Allah Yüzümüze baktı

Necati Doğru
Sözcü 09 Eylül 2013

Allah Yüzümüze baktı

Olimpiyatlar Tokyo’ya gitti.
Allah bizi seviyormuş. Yüzümüze baktı.
Yeni narkoz olacaktı.
Uyku altına alma.
Beyinlere zincir vurma.
Kirli propaganda.
Halk uzunca bir süre; “Bütün dünya, Tayyip’i sevmek ibadettir, gerçeğine geldi.
Olimpiyatları İstanbul’a verdiler” diye anlatacaklardı.
Citius diyeceklerdi.
(Daha Hızlı)
Fortius diyeceklerdi.
(Daha Güçlü)
Altius diyeceklerdi.
(Daha yüksek)

“Latince’de sloganı; ‘Daha Hızlı-Daha Güçlü-Daha Yüksek’ olanı Türkiye için Tayyip Erdoğan gerçekleştirdi. 1896’dan beri sadece Hıristiyan ülkelerin ev sahipliğine sunulmuş ‘Olimpiyatlar’ı ilk defa bir Müslüman ülkesi olan Türkiye’ye verdiler” diyeceklerdi.

* * *

Oyları erimeye başlamıştı.
İstanbul’u bile yitirme noktasına gelmekteydi. Türkiye’yi yalnızlaştırdı. Ekonomik kriz kapıya dayanmış, doların yükselişini durduramıyordu. G-20 Zirvesi’nde Putin onunla ayaküstü bile görüşmekten kaçıyor. Obama, uzak duruyor, sadece selamlaşabiliyordu.
Dış itibarı tükenmişti.
Olimpiyatlar Tokyo’ya gitti.
Propaganda makinesi işlemek üzere dişlileri yağlanmış hazır bekliyordu.
İstanbul’a verilseydi.
Övünme göğe çıkacaktı.
Demogoji tavanı delecekti.
Hemen her saat TV’lerde, hemen her gün gazetelerde; “Olimpiyatlar hakkımızdı çünkü Tayyip Erdoğan Türkiye’yi şaha kaldırdı, bütün dünyayı kendine hayran bıraktı” başlığıyla başarılar sayılıp dökülecek; gereksiz yeni hava alanı, ne olduğu belli olmayan ikinci boğaz bile “Olimpiyat delegelerini büyüleyen projeler” adı altında yeniden yazılıp dökülecekti.
Olimpiyat alet edilecek.
Başarısızlık örtülecekti.
Allah, yüzümüze baktı.

* * *

Yalanı tekrar et.
Etkili afyon olur.
En başarılı oldukları konu; yalanı gerçekmiş gibi tekrar etmek olduğundan yandaş medya; “Başbakanımız ve bakanlarımızın etkili çalışmaları sonunda 2020 Olimpiyatları İstanbul’a geldi” diye papağan tekrarına gireceklerdi. Tayyip dönemi zenginleri de “papağanlı narkoza destek üstüne destek” sunacaklar; muhtemelen “Olimpiyat ihale havuzundan pay kapma” yarışına gireceklerdi. Erime sürecine girmiş Tayyip Erdoğan’ın iç ve dış itibarını yeniden cilalamak için propaganda ordusunun paralı askerleri üç uçağa (600 kişi) bindirilerek Arjantin’e uçurulmuştu. 96 delege oy kullanacak fakat Türkiye’den sözüm ona kulisi kuvvetli 600 kişi Buenos Aires’e, delegeleri markaja almaya götürülmüştü.

* * *

96 delege oy verdi.
İstanbul’a 36 oy çıktı.
Yap hesabı: 600 uçak sefacı Tayyip propagandacısı ancak 36 oy getirebiliyor. Oylamanın yapıldığı salonda ön sıralara başı türbanlı başbakan ve bakan eşlerini oturtma kulisçiliği de; “Müslüman ülke delegelerinin oyunu almaya” yetmedi. İslam ülkesi delegeleri de oy vermedi.
Bu da Allah’ın tokadı oldu.
Allah, hem yüzümüze baktı, hem “kendinize gelin” diye tokat attı.
Tüpçü gazete patronunun AVM’si Meclis’e geldi!
Yalova Milletvekili Muharrem İnce, Tüpçü Gazete Patronu’nun Beyoğlu’ndaki AVM’sinin ruhsata aykırı ve iskan izni olmadan yapılıp açılmasını Millet Meclisi’ne bir soru önergesiyle taşıdı. Muharrem İnce, Başbakan’a şu soruyu sordu: “Ruhsata aykırı inşa edilen, iskansız bu bina, muhalif gazetecilerin işlerine son verilmesinde bir koz olarak kullanılmakta mıdır?”

SÖZCÜ

This entry was posted in DÜNYA ÜLKELERİ, Gundem, NECATİ DOĞRU YAZILARI, Politika ve Gundem. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *