AKP ve CEMAAT ANLAŞARAK ABD İLE BİRLİKTE TSK’YA KUMPAS KURDU * AKP BAŞ DANIŞMANININ İTİRAFI

Naci Kaptan
25.12.2013

AKP ile CEMAAT ANLAŞARAK ABD İLE
BİRLİKTE TSK’YA KUMPAS KURDU *
AKP BAŞ DANIŞMANININ İTİRAFI

Önce Gen.Kur.Başkanı ve Kuvvet Komutanlarına sesleniş ;

Türk Milletinin sizden isteğidir

TSK’ya kurulmuş olan tuzaklara karşı
Gen.Kur.Başkanı Özel’i ve Kuvvet komutanlarını,
Sahte ve kurmaca olan kanıtlarla tutuklanan silah arkadaşlarına
sahip çıkmaya davet ediyoruz.
Başbakanın Başdanışmanı olan Yalçın Akdoğan’ın
TSK’ya kurulan pusu hakkındaki açıklamasını
yargıya taşımanızı bekliyoruz.
Tarih önünde büyük sorumluluğunuz vardır
.

***

Hem AKP’nin hem de Fetullahi cemaatin yaptıkları bir bir ortaya dökülüyor .
İşlenen yüce divanlık / ihanet suçları bir bir ortaya çıkıyor.

Başbakan’nın baş danışmanı Yalçın Akdoğan, Fethullah Gülen cemaatini “milli orduya kumpas kurmak”la suçlamış .Bu SUÇun itirafıdır.Mağdur ise TSK’dır.

Devleti yönetenlerin ve hatta başbakanın akıl hocalarının da bu işin içinde olduğunun da itirafıdır.TSK’ya kurulmuş olan pusu için sadece cemaatı sorumlu tutmakla AKP bu sorumluluktan kurtulamayacaktır. Cemaat TSK’yı ve askerlerimizi karalayacak sahte kanıtlar üretirken AKP de AB ile ABD’nin desteğini ardına alarak TSK’yı kıracak olan siyasi desteği verdi ve AKP’leştirdiği yargıyı da manivela olarak kullandı.

25 Aralık 2013 Çarşamba, tarihli AYDINLIK gazetesi şöyle yazıyor ;

“Cemaat Ordu’ya kumpas kurdu

Yolsuzluk ve rüşvet soruşturmasıyla birlikte AKP ile Cemaat arasındaki karşılıklı suçlamalar ve yasadışı faaliyetlerin itirafları art arda gelmeye başladı. Tayyip Erdoğan’ın Başdanışmanı Yalçın Akdoğan, Fethullah Gülen cemaatini “milli orduya kumpas kurmak”la suçladı.

İktidar ve Cemaat’in yazarları dün birlikte hararetle savundukları yargı tertiplerini, şimdi karşılıklı suçlamalarına dayanak göstermeye başladı. Kavga, Erdoğan’ın “paralel devlet” dediği Cemaat’in “inlerine girme” tehdidiyle daha da kızışırken, AKP cenahından “Ergenekon ve Balyoz tertipleri”yle ilgili çok önemli suç itirafları geldi. Başbakan’ın Danışmanı Yalçın Akdoğan, Gülen’in bedduası karşısında Erdoğan’ın tavrını savunduğu dünkü köşesinde TSK’ya karşı komplodan bahsetti. Akdoğan şöyle yazdı:

TSK’ya kumpas

“Başbakan Erdoğan’ı herkes çok iyi tanıyor. Muhafazakâr kitleyi hasım gibi gören şer odaklarıyla, laikçi partilerle işbirliği yaparak yolda yürünemeyeceğini çok iyi bilir. Kendi ülkesinin milli ordusunun, milli istihbaratına, milli bankasına, milletin gönlünde yer eden sivil iktidarına kumpas kuranların bu ülkenin hayrına bir iş yapmayacağını çok iyi bilir. Amaca ulaşmak için her yol mübah görenlerin nasıl hastalıklı anlayışlar ürettiğini çok iyi bilir.” ( Aydınlık 25 Aralık 2013 )

***

AKP’den suç ortaklığı itirafı

Yalçın Akdoğan “Ordu’ya kumpas kurdular” sözleriyle aslında Cemaat’le suç ortaklıklarını itiraf etmiş oldu. TSK’nın subaylarının sahte belge ve CD’lerle yargılandığı davalara AKP’nin yürütme organı olarak verdiği destek herkesçe biliniyor. Tayyip Erdoğan, TSK’ya yönelik tertiplerin kilometre taşı olan Ergenekon tertiplerinin siyasi propaganda kısmını bizzat üstlendi, öyle ki 16 Temmuz 2008 tarihinde “Ergenekon davasının savcısıyım” itirafında bulundu.”

TSK’ya kurulmuş olan tuzak içindeki AKP’nin sorumluluğunu unutmadık , unutmayacağız .Bunu hem Yalçın Akdoğan’a hem de Gen.Kur.Başkanı Özel’e hatırlatmak vacip olmuştur.Gen.Kur.Başkanını da sessizliğini bozarak Ordusuna sahip çıkmaya davet ediyorum.

TSK’YA KURULAN TUZAĞIN ARDINDA OLANLAR

OLAY 1

Ahmet AKGÜL’ün 2007 yılında yazmış olduğu “AKP İntihara Gidiyor ” isimli kitaptan * Sayfalar: 278, 279

AKP’Lİ DANIŞMANIN İTİRAFLARI
Çuval olayını Tayyip planladı!

“Kuzey Irak’ta, askerlerimizin başına çuval geçirmelerini ve Genel Kurmayı zor duruma düşürmelerini, Amerikalılara biz söyledik.” AKP’yi kuranların ve kurduranların, özellikle Tayyip Erdoğan’ın özel bir önem verdiği danışmanlarından ve operatörlerinden biri ile yemekte karşılaştık. Tam bir panik havasındaydı. “Hayrola işleriniz iyi gitmiyor galiba!” dedim.

AKP’li Danışman: “Yahu o olayı hiç sorma. O Wolfowitz’in halt yemesi. Bizimkiler (AKP’liler), “tezkerenin öcünü TSK’dan alalım” diye ona akıl vermiş!…”

AA: “Yoksa sizin danışman arkadaşlarınızdan biri ve İstanbul’da iki işadamı Wolfowitz’e asıl suçlu AKP değil, TSK demiş olmasın?! Çünkü Amerika’ya söz verdiği gibi AKP tezkereyi çıkaracaktı! TSK’yı cezalandırma teklifi, iki işadamı ve bir danışmandan gitmedi mi?”

AKP’li Danışman: “Çok büyük, çok fahiş bir hata yaptık zaten Wolfowitz Türk ordusunu bizimkilerin teklifi üzerine cezalandırmaya karar verdi.”

AA: “Tek başına mı?”

AKP’li Danışman: “Yok canım, Tayyip Erdoğan ve ve Gül’le paylaşıldı, onlar da “olur” dediler.”

AA: “Yani Wolfowitz’in, ABD’nin bu ço kbilmiş danışmanının ve İstanbul’daki iki işadamının: “Türk ordusunu cezalandırma önerisine” Tayyip Erdoğan ve Gül ya da Eş Genel Başkanlar “Evet” mi dedi?”

AKP’li Danışman: “Maalesef öyle!… Tayyip ile Gül’ün gezileri bu plana göre ayarlandı. O gün Tayyip Erdoğan Rize’de, Gül de Kayseri’de olacaktı. Çok ters bir şey olursa ikisi ABD’liler tarafından alınacaktı. Bu planı Wolfowitz hazırlamıştı.”

***

OLAY 2

“TSK’yı AKP eliyle kafesledik“

16 Haziran 2012 Yeniçağ

“Amerika Türk Ordusu’nu AKP eliyle kafesledi.” Kürt açılımının fikir babası ve CIA’nın Türkiye uzmanı Henri Barkey, Amerika’nın AKP hükümetiyle birlikte Türk Ordusu’na operasyon düzenlediğini açıkladı. Barkey, tüm amaçlarının ordunun Kuzey Irak’a girmesini engellemek olduğunu söyledi.

“Amerika ve AKP hükümeti Türk Ordusu’na operasyon düzenledi”. Yeniçağ gazetesinde yer alan bu sözler, CIA’nın Türkiye uzmanı Henri Barkey’e ait.

Amerikan askerini Türkiye’ye yerleştirecek 1 Mart tezkeresi’nin reddedilmesinin üzerinden 25 gün geçmişti. Henri Barkey, Utah Üniversitesi’nde “Felaket ile Flört: Türkiye-Irak-ABD” adlı bir konferans verdi ve “Ameirka’nın AKP liderleriyle anlaşarak Türk Ordusu’nu kafeslediklerini” açıkladı.

1 Mart tezkeresinin geçmemesinin tüm suçu Türk Ordusu’nda. Çünkü, İslamcı hükümet ile Türk Ordusu arasında çekişme vardı. Türk Ordusu, Amerika’ya güvenmiyordu. Ordu, Amerika’dan bağımsız olarak Kuzey Irak’a girmek istiyordu. Amerika’nın ise en son istediği şey buydu.

Barkey, Amerika’nın AKP eliyle Türk ordusunu nasıl kafese kapattıklarını da anlattı.

İlk kez bir İslami parti tek başına iktidara geldi. O güne kadar Türkler, Avrupa Birliği’ne temkinli yaklaşıyordu. İlk kez bir Türk hükümeti bize, “Avrupa Birliği’ne girmek istediklerini ve bunun kendileri için bir rönesans olduğunu” söyledi. Bir İslamcı liderin rönesans terimini kullanması bana çok belirleyici geldi. Bu demokratikleşme süreci içinde biz orduyu çok sıkı bir kafese kapattık.

Barkey, konferansın adını “Felaket ile Flört” koyduğunu, çünkü Türk ordusunun Türkmenleri korumak için Irak’a girmesinin Amerika için felaket olacağını belirtti.

This entry was posted in FAŞİZM, Politika ve Gundem, TSK. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *