Suriye’ye saldırırlarsa bunlar olur!

Sabahattin Önkibar

Suriye’ye saldırırlarsa bunlar olur!

Tezgah aynı!

Dün Saddam’da nükleer silah vardı deyip Irak’ı tarumar ettiler, bugün Esad kimyasal silah kullandı deyip Suriye’yi çökertmenin peşindeler.Oysa her şey ortada kimyasal tertibinin ardında Esad’a müdahale için gerekçe uydurma peşinde koşan İsrail ile Suudlar var.Pek mümkün görmüyoruz ya diyelim ki Haçlı-Siyon paryası Suriye’ye saldırdı ne mi olur?

1) Bütün Ortadoğu ve Türkiye teröre boğulur. Türkiye’nin metropollerinde bombalar patlamaya başlar. Alevi ve Kürt kardeşlerimizi kitlesel olarak kışkırtma operasyonlarına start verilir.

2) Suriye parçalara bölünür ve büyük katliamlar yaşanır.

3) Türkiye’nin Güney sınırı fiilen ortadan kalkar.

4) PKK bu tabloyu fırsat bilip Güneydoğu’yu ayaklandırır.

5) TSK, Suriye’ye yapılacak emperyal müdahalenin karasal figüranı yapılır.

6) Suriye kendine cephe açacak olan karşı füzelerini Türkiye’ye doğru ateşler.

7) İran Türkiye ile ilişkilerini askıya alıp terör ihraç etme dahil her türlü yönteme başvurur.

8) Rusya ile ilişkiler kopma noktasına gelir ve Türkiye’de gaz yani enerji buhranı başlar.

9) Ekonomimiz bütün bu gelişmelerle çakılır ve Türkiye iflas noktasına gelir.

10) Yaşanan bu büyük felaketlerle kargaşa ve kaos Türkiye’nin tamamına hakim olur ve Türkiye yeni bir Irak-Suriye adayı olur.

Tayyip’in kerimesi Hizbu’ttahrir’le kol kola!

Yer: Saraçhane Meydanı.

Başbakan Erdoğan’ın kerimeleri Esra Albayrak, “Kahrolsun Demokrasi-Yaşasın Hilafet” diye pankart açan yasa dışı kanlı Hizbu’t Tahrir örgütünün militanları ile kol kola girerek eylem yapıyor ve polis bunlara bırakın gaz sıkmayı ya da Ali ismail Korkmaz’a yaptığı gibi sopalarla saldırmayı eller üstünde tutuyor.

Bu fotoğrafın okuması şudur:

Birincisi Hizbu’t Tahrir benzeri örgütler Tayyipgiller için tehdit değildir.

Nitekim İhvan-i Müsliminle beraber El Nusra ile Suriye’de kader birliği yapılması ve İBDA-C’nin lideri Salih Mirzabeyoğlu’nu Hizbullah militanları misali hapisten uçurma teşebbüsleri bunun son kanıtlarıdır.

Kimilerinin savrulma dediği bu tablo aslında AKP’nin örtülüp gizlenen öbür yakasıdır.İkinci boyut ise Saraçhane ile Taksim gösterilerine takınılan farklı tutumlardır.

AKP iktidarı Gezi Parkı gösterileri sürecinde Taksim’e çıkanlara kin ve ölüm kusarken Saraçhane’ye gitmeyi teşvik etmiştir ki bu tablo iktidarın vatandaşlar arasındaki ayırımcılığı ile demokrasi anlayışını gözler önüne seriyor.

This entry was posted in DEVRİM VE KARŞI DEVRİMLER, DİN-İNANÇ, EMPERYALİZM, İrtica, ORTADOĞU ÜLKELERİ. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *