Bomba ses kaydı: Seçim için savaş planı * Erdoğan skandal ses kaydını kabul etti *Skandal ses kaydı devletin zirvesini hareketlendirdi

YouTube’a ‘secim gudumu’ isimli bir hesapla yüklenen son ses kaydında Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, MİT Müsteşarı Hakan Fidan, Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Ferdidun Sinirlioğlu ve Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Yaşar Güler’e ait olduğu öne sürülen üç ses, Suriye’ye ilişkin savaş planlarını konuşuyor. Suriye’ye savaş açmak için inanılmaz ifadelerin yer aldığı ses kaydı, sosyal medyanın gündemine bomba gibi düştü

Cumhuriyet.com.tr
27 Mart 2014 Perşembe

Bomba ses kaydı: Seçim için savaş planı

30 Mart’taki seçime az bir süre kala Türkiye ile Suriye arasında gerilen ipler, savaş ihtimalinin kamuoyunda yüksek sesle konuşulur hale gelmesine neden oldu. İnternete sızdırılan Suriye ilgili son ses kaydı ise bomba etkisi yaratacak cinsten.

Seçime sayılı günler kala internete ses kayıtları sızdırılmaya devam ediyor. YouTube’a ‘secim gudumu’ isimli bir hesapla yüklenen son ses kaydında Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, MİT Müsteşarı Hakan Fidan, Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Ferdidun Sinirlioğlu ve Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Yaşar Güler’e ait olduğu öne sürülen dört ses, Suriye’ye ilişkin konuşuyor.

‘Ortam dinlemesi’ olduğu iddia edilen ses kaydında Ahmet Davutoğlu’nun “‘Başbakan, bu (Süleyman Şah Türbesi) bir imkan gibi değerlendirilmeli bu konjoktürde’ dedi” ifadelerini kullandığı belirtiliyor. Ses kaydında Hakan Fidan’a ait olduğu öne sürülen sesin ise “Gerekirse Suriye’ye dört adam gönderirim. Türkiye’ye 8 füze attırığ savaş gerekçesi üretirim, Süleyman Şah Türbesine’de saldırtırız” dediği iddia ediliyor. Feridun Sinirlioğlu’nun “Ulusal güvenliğimiz son derece pespaye ucuz bir iç politika malzemesi haline geldi” dediği iddia edilen ses kaydında, Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Yaşar Güler’in “Direk savaş sebebi yani yapacağımız iş direk savaş sebebi” dediği öne sürülüyor.

Davutoğlu’ndan uluslararası ısrarı

Hakan Fidan’ın ‘Neden illa Süleyman Şah Türbesi ısrarı?’ sorusuna Ahmet Davutoğlu, gerekçenin uluslararası kamuoyunda da kabul görmesi gerektiğini söylediği iddia ediliyor. Davutoğlu, “Amerikan Dışişleri Bakanı Kerry’e sağlam bir gerekçe haricinde sert tedbir alalım diyemeyiz, Kerry bana şunu söyledi; ‘Siz kararınızıvurma konusunda kararınızı verdiniz mi?’ diye sordu” hatırlatmasını yaptığı ileri sürülüyor.

Cumhuriyet.com.tr
27 Mart 2014 Perşembe

Erdoğan skandal ses kaydını kabul etti

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Dışişleri Bakanlığı, internete sızdırılan şok Suriye ses kayıtlarını kabul etti.

Türkiye seçime giderken bugün şok bir ses kaydı daha yayınlandı. YouTube üzerinden ‘secim gudumu’ isimli hesaptan yayınlanan ses kaydında Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, MİT Müsteşarı Hakan Fidan, Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Ferdidun Sinirlioğlu ve Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Yaşar Güler’e ait olduğu öne sürülen dört ses, Suriye’deki duruma ilişkin konuşuyor.

ERDOĞAN KABUL ETTİ

Ses kaydının internette yayınlanmasının ardından kamuoyunda büyük bir tepki oluştur. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da partisinin Diyarbakır’daki mitinginde ses kayıtlarına ilişkin ilk açıklamasını yaptı. Erdoğan, ses kayıtlarını kabul etti. “Bugün Youtube’a bir şey düşürdüler. Dışişleri Bakanlığımızda ulusal güvenliğimizle ilgili, Suriye’de Süleyman Şah Türbesiyle ilgili bir görüşme yapılıyor” diye konuşan Erdoğan, “Bu görüşmeyi bile Youtube’a düşürüyorlar. Bu ahlaksızlıktır, bu adiliktir, bu alçaklıktır, bu namussuzluktur. Bunların inine gireceğiz” ifadelerini kullandı.

Cumhuriyet.com.tr
27 Mart 2014 Perşembe

Skandal ses kaydı devletin zirvesini hareketlendirdi

Dışişleri Bakanı Davutoğlu, MİT Müsteşarı Fidan, Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Sinirlioğlu ve Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Yaşar Güler’e ait olduğu öne sürülen ses kaydı, Ankara’ya bomba gibi düştü. MGK’nin toplanacağı iddia edildi, Başbakanlık yalanladı. Bu arada ses kaydının ardından Gül ile Sinirlioğlu’nun görüştüğü bildirildi.

İnternete sızdırılan skandal ses kaydı, Türkiye’nin gündemine bomba gibi düştü. Kısa süre içinde özellikle sosyal medyada olay yaratan skandal kaydın ardından Ankara’nın harekete geçtiği iddia edildi. Dışişleri Bakanlığı’nda teyakkuza geçildiği öne sürülürken, Milli Güvenlik Kurulu’nun da olağanüstü toplanacağı iddia edildi. Başbakanlık yaptığı açıklamayla MGK’nin olağanüstü toplanacağı iddiası yalanlandı.

GÜL SİNİRLİOĞLU’NU ÇAĞIRDI

Söz konusu kayıtların internete sızması ve kısa sürede Türkiye’nin gündemine oturmasının ardından Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu’nun Tarabya’da görüştüğü öğrenildi.

http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/turkiye/54767/Bomba_ses_kaydi__Secim_icin_savas_plani.html
http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/turkiye/54873/Erdogan_skandal_ses_kaydini_kabul_etti.html
http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/turkiye/54825/Skandal_ses_kaydi_devletin_zirvesini_hareketlendirdi.html

This entry was posted in Bölücü KÜRTÇÜLÜK, EMPERYALİZM, FAŞİZM, ORTADOĞU ÜLKELERİ, Politika ve Gundem, SİYASİ TARİH. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *