Atilla Kart: ‘Hava Kuvvetleri MİT vasıtasıyla tasfiye ediliyor’

Cumartesi,12 Nisan 2014
Aydınlık

Atilla Kart: ‘Hava Kuvvetleri MİT vasıtasıyla tasfiye ediliyor’

CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nın MİT vasıtasıyla sürdürülen bir tasfiye operasyonuyla karşı karşıya olduğunu söyledi. TBMM’de düzenlediği basın toplantısında Hava Kuvvetleri Komutanlığı’ndaki istifaların ciddiyetini vurgulayan Kart, şunları kaydetti: “Silahlı Kuvvetlerimizde, Hava Kuvvetleri Komutanlığı ağırlıklı olarak ‘özel hayatlar, etnik kökenler ve mezhepler’ üzerinden sürdürülen tasfiye sürecini Şubat 2013 tarihinden bu yana somut belge ve bilgileriyle dile getiriyoruz.

Kararlı takiplerimiz üzerine Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’ın önerge cevabına göre, Hava Kuvvetleri Komutanlığı’ndan 2010, 2011, 2012 yıllarında emeklilik veya istifa nedeniyle ayrılan, Subay ve Astsubay sayısının 2 bin 119 olduğu anlaşılmıştır.

Bu sayı, ciddi bir olguyu göstermektedir. Özel hayatlar üzerinden ve karalamalar yapılarak istihbarat birimi tarafından ve özellikle Astsubaylar tasfiye edilmektedir. Sorgulanan insanların etnik kimlikleri, mezhepleri ve eşlerinin aidiyetleri üzerinden ayırımcı yaklaşım varlığını 2013 ve 2014 yıllarında da sürdürmüştür.”

Kritik konumdakiler tasfiye ediliyor

Haklarında tasfiye işlemi uygulanan personelin genellikle kritik konumlarda görev yapan, istihbari alanlarda yetkin olan ve haklarında disiplin soruşturması bulunmayan kişilerden oluştuğuna dikkat çeken Kart, “Bir başka ifadeyle Hava Kuvvetleri Komutanlığı, MİT vasıtasıyla sürdürülen bir tasfiye operasyonuyla karşı karşıyadır. MİT ile ilgili yasal düzenlemelerin yapıldığı bir dönemde, bu kritik vakıayı kamuoyunun dikkat ve takdirlerine sunuyoruz.

Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nda bu tasfiye yapılırken, Genelkurmay Başkanı ve Milli Savunma Bakanı ne yapıyor? Kendi sorumlulukları altında görev yapan personellerinin, hak ve hukukuna neden sahip çıkamaz hale gelmişlerdir?” diye konuştu.

http://aydinlikgazete.com/guendem/37968-atilla-kart-hava-kuvvetleri-mit-vasitasiyla-tasfiye-ediliyor.html

This entry was posted in FAŞİZM, İSTİHBARAT KURUMLARI, TSK. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *