYILDA YEREL SEÇİMLERİ AKtosun VANDALLARIN SOPALI , PALALI SALDIRISI ALTINDA VE KARANLIKTA YAPTIK *** YAŞASIN İLERİ DEMOKRASİ

Ön not ;
Bu yazı Cumhurbaşkanlığı ve yerel seçimler örneklemeli bir işaret fişeğidir
.

AkKulis’ten “sazan” tweeti * Twitter hesabı AkKulis dün sabah saatlerinde aşağıdaki mesajı paylaştı ;

“Bazı sandıklarda oy pusulalarının zarflardan önce tükendiği görülmüştür.
Bizim seçmenler okul müdürlerinden Akmühürlü oy pusulalarını alabilir”

***

Değerli okur,
Seçimler bir ülkenin demokrasisi adına bir ölçüdür.Başbakan Erdoğana göre Türkiye’ye ileri demokrasi getirilmiştir.İleri demokrasi ilerledikçe Türkiye örneğin basın özgürlüğünde 2005 yılında 98. sırada iken 2013 yılında 179 ülke arasında 154. sıraya kadar gerilemiştir.Buna başbakan Tayyip demokrasisi diyebiliriz.Ha Sudan Devlet Başkanı El Beşir , ha Türkiye’de sultan RTE.

30 Mart’ı 31 Mart’a bağlayan gecenin sabah dördünde ,yerel seçim oylarının sayıldığı kayda alındığı saatlerde , iktidarın Ankara belediye başkanı adayının sayım sırasında geriye düşmeye başladığı zamanda Ankara’da Dünyada görülmemiş garip bir olay gerçekleşti.AKP’nin İçişleri Bakanı Efkan Ala YSK’ya geldi.Kapılar kapandı.İçeriye kimse sokulmadı. Elekrikler kesildi. Yaklaşık bir saat süre ile YSK seçim bilgisayar bağlantılarına erişim mümkün olmadı. Bu süre içinde neler olduğunu ise bilemeyiz ama tahmin edebiliriz !!!

Türkiye’nin bu ileri demokrasi ortamında Yaklaşık 53 milyon seçmenin oy kullandığı yerel seçimlerde, sandık başında çok sayıda hile ve üsulsüzlük iddiası nedeniyle sayısız tutanak tutuldu

2014 yerel seçimleri ardında büyük sahtecilikler ve oy hırsızlığı bırakarak geçti.Seçim öncesi AKP iktidarı tarafından yapılacak hilelerin ön hazırlıklarının yapıldığı basına özellikle sosyal medyaya yansıdı…Oy torbalarının çalınmasıve sayım sonuçlarında AKP lehine yapılan sahteciliklerin ardında bıraktığı enkaz YSK’ya taşınıyor.YSK’nın tarafsızlığı ise tartışmalı durumda.

Birçok ilde ve ilçede yırtılmış ve yakılmış halde CHP’ye verilen oy pusulaları bulundu.CHP bu konuda YSK’ye ve mahkemeye başvurdu.Twitter ünlüsü Fuat Avni seçimde yapılacak hileleri önceden açıklamıştı ;

“Teşkilat tarafından yapılan son anketler iç açıcı değil. Büyük bir şok yaşanıyor. Cumhuriyet tarihinin en büyük seçim hilesi yapılacak.Yapmayı planladıkları seçim hilesini birazdan maddeler halinde yazacağım. Demokrasiye inanan herkes okumalı ve etrafına duyurmalı.

1.Teşkilat içerisinde çok güvendikleri 40 kişiden bir ekip oluşturuldu.Gerekirse seçim hilesi için oluşturulan ekibi isim isim açıklayacağım

2. Üsküdar İlçe Seçim Kurulu Başkanı gibi stratejik isimler özel olarak seçildi. Bu ve benzeri kişilerin konumları kullanılacak.

3. Hem oy tutanaklarının hem imzaların hem de sandıktaki oy pusulalarının sahteleri hazırlandı. Önemli bir merkezde depolanmış durumda.

4.İlçelerden merkeze sonuçlar gönderilirken hile yapılıp yakın partinin oyu örneğin 450 iken 45 yazılacak.Fark edilirse hata oldu denilecek

5.Oy tutanakları değiştirilecek sahte imzalar atılacak Not:Tutanaklar fotoğraflanıp itiraz durumunda imzalar özellikle kontrol edilmeli.

6. Geçen seçimde Çekmeköy sahte oy torbaları ile kazanıldı. İlçe Başkanı, İstanbulda’ki bir toplantımızda övünerek anlatmıştı.

7. Sandık Başkanı’na İlçe Seçim Kurulu’na evrakları verip listeleri gireceği ana kadar eşlik edilmeli_Hile bu safhada yapılacak.

8. Özel bir çalışmayla sandık başkanlarının siyasi düşünceleri öğrenilmeye çalışılıyor. Her birine ulaşılıp tekliflerde bulunulacak.

9. Sahte oy kullanacak kişiler için hayali adresler çıkarıldı.Hayali mahalle,cadde, sokak, ev (vb). Gecekondular adres olarak verildi.

10. AKP’lilerin ev ve işyerlerleri binlerce hayali kişinin kaydı yapılarak seçim adresi gösterildi.İncelenirse görülececektir.

11. Seçimde CHA ((Sanırım CHP demek istemiş)) görevlilerine ve sair parti yetkililerine problem çıkarılacak. Kavga ve kargaşa çıkarılarak iş yapmaları engellenecek.

12. İtirazların boşa çıkması için İlçe Seçim Kurulu’ndaki hakim ve savcılar özel olarak söylenileni yapacak kişilerden seçildi.

13. Oy pusulaları fazla basılıp sandıkların içi değiştirilecek. Başarılı olunamazsa bilgisayarlarda seçim sonuçlarına müdahele edilecek.

14. İstanbul’un Ataşehir, Üsküdar ve Beykoz ilçelerinde sistemli bir şekilde mükerrer oy kullanılacak. Ataşehir’de şimdiden sistem hazır.

15. Duyarlı sandık görevlileri mutlaka bütün sandık sonuçlarının fotoğraflarını çekmeli ve açıklanan sonuçlarla karşılaştırmalı.

16.Milletin her şeyini çalanlar şimdi iradesini çalma peşindeler. Demokrasi isteyenler el birliğiyle oyunlarını bozmalı.”

Fuat Avni haklı çıktı. Ayrıca daha önceki seçimlerden de deneyimli idik.

Türkiye’nin birçok ilinden yerel seçimlerde, hile yapıldığı iddialarını içeren haberler sel gibi geldi. Oy sayımı esnasında Şanlıurfa, Gaziantep, Van, Eskişehir ve İstanbul’da elektrik kesintilerinin yaşandığı bildirildi. Bazı okullarda, oy sayımı ışıldak ve el feneri ışığında yapıldı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, elektrik kesintilerinin olumsuz hava koşullarından kaynakladığını söyleyerek, bu durumun oy kullanımı ve sayımına etki etmediği görüşünü savundu.

Oy kullanma sırasında da Bitlis’te ve Isparta’da mühürlü oy pusuları ele geçirildi. İstanbul Avcılar’da ise okuma yazma bilmeyen bir vatandaş oy kullanırken rızası dışında yönlendirildi. Sandık başkanlarının bir bölümü ise oy pusulalarını evlerinde kendince mühürleyerek getirdi. Olaylarla ilgili tutanaklar tutuldu. Bazı illerde ise seçmenlerin kendi yanlarında getirdikleri kalemler ile imza atmasına izin verilmediği aktarıldı.

AKP’li belediyelerde özellikle Ankara’da hazır tutulan tosun militanlar sopalarla, palalarla , demir çubuklarla sandık bastılar.Oy torbalarını çaldılar.Daha önceden hazırlanmış olan AKP mühürlü pusulaları asıllarıyla değiştirdiler.Çalınan torbaların pusulaları yırtık ve yakılmış olarak çöplüklerde ve okul tuvaletlerinde bulundu.

Elektrik kesintisi sonrası VANDALLIK – oy verilen sınıfın ve Oy pusulalarının durumu

Enerjiden sorumlu bakan’a göre Yurdun her tarafında hava koşulları kötü idi.Elektrik kesilen yörelerde oturanlar ise dışarıya baktıklarında sakin ve yıldızlı bir havayla karşılaştılar.Elektrik kesintileri her nedense AKP’ye muhalif toplulukların bulunduğu yerlerde ve Oy torbalarının sayılmakta olduğu okul çevrelerinde yoğunlaştı.Oy sayımı yapılan okulların karanlık çevrelerinde ise şüpheli adamlar ve arabalar vardı.Enerji bakanı ise bu kez elektrik kesintilerini trafoya giren kediye bağladı.Kedi Şanlıurfa, Gaziantep, Van, Eskişehir ve İstanbul’da ve bu kentlerin bir çok bölgesinde elektiriği kesebilmişti !!! Enerji bakanının kedisi için şöyle bir yorum yapıldı ;

“Kırk kedi , kırk yerde elektiriği keserse , kırk haramiler kırk yerde ne çalarlar ? ”

Seçimden önce Sarıyer belediyesinde büyük bir oy yolsuzluğu yapıldığı yakalandı.Kayıtlarda olmayan büyük bir site yaratılmış ve ayrıca bölgede bulunan iamam hatip okullarına ve kuran kursu binalarına, iş hanlarına yaklaşık 10 bin seçmenin yerleştirilmiş olduğu belirlendi.

Osmaniye’de çöplükte CHP ve MHP’ye verilmiş yırtık oy pusulaları bulundu.Oyların hangi okullarda kullanıldığı belirlendi.

Oy kullanma hakları olmamasına rağmen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın oyunu kullandığı Saffet Çebi İlkokulunun 3307 numaralı sandıkta Suriye Şam doğumlu, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı 3 kişinin olması dikkat çekti.Bir araştırma yapılsa daha birçok Suriye’li olduğu görülecektir.

İstanbul Çekmeköy’de Çamlık ilk okulunda sandık başında bulunan gözlemciler kendilerine YSK görevlisi süsü verilen kişiler tarafından zor kullanılarak salondan çıkartıldı.

Bitlis’te vatandaşlara verilen Oy pusulalarına AKP’ye EVET mühürü basılarak verildiği tesbit edildi.

İSTANBUL-KARTAL: Hürriyet Mah- Şeyh Şamil İlkokulu’nda bir poşet dolusu yırtılmış oy pusulası bulundu.

“Ak Parti’ye ‘evet’ basılı oy pusuluları yakalandı”

Bitlis Tatvan’da, Gaziantep’te, İstanbul Sultanbeyli’de, Pendik’te, Mardin Midyat’ta, Antakya’da Ak Parti’ye “evet” mührünün basılı olduğu toplu oy pusulaları ele geçirildi. İstanbul Avcılar Süleyman Nazif Lisesi’nin arşivinde söz konusu oy pusulalarından 627 adet bulundu.

Ankara Keçiören Rauf Denktaş Anadolu Lisesi’nde Ak Partili bir kadının oy kullanmaya gelenlere hazır basılmış oy pusulaları dağıttığı tespit edildi.

Bitlis Tatvan’da ve Erzurum Yakutiye’de sandıklarda zarf ve oy pusulalarının, sandık kurulu başkanları tarafından evde mühürlenip getirildiği tespit edildi. Tutanak tutuldu.

“Refakatçiden Ak Parti’ye mühür”

Bitlis Tatvan’da, İzmir Konak’ta ve Ankara Batıkent’te birden fazla sandıkta oy kullanmak isteyen vatandaşlar yakalandı. Tutanakları tutuldu. Bursa Orhangazi’de bir kişinin 5 kez oy kullandığı belirlendi.

İstanbul Ümraniye, okulun tuvaleti.

Ankara Altındağ’da bazı seçmenler, kendi yerlerine oy kullanıldığını ve imza atıldığını gördü. Oylarını kullanamadı.

Ankara Batıkent’te, oy veren bazı vatandaşların, gösterilen adreslerde oturmadıkları anlaşıldı. Yeni yapılan ya da inşaat halindeki binalarda kayıtlı seçmenlerin oy kullandığı tespit edildi.

Tercih mühürleri çalındı”
İstanbul Okmeydanı’nda Büyükşehir Belediyesi’ne ait otobüslerle Ak Parti’li seçmenlerin taşındığı görüldü.

İstanbul Şişli’de, Isparta’da bazı sandıklarda belediye başkanlığı seçimi için pusula verilmediği tespit edildi. Tutanak tutuldu; oylama durduruldu.

Bingöl / Adliye koridorunda mühürlü oyları değiştirmeye çalışan bir kişi suç üstü yakalandı

İstanbul’da ve Ankara’da, çok sayıda sandığın mühürsüz olduğu belirlendi.

İstanbul Esenyurt ve Fatih’te, İzmit Kuruçeşme’de tercih mühürleri çalındı.

“Suriyeliler oy kullandı” Ankara’da, Mersin’de, İzmit’te geçici vatandaşlık belgesi ile bazı Suriyeliler oy kullandı.

Antalya Meydankavağı mahallesinde sandık görevlileri, bazı seçmenlerden kullandıkları oyun bulunduğu zarfın üzerine de mühür basmalarını istedi.

DİHA’nın haberine göre Tatvan’da 1009 nolu sandıkta, parti müşahitleri AKP’nin mührünün basılı olduğu toplu oy pusulası ele geçirdi.

Çanakkale Halkevi’nin bildirdiğine göre, Çanakkale’de 1007 nolu sandıkta AKP’liler ismi olmadığı halde görevli olduklarını iddia ediyor ve sandık görevlileriyle kalabalık bir şekilde tartışıyor. Kendilerini uyaranlarını tartakladılar.

İstanbul Halkalı’daki Güneş Ortaokulu’nda bir sandık başkanı oy kullanılan bölmeye girip açık yönlendirme yaptı bildirildi.

Güngören Anadolu Lisesi’nde bir kişi cebine AKP damgalı pusula koyarken yakalandı.

Urfa Bozova’da zorla açık oy kullandırıldı.

Hürriyet Ortaokulu 1136 No’lu Sandıkta Seçim Bittikten Sonra Kalan Boş Oy Pusulalarına “Evet” mührü basan Akp’li Bayan Suçüstü Yakalandı. Olayın Devamı ve Kadının İtirafı Kamera Kaydı İle Sabitlendi…Suçüstü Yapıldığı Anda Daha 99 Adet Boş Oy Pusulası Vardı.

Ankara Yenimahalle’de 28 daireli apartmana 29’uncu daire eklendiği belirtiliyor.

Ve daha binlerce sahtecilik ve hile..
Ne diyelim para çalan oy da çalar.
İşte bu Müslümanlar böyle Müslüman …
Hem paran hem de özgür iraden ve Oy..

Oyy ki ne Oyyy..

Yaşasın AKP’nin sandığı,
Yaşasın Tayyip’an demokrasisi ..

Naci Kaptan
01.Nisan.014

This entry was posted in DEMOKRASİ-ÖZGÜRLÜK, SEÇİM - SEÇSİS, SİYASİ PARTİLER, SİYASİ TARİH, YOLSUZLUKLAR. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *