KAYAN YAZI OPERATÖRÜ * ALO FATİH .. BEN FATİH !!!

08 Şubat 2014 Cumartesi
Yurt Gazetesi

Kim bu Alo Fatih?

İnternete düşen yeni ses kayıtları HaberTürk yöneticisi Fatih Saraç ile HaberTürk Genel Yayın Yönetmeni Fatih Altaylı arasındaki ilginç bir konuşmayı aktardı. İkili Bilal Erdoğan ve Başbakan Tayyip Erdoğan’ın bilgisi dahilinde anketle oynuyorlar. YURT, Rüşvet Çarkı’nın medya ayağının başı olarak görülen Fatih Saraç hakkında bilinmeyenleri yazdı.

HABER MERKEZİ- Fatih Saraç kim? Başbakan Erdoğan ile ilişkisi ne? Habertürk’te ne iş yapıyor? Bu sorular Türkiye’nin zaten yolsuzluk ve ‘paralel yapı’ ile dolu kalabalık gündemine, yandan fırlatılmış ekstra ‘bombalar’ gibi düştü.

KAYAN YAZI OPERATÖRÜ
Fatih Saraç son bir hafta içinde iki kez “telefon kayıtları” ile sosyal medyanın ve TBMM’nin gündemine girdi. Birincisinde Başbakan Erdoğan’ın Gezi olayları sırasında Fas’tan Fatih Saraç’ı arayarak, Bahçeli’ye ait bir ‘kayan yazıyı’ HaberTürk ekranından kaldırttığı ortaya çıktı. Fatih Saraç’ın bunu panik içinde hemen kaldırttığı anlaşıldı. Saraç’ın Başbakan’a ‘evet efendim, sepet efendim’ minvalli yanıtları, sosyal medyada yaygın bir espri konusu oldu.

ANKET MANİPÜLASYONU
İkincisinde Fatih Saraç ve Fatih Altaylı’nın, Bilal Erdoğan ve Başbakan Erdoğan’ın bilgisi dahilinde HaberTürk’te yayınlanacak bir Konsensus anketini MHP’den, BDP’ye oy kaydırarak manipüle ettikleri anlaşıldı. İkisi de ‘medya etiği’ ve ‘basın özgürlüğü’ gibi artık neredeyse unutulmuş kavramlar açısından vahim olaylardı.

GERÇEK KONUMU NEDİR?
Ancak burada dikkatler “Fatih Saraç” isme üzerinde yoğunlaştı. Kim bu, Başbakan’ın bu kadar güvenip bizzat talimatlar verdiği adam? Fatih Saraç’ın halihazırdaki görevi HaberTürk’te “Yönetim Kurulu Başkan Vekili” olması. Bu sıfatı 2012 Aralık’ta Yönetim Kurulu’na girerek kazandığı biliniyor. Ancak HaberTürk’teki gerçek konumu üzerinde soru işaretleri var. Ciner’in ortağı mı, elemanı mı? Yoksa iddia edildiği gibi gizli ortağı mı? Ya da doğrudan Erdoğan’ın ‘siyasi komiseri’ mi? “Erdoğan’ın Habertürk’teki adamı” olduğu kesin de, o çevredeki ilişki, etki yetki konumu ne?

EMİN HOCA’NIN OĞLU
Fatih Saraç’ın Erbakan döneminden beri “Milli Görüş” çevrelerinde etkin bir isim olan Emin Hoca’nın oğlu olduğu belirtiliyor. Erdoğan’ın AKP hareketi içinde başından beri öne çıkmadan önemli roller üstlendiği de biliniyor.

İLK KILIÇDAROĞLU GÜNDEME GETİRDİ
Fatih Saraç ismi 2006’da CHP’nin radarına takılıyor. O zaman Grup Başkanvvekili olan Kemal Kılıçdaroğlu ve Atilla Kart 7 Temmuz 2006’da Kartal Cumhuriyet Başsavcılığı’na Yasin El Kadı, Mehmet Fatih Saraç, Cüneyd Zapsu’nn da aralarında bulunduğu 8 kişi hakkında, kara para aklama, sahtecilik yapma ve terörle mücadele kanununa muhalefetten suç duyurusunda bulunuyorlar.CHP suç duyurusuna dayanak olarak MASAK raporlarını gösteriyor. Buna göre hiç bir şirkette resmen ismi bulunmayan, ancak 8-9 şirkete ortak gözüken Fatih Saraç’ın hesabı üzerinden 600 milyar liraya varan karışık para transferleri yapılıyor.

ATİLLA KART’IN AÇIKLAMASI
CHP’li Atilla Kart 18 Temmuz 2013’te yaptığı basın toplantısında Fatih Saraç konusunu tekrar gündeme taşıyor. Kart, Yasin Al Kadı, Mehmet Fatih Saraç bağlantılarıyla birlikte Akşam ve Habertürk Gazetelerindeki dönüşümleri, sansürü, haksız kazanç ilişkileriyle ilgili iddiaları dile getiriyor.

Fatih Saraç’ın, Ciner Grubu içindeki önlenemez yükselişini ve doğrudan Başbakan’ın talimatıyla bu görevi üstlendiğini iddia ediyor. Kart, Türkiye Cumhuriyeti Başbakanının, bu kişilerin sermaye gücü ve ilişkileri üzerinden nüfuz suiistimali içine girdiğini, çıkar ilişkileri yarattığını dile getiriyor.

SUÇ DUYURULARI VAR
CHP’li Kart 2013 Temmuzunda bunları dile getirirken, henüz Erdoğan’ın Fas’tan telefonla Saraç’ı arayarak altyazı sildirdiği ortaya çıkmamıştı. Buna rağmen Kart’ın bu ilişkileri doğru tespit ederek, uyarı görevini yaptığı şimdi daha iyi anlaşılıyor. Saraç ile ilgili zamanında takip edilmeyen suç duyuruları bulunuyor.

ALTAYLI GAZETECİLİĞİ BIRAKACAK MI?
Başbakan Tayyip Erdoğan’ın HaberTürk’e verdiği talimatların ardından ortaya çıkan yeni ses kayıtları HaberTürk Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Fatih Altaylı’yı zor durumda bıraktı.

ERDOĞAN’IN TALİMATLARI
Konuşmalarda Konsensüs Araştırma Şirketinin HaberTürk için yaptığı anket, yayınlanmadan önce Fatih Saraç tarafından Başbakan Tayyip Erdoğan’a sunuluyor. Aldığı talimatlarla Tayyip Erdoğan’ın Kısıklı’daki evinden çıkarken Fatih Saraç’ı Habertürk Genel Yayın Yönetmeni Fatih Altaylı arıyor.

ARACI BİLAL
Fatih Altaylı BDP oylarının ankette düşük göründüğünü, MHP oylarından alınacak 3 puanın BDP oylarına yazılabileceğini söylüyor. Konuyu Bilal Erdoğan’a telefonda anlatan Fatih Saraç, Bilal Erdoğan’ın da Başbakan’a bu teklifi iletmesini istiyor.

BASIN SKANDALI
Başbakan Erdoğan, oyların kaydırılarak anket üzerinde manipülasyon yapılmasına onay verince Fatih Saraç anketin yayınlanması için Fatih Altaylı’yı bilgilendiriyor. Basın camiasında polis kayıtlarını sızdırmasıyla ünlü olan Haramzadeler adlı adresin yayınladığı bu ses kayıtları gerçekse Fatih Altaylı’nın gazeteciliği bırakması gerekir yorumları yapılıyor. *1*

07 Şubat 2014 Cuma
Yurt

ALO Fatih: Gerekirse Fatih Altaylı’yı kapı önüne koyarız

Konsensus Araştırma Şirketi’nin Habertürk için yaptığı seçim anketinin, Habertürk Televizyonu Yönetim Kurulu Başkanvekili Mehmet Fatih Saraç ve Habertürk Genel Yayın Yönetmeni Fatih Altaylı tarafından Başbakan’ın oluruyla manipüle edilerek yayınlandığını öne süren ses kayıtları gündeme bomba gibi düştü.

Ses kayıtlarını yayınlayan ‏@haramzadelerBUF adresinden bir açıklama daha geldi.Grubun twitter hesabından yapılan açıklamada şöyle denildi:

Altaylı “herkese inat tarafsız duruyoruz” demiş. Fatih Altaylı, soruyoruz sana: En büyük yandaş biziz dedin mi demedin mi?

Ayrıca ilerleyen süreçte Tayyip Erdoğan’ın ALO Fatih’e “Gerekirse Fatih Altaylı’yı kapının önüne koyarız” dediği kayıtları da yayınlayacağız.Fatih Altaylı görüşmelerin montaj olduğunu söylüyor, montajı hep birlikte gördük. *2*

*1* http://www.yurtgazetesi.com.tr/gundem/kim-bu-alo-fatih-h48341.html
*2* http://www.yurtgazetesi.com.tr/gundem/alo-fatih-gerekirse-fatih-altayliyi-kapi-onune-koyariz-h48308.html

This entry was posted in MEDYA, Politika ve Gundem, SİYASİ TARİH, YOLSUZLUKLAR. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *