BU YAZIYI DİKKATLE OKUYUNUZ * ERGENEKON VE BALYOZ ADI VERİLEN SİYASİ DAVALARIN CEMAATA YÖNELİK ALT YAPISI NASIL OLUŞTURULDU ?

Emniyetin `Fethullah Çalışma Grubu` oluşturmasına savcılık izin vermiş!
Genelkurmay Harekât Başkanlığı Bilgi Destek Dairesi 3. Bilgi Destek Şube Müdürlüğü`nde Deniz Kurmay Albay Dursun Çiçek`in hazırladığı iddia edilen `İrtica ile Mücadele Eylem Planı` tartışmaları sürerken, bir belge daha ortaya çıktı. 2002`de İstanbul Emniyet Müdürlüğü`nden bir yetkilinin imzasıyla hazırlanan belgede, dönemin İstanbul Devlet Güvenlik Mahkemesi(DGM) Cumhuriyet Başsavcısı Aykut Cengiz Engin`in, Fethullah Gülen ve cemaati hakkında proje çalışma grubu oluşturulmasına izin verdiği belirtiliyor.
Belgede, Fetullah Gülen cemaatinin aldığı kararlar doğrultusunda dönemin emniyet müdürlüğü içerisindeki `işbirlikçileri` aracılığıyla Kara Kuvvetleri Komutanı, Genelkurmay Adli Müşaviri, Askeri Yargıtay Üyesi, dönemin DGM Cumhuriyet Başsavcıları hakkında gazete ve TV`lerin de içerisinde olduğu basın yayın organlarına asılsız ihbar mektupları gönderileceği ve ismi belirlenen devlet görevlilerinin `karalanması`, `sindirilmesi` yoluyla görevlerinden uzaklaştırılmasının amaçlandığı (X) şahıs ile yapılan görüşme sonucu tespit edildiği ifade ediliyor.

 

`İrtica ile Mücadele Eylem Planı` 12 Haziran 2009`da Taraf`ta yayımlanmıştı. Belgede, Genelkurmay Harekat Başkanlığı Bilgi Destek Dairesi 3. Bilgi Destek Şube Müdürlüğü`nde `İrtica ile Mücadele Eylem Planı` adı altında bir çalışma yapıldığı ve `AKP ve Fethullah Gülen cemaatinin yıpratmak` gerektiği belirtilmişti.

BirGün`ün`e ulaşan `Gizli` üzerinde `Kişiye Özel` ibarelerinin bulunduğu 22 Temmuz 2002 tarihli belge İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlar Şube Müdürü Adil Serdar Saçan imzası bulunuyor. Belge, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı olan ve Ergenekon Davası`na ilişkin 1. iddianamenin hazırlanıp savcılar tarafından mahkemeye teslim edildiğini kameralar karşısına çıkarak açıklayan Aykut Cengiz Engin ile dönemin Organize Suçlar Şube Müdürü Adil Serdar Saçan arasındaki yazışmayı içeriyor.

Saçan`ın dönemin İstanbul DGM Cumhuriyet Başsavcısı Aykut Cengiz Engin`e cevaben kaleme aldığı belgede Başsavcı Engin`in Fethullah Gülen ve cemaati hakkında emniyette proje çalışma grubu oluşturulmasına izin verdiği anlaşılıyo

2009-10-29 Birgün

 

BELGEDE NE VAR?

Aykut Cengiz Engin. İstanbul DGM C. Başsavcısı.

İlgi (a) sayı yazımız ile Fethullah Gülen ve grubunun İstanbul ilindeki faaliyetlerinin izlenmesi için 4422 sayılı kanunun 1. ve 16. maddeleri ile Terörle Mücadele Kanunu`nun 7. maddesine dayanarak 4422 sayılı kanunun uygulanmasına ilişkin yönetmeliğin 6. maddesi uyarınca makamımızdan proje çalışma grubu oluşturulması talimatı istenmiş ve ilgi (b) sayılı yazınız ile de buna izin verilmişti.

Ancak, Fethullahçı grubun ileri gelenlerinin, örgüt lideri Fethullah Gülen`in talimatıyla almış oldukları karar gereği önümüzdeki günlerde, bu grubun emniyet içerisindeki işbirlikçileri ile birlikte eski Kara Kuvvetleri Komutanı Atilla Ateş, eski 2. Ordu Komutanı Orgeneral Kemal Yavuz, Genelkurmay Adli Müşaviri Tümgeneral Erdal Şenel, Askeri Yargıtay Üyesi Tanju Güvendiren, Ankara 2`Nolu DGM Başkanı Hüseyin Eken, Ankara 2`nolu DGM Üyesi Yunus Kayrabıyıkoğlu ve Ankara DGM C. Başsavcısı Nuh Mete Yüksel`e karşı devletin karşı makamlarıyla, basın ve yayın organlarına isimsiz ve asılsız ihbar mektupları gönderecekleri, ayrıca şantaj amaçlı olarak hazırlanmış montaj kasetleri televizyon ve basın kurumlarına gönderilerek yukarıda adı geçen devlet görevlilerinin karalanması, sindirilmesi yoluyla görevlerinden uzaklaştırılmaya çalıştıkları, X şahıs ile yapılan görüşme sonucu tespit edilmiştir. Bilginize arz ederim.`

Tarih 07 Nisan 2010
Yukarıdaki yazışmanın vardığı noktayı İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı
Aykut Cengiz Engin,aşağıda şöyle açıklamıştır ;
Başsavcı Aykut Cengiz Engin ;
Balyoz tertibinde gözaltına alınacaklar listesinde 25 muvazzaf generalin de isminin geçtiğini söyledi. Merak konusu olan bu listede Türkiye’nin en hassas bölgelerinde, en üst düzeyde görev yapan generallerin bulunduğu iddia edildi.
Balyoz Tertibiyle Gözaltına Alınmak İstenen Subaylar
İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Aykut Cengiz Engin, Balyoz tertibinin 3. dalgasına yapılan müdahale ile ilgili açıklamalar yaptı. Engin, ”Böyle bir yakalama ve gözaltı kararının yol açacağı sonuçların iyi değerlendirilmesi gerekir” diye konuştu. Engin, muvazzaf generallerin gözaltına alınmak istenmesi nedeniyle operasyona müdahale edildiği iddialarını şöyle değerlendirdi:
Gözaltına alınması istenen subayların 78’i muvazzaf… Bunların 25’i amiral ve general rütbesinde… Kuzey Deniz Saha Komutanlığı’nda var, Güney Deniz Saha Komutanlığı’nda var, 6. Kolordu’da var, Hakkari’de terörle mücadele eden askeri birliğin başında olan var… 15-20 kişi de emekliye ayrılmış subay, toplam 95 kişi… Böyle bir yakalama ve gözaltı kararının yol açacağı sonuçların iyi değerlendirilmesi gerekir. Başsavcı Engin’in sözünü ettiği 25 muvazzaf generalin kimler olduğu merak konusu oldu.
İddialara göre bu isimler şöyle:
6. KOLORDU KOMUTANI KORGENERAL NEJAT BEK – GÜNEY DENİZ SAHA KOMUTANI, KORAMİRAL KADİR SAĞDIÇ – KUZEY DENİZ SAHA KOMUTANI, KORAMİRAL MEHMET OTUZBİROĞLU – DENİZ EĞİTİM VE ÖĞRETİM KOM. EĞİTİM YÖNETİM GRUP BŞK. LEVENT  GÖRGEÇ – KARA HARP AKADEMİSİ KOMUTANI TÜMGENERAL AHMET YAVUZ – TAKTİK PİYADE TÜMEN KOMUTANI TÜMGENERAL GÜRBÜZ KAYA – GÜNEY GÖREV GRUP KOMUTANI TUĞAMİRAL E.CANER BENER – JANDARMA KAYSERİ BÖLGE KOMUTANI TUĞGENERAL ALİ AYDIN – 9. KOLORDU KOMUTANI KORGENERAL TEVFİK ÖZKILIÇ: – 1. HAVA KUVVETİ KOMUTAN VEKİLİ TÜMGENERAL KORCAN POLATSU – KKK DENETLEME VE DEĞERLENDİRME BAŞKAN YARDIMCISI SELİM ERKAL BEKTAŞ – HAVA HARP AKADEMİSİ KOMUTANI TÜMGENERAL AHMET BERTAN NOGAYLAROĞLU – 2. ORDU KOMUTANLIĞI KURMAY BŞK VE MALATYA GARNİZON KOMUTANI
TÜMGENERAL HASAN FEHMİ CANAN – HÜCUMBOT FİLO KOMUTANI TÜMAMİRAL ABDULLAH GAVRAMOĞLU – MUAMMER AYDIN – TEKİRDAĞ ŞARKIŞLA 95. ZIRHLI TUGAY KOMUTANI TUĞGENERAL NURETTİN IŞIK – 55. MEKANİZE PİYADE TUGAY KOMUTANI TUĞGENERAL HAKAN AKKOÇ – DENİZ HARP OKULU KOMUTANI TUĞAMİRAL TÜRKAN ERTÜRK – DKK PLAN PRENSİPLER BAŞKANI TUĞAMİRAL SERDAR OKAN KIRÇİÇEK – DENİZALTI FİLOSU KOMUTANI TUĞAMİRAL AHMET TÜRKMEN – MUHSİN ERDAL – FATİH ALTUN KURMAY ALBAY – KAZIM ERDEM – GÖKHAN GÜNEY – DOĞAN DÖNMEZ
 Ulusal Kanal
This entry was posted in Fetullah Gülen, HUKUK-YARGI-ADALET, Politika ve Gundem. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *