Eskişehir Emniyeti Balyoz Timi kurdu * Siviller de polisler de vurdu’ * İçlerinden birine ‘komiserim’

POLİSİN BALYOZ TİMİ

Aydınlık – Cuma, 19 Temmuz 2013

Eskişehir Emniyeti Balyoz Timi kurdu

Tim, ‘özel emir’le kuruldu. Kuruluşu da faaliyetleri de gayri resmi. Çoğunluğu Güvenlik Şube ve Terörle Mücadele polisi. Görevleri, eylemcileri ara sokaklarda kıstırıp darp etmek

Ali İsmail Korkmaz cinayetini aydınlatacak yeni bilgilere ulaştık. Eskişehir’de Aydınlık’a konuşan bir polis, Gezi Parkı eylemleri nedeniyle ‘özel bir emirle’ Eskişehir Emniyeti’nde yeni bir tim kurulduğu bilgisini verdi. Adı, Balyoz Timi! ‘Özel emir’, Gezi Parkı eylemleri başladığında geldi. Timin kuruluşu da faalitleri de gayriresmi. Nitekim görevi, eylemle katılan yurttaşları ara sokaklarda kıstırıp darp etmek.

‘İri yapılı polisler seçildi’

Aydınlık’a konuşan polis, Balyoz Timi’ni şöyle anlattı:

“Özel bir emirle, her birimden polisin olduğu Balyoz Timi kuruldu. Özellikle Güvenlik Şube ve Terörle Mücadele Şubesi’nden iri yapılı polisler bu timde görev alıyordu. Bu timde çalışan polisler, sivil kıyafetler giyerek çatışmanın olduğu bölgeye gidiyordu. Balyoz Timi, gözaltı yapmıyordu. Yakaladıkları eylemcileri dövüp bırakıyorlardı. Sayıları her gün değişiyordu. Ama ortalama 30-40 kişiydiler.”

Aydınlık 18.06.2013

‘Siviller de polisler de vurdu’

“İçlerinden birine ‘komiserim’ diye hitap ediyorlardı. Onlar vururken öleceğimi düşündüm. Gaz maskeli biri kimliğimi aldı. Elinde kabuklu bir sopa olan kahverengi ceketli kişi çeneme yumruk attı. 10 gün pipetle beslendim.” Bu sözler, 22 yaşındaki Doğukan Bilir’e ait.

Doğukan Bilir, direniş şehidi Ali İsmail Korkmaz’la aynı yerde ve aynı saatte sivil giyimli kişilerce darp edildi. Basına Ali İsmail’in görüntüleri olarak yansıyan görüntüler, Doğukan Bilir’i doğruluyor. O kayıtlarda Bilir’i yönelik şiddet net bir şekilde görülüyor.

‘Kafama da darbe aldım’

Anadolu Üniversitesi Çalgı Yapım Bölümü’nde okuyan Doğukan Bilir, direnişin ilk gününden beri Eskişehir’de eylemlere katılıyor. Bilir, Ali İsmail’in ölümüne neden olan darpın yaşandığı günü Aydınlık’a anlattı: “Arkadaşlarımı almak için AKP il binasının bulunduğu Yunus Emre Caddesi’ne gittim. Arkadaşlarım en önde polis barikatının olduğu yerdeydi. Saat 00:30’a geliyordu. TOMA üzerimize doğru ilerledi. Arkadaşlarımızla kaçmaya başladık. Birçoğumuz birbirimizi kaybettik. 4-5 kişi Beşik Otel’in olduğu ve o ara sokağa girdik. Sokakta buluna bir arabanın arkasına saklananan 10 kişi, birden bize doğru koşmaya başladı. Sokağın sonuna doğru koştum ancak buradan da saldıranlar oldu. Sonra geri döndüm. Tam sokaktan çıkacağım sırada suratında gaz maskesi olan kişi beni yakaladı. Birkaç kişi daha geldi. İçlerinden biri ‘Benim oğlum sizin yüzünüzden yandı şerefsizler’ diyordu. Bu kişinin üzerinde kahverengi ceket, elinde kabuklu bir sopa vardı. İlk önce omuzlarıma vurdular. Daha sonra kafama da bir darbe yedim.”

‘Öleceğimi düşündüm’

Ardından Doğukan Bilir, ellerinden kurtulup Yunus Emre Caddesi’ndeki Petrol Ofisi’ne doğru koşmaya başlıyor. Bu sırada 4-5 sivil giyimli kişinin daha saldırısına uğruyor. Doğukan Bilir’i yakapaça kuytu bir yere götüren bu kişiler orada darp etmeye devam ettiler. Doğukan Bilir, o gece yaşadıklarını anlatmaya devam etti:

“Onlar darp ederken 2-3 Çevik Kuvvet polisi geldi. Onlar da vurmaya başladılar. Öleceğimi düşündüm. Sivil giyimliler, içlerinden birine ‘komiserim’ diye hitap ediyordu. En son gelen gaz maskeli adam bana ‘Sen hangi örgüte üyesin’ diye sorular sordu. Nüfus cüzdanımı aldı ve ‘kaybol buradan’ dedi. Tam giderken kahverengi ceketli adam çeneme yumruk attı. O yüzden 10 gün pipetle beslendim.”

http://aydinlikgazete.com/mansetler/23316-dovenler-komiserim-diyordu-.html

This entry was posted in DEMOKRASİ-ÖZGÜRLÜK, FAŞİZM, Politika ve Gundem. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *