‘Baykal kasetini Ramazan Akyürek çekti Mustafa Varank sattı’

Cuma, 28 Mart 2014
Aydınlık

‘Baykal kasetini Ramazan Akyürek çekti Mustafa Varank sattı’

Kumpas davalarına ilişkin tanık olduğu F tipi tezgahı tüm çıplaklığıyla anlatan Orhan Aykut, Baykal kasedinin açığa alınan Emniyet Müdürü Ramazan Akyürek kontrolünde çekildiğini söyledi

Matkap davası kapsamında tutukluyken, Gülen Cemaati yapılanmasıyla ilgli Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılığı’na ifade veren ve cezaevinden çıktıktan sonra da Aydınlık’a yaptığı açıklamalarla gündeme oturan Orhan Aykut, ‘Deniz Baykal kasetiyle’ ilgili konuştu. “Baykal’ın kaseti dönemin İstihbarat Daire Başkanı Ramazan Akyürek kontrolünde çekildi” diyen Aykut, Başbakan Tayyip Erdoğan’ın da bu kasetlerden haberdar olduğunu söyledi. Aykut, Erdoğan’ın siyasi danışmanı Mustafa Varank’ın Baykal kasetini 2 milyon dolara sattığını iddia etti.

İşçi Partisi İstanbul İl Merkezi’nde dün avukatı Hüseyin Çobanoğlu ile birlikte basın toplantısı düzenleyen Orhan Aykut, şu açıklamalarda bulundu:

‘Deşifre ettiğim için beni tutuklattılar’

“Ben, Muşluyum. Celali aşiretine mensubum. 2003 yılında AKP Diyarbakır Milletvekili İhsan Arslan ile tanışıncaya kadar itibarı olan bir yurttaştım. Özellikle 2006-2007 yılları arasında Ergenekon-Balyoz-Poyraz köy vb. tertiplerin hazırlanışına tanıklık ettim. Yaşadıklarım ve gördüklerim beni rahatsız edince, bildiklerimi rahmetli MHP Milletvekili Mehmet Gül’e anlattım. Tertip çetesi, beni takip etmişl. Bildiklerimi anlatacağımı anlamışlar. Bunun üzerine, Matkap operasyonu adı verilen bir tertiple beni tutukladılar.

‘Gerçekler TİB kayıtlarında’

Balyoz belgelerinin İhsan Arslan’a Mövenpick Otel’de İskender Pala tarafından teslim edildiğinde oradaydım. Mehmet Baransu da savcılığa verdiği ifadesinde belgeleri veren kişiyi tarif ederken İskender Pala’yı tarif etmiştir. Poyrazköy’de bulunan silah ve mühimmatlar, 21 plakalı beyaz renkli İsuzu marka kamyonet ile getirilmiştir. İhsan Arslan, Orhan Aykut, Ramazan Akyürek, Mücahit Arslan, Ali Fuat Yılmazer’in görüştükleri ve buluştuklarının ispatı çok kolaydır. Telefon konuşmalarına ilişkin TİB kayıtları incelenirse; birçok kez aynı yerden sinyal verdikleri görülecektir.

‘İP’ye tertip yapılacağını bildirdim’

İşçi Partisi’ne tertip yapılacağını iadeli tarihli bir mektup ile Ocak 2008 tarihinde Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığına bildirdim. Daha İP’ye operasyon yapılmamıştı. Daha sonra Genelkurmay Başkanlığına da, o dönemin İçişleri Bakanı olan Abdülkadir Aksu’ya da bildirdim.

‘Baykal’ı uyardım, inanmadı’

Ben Baykal’a haber gönderdim. ‘Senin kasetin İstihbarat Daire Başkanı Ramazan Akyürek kontrolünde çekildi. Kasetin şuanda İhsan Arslan’da mevcut. Sadece bir tane de değil, nur topu gibi 15-16 tane kaseti var. Ozaman ciddiye almadı Baykal. Şimdi söylediklerimin hepsinin doğru çıktığı görülüyor. O kasetlerin bir kısmı mutlaka Başbakan’da da vardır.

‘Varank, Baykal kasetini sattı’

‘Bunlar sana suilkast yapacak, darbe yapacak’ diye Başbakanı inandırdılar. Korkuttular. Ama Başbakan’ın da tabi işine geldi ozaman. Şimdi saflığa vurmasın. Ortak hareket ettiler. Başbakan’ın sağında bulunan İhsan Arslan’ın oğlu hala danışman. Kimin inine gireceksin, senin inine girdiler. Mustafa Varank, daha dün Baykal’a yapmış olduğunuz komplonun kasetini 2 milyon dolara satmış. Hala yanındasın.

‘İdris Naim Şahin’in kaseti var’

Ramazan Akyürek, İhsan Arslan, Ali Fuat Yılmazer bu paralel yapının içindeler. Şu anda Başbakan eski İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin’in kaseti olduğunu söylüyor. Bu doğrudur. İdris Naim Şahin’in özel hayatına ilişkin kaseti var. Yer olarak Polat Oteli. Tarih: 04.09.2007! Bu arşivleme Başbakan’ın elinde de vardır. Eskiden suç ortaklarıydılar. Ozaman Başbakan’ın da işine geliyordu. Abdulkadir Aksu’nun da var. 550 milletvekilinin de kasetleri mevcut.

Aykut: İspatlamaya hazırım

27.12.2007 tarihinde İstanbul Kaşı Beyaz Restoranı’nda Ramazan Akyürek ve Ali Fuat Yılmazer ile birlikte akşam yemeği yediğimi TİB kayıtları ile tespit edebilirler. Ankara İlci Rönesans Oteli’nde, İhsan Arslan, Mücahit Arslan, Ramazan Akyürek ve ben birlikte idim. O gün Ankara -Anafartalar’da patlama olmuş idi. O gün saat 21.00 sıralarında silah, mühimmat gömme işleminin tamamlandığını bildirmek üzere sivil iki şahıs geldi. Ondan sonra dağıldık. 22 Mayıs 2007 tarihinde Ziir Vadisi’nde silahlar gömüldü. Aynı hafta içinde Gölbaşı’nda silahlar gömülmüştü. Silahların Akyürek ve Arslan tarafından gömüldüğünü ıspatlamaya hazırım. Zaten telefon tapelerinde her şey mevcut.

Poyrazköy hâkimi beni arayıp ‘gelme’ dedi

Poyrazköy davası sanıkları duruşmalar sırasında sık sık mahkemeden Orhan Aykut’un tanık olarak dinlenilmesini talep etti. Ancak bu talep hiçbir zaman kabul edilmedi. Bazı sanıklar Aykut’un neden kamuoyuna açıkladıklarını duruşmaya gelerek anlatmadığını sorguladı.

Aydınlık, bu soruyu Orhan Aykut’a yöneltti. Yanıt şöyle oldu: “Ben 1 Nisan 2008’de tutuklandım. Her duruşmada hâkime yalvardım, ‘Gidelim Türkiye’nin muhtelif yerlerinde olan silahları çıkaralım’ dedim. Her defasında reddedildim. Poyrazköy davası hakimi Vedat Yılmazabdurrahmanoğlu beni aradı. ‘Seni dinlemeye çağırıyoruz, ama gelmezsen iyi yaparsın’ dedi. Buradan Poyrazköy davasına duyuruyorum. İstedikleri zaman duruşmaya katılacağım.”

Gamze Çınlar

http://aydinlikgazete.com/mansetler/36734-baykal-kasetini-ramazan-akyurek-cekti-mustafa-varank-satti.html

This entry was posted in ERGENEKON - BALYOZ, Fetullah Gülen, HUKUK-YARGI-ADALET, SİYASİ TARİH, TSK, YOLSUZLUKLAR. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *