YÜRÜYEN YÜZ BİNLERE UYGULANAN SANSÜRE KARŞI ,AMATÖR HABERCİDEN BİLGİ

YÜRÜYEN YÜZ BİNLERE
UYGULANAN SANSÜRE KARŞI ,
AMATÖR HABERCİDEN BİLGİ
Gazetenin ve Televizyon kurumunun sayın yönetimi,
Önce Devletimizin Kırmızı Çizgileri silindi.
Ülkesini seven Yurttaşların çatısı altında toplandığı
ULUSALCILIK,
Emniyet Gen.Müdürlüğü tarafından
Kamu güvenliğine Tehdit sıralamasına alındı.
Yetmedi,
Yargının adalet terazisi de elinden alındı.
Emperyalizme tüm sınır kapıları açıldı.
TSK ve Gen.Kur.Başkanlığı terörizmle suçlandı.
Ordunun her rütbeden onurlu askerleri,
Ülkemizin gerçek aydınları,
ABD ve cemaat tezgahlarıyla tutuklandı.
Hükümet’in yöneticilerinin
BOP EŞGÜDÜM BAŞKANI olmakla övündüğü,
Ilımlı İslam dayatmasıyla
şimdi de  toplum dönüştürülüyor.
Türk Halkının geçmişle olan bağı kopartılıyor.
Etnik ve mezhep bölücülüğü dayatılarak,
Toplum çatışmasıyla Devletimiz bölünmeye itiliyor.
Emperyalizm – Tarikat/cemaat – İşbirlikçilerin
Yarattığı bilinçli kaos ile Türkiye dönüştürülüyor.
AB ve ABD’nin emperyalizm için tehdit gördüğü,
Ulusal birlik ve bütünlüğü yok etmek için,
Aydınlanmanın Ulus öncüleriyle birlikte,
Ulusal bilinç de zindana atılıyor.
Korkutmak…
Ürkütmek…
Sessiz kılmak…
Türkiye’yi var eden Ulus kahramanımız,
Dünyada asrın DEVLET ADAMI seçilen ATATÜRK
Belleklerden silinmeye çalışırken,
Emanetleri de halkın elinden alınıyor.
Laik,demokratik Cumhuriyet karşıtı siyasetçilerin
“SAP GİBİ AYAKTA DURMAMAK” için
Şimdi de ULUSAL BAYRAMLARIMIZ elimizden alınıyor.
Gerici siyasetin,
Cemaat ve bazı tarikatların,
Emperyalizmin,
Dayatmalarına rağmen ;
19 Mayıs Atatürk’ü anma Gençlik ve Spor Bayramı,
TÜRKİYE GENÇLİK BİRLİĞİ örgütlenmesiyle,
Türk Ulusuna ve Atatürk’e yakışır bir şekilde
en az 200 bin – Emniyet’in açıklamasına göre 400 bin kişiyle
YAŞASIN 19 MAYIS yürüyüşüyle ve şölenlerle kutlandı.
Ve siz bunu GÖRMEZDEN GELDİNİZ.
“GÖRÜR GİBİ YAPANLARINIZ DA “
Durum nedeniyle çok önemli olan
Bu kalabalığı “AZCIKK GÖRDÜNÜZ !!!”
Bu nedenle sizlere ücretsiz ve tarafsız habercilik yapıyor,
Gerçekleri aşağıda sunuyorum…
Naci KAPTAN
22 Mayıs 2012
***

Biz Habertürk’tü, Hürriyet’i, Vatan’ı zartı zurtu önemsemiyoruz. Onlar artık gazeteciliği salmış durumdalar. Onlar olmadan büyüdük, onlar olmadan da devrim yapacağız diyoruz.

Ama Sözcü ve Cumhuriyet’i anlayamıyoruz. Bu gazeteler için mutlulukla ve coşkuyla haberleştirilecek bir eylem ve şölen gerçekleştirdiğimizi düşünüyoruz. Ancak hayır, Cumhuriyet fotoğrafsız soğuk haber cümleleri ile 3-5 cümle söylerken Sözcü’de kendimize bir satır bile yer bulamadık.

Utku Reyhan/ TGB GYK Üyesi
YÜZ BİNLERE SANSÜR

Pazartesi, 21 Mayıs 2012 08:23

 

200 bin gencin 19 Mayıs’ı meydanlarda kutlamasını gazeteler sakladı: “Bu sansürü yıkacağız”

Türkiye Gençlik Birliği 19 Mayıs’ta İstanbul’da son 50 yılın en büyük gençlik yürüşlerinden birini gerçekleştirdi. TaksimTünel’den Dolmabahçe’ye 200 bin genç, “Mustafa Kemal’in askerleriyiz, Birinci vazifen AKP’yi devirmek” sloganlarıyla yürüdü. Türkiye tarihininin en büyük gençlik eylemlerinden biri olan yürüyüşe sadece Aydınlık ve Ulusal Kanal yer verdi. 20 Mayıs tarihli gazetelerin tamamı yüzbinlerce gencin haykırışını sansürledi. Türk gençliğinin Atatürk posterleriyle yaptığı kutlamayı Cumhuriyet, Yeniçağ ve Hürriyet gazeteleri iç sayfadan kısa haber verirken, küçük fotoğraflarla yüz binleri sakladı. Milliyet, Vatan, Habertürk, Akşam, Sözcü gazetesi ise bu tarihi olayı sansürledi. *1*

Pazar, 20 Mayıs 2012

TGB önderliğinde emniyete göre 400 bin, bize göre en az 200 bin insan Tünel’den Dolmabahçe’ye yürüdü. 19 Mayıs nasıl kutlanırmış gösterdi. Bir çok yönden haber değeri vardı:

1) Yurdun dört bir yanında çok sayıda kutlama yapıldı. Ancak TGB’ninki en kalabalık olanıydı.

2) Kalabalığın ötesinde en radikal talepleri içeren 19 Mayıs eylemi TGB’ninkiydi.

3) Coşku, en üst düzeydeydi.

4) İstiklal boyunca sallandırılan pankartlar, dev Bandırma vapuru, uzun tahtabacaklar, uzayıp giden bayrak ve flama seli gibi oldukça enteresan görüntüler vardı.

5) Çok sayıda tanınmış aydın ve sanatçı en önde yürüdü.

6) Hepsinden öte, Türkiye tarihinde bir gençlik örgütünün çalışmasıyla toplanan böyle bir kalabalık yoktur! Hatta böyle kalabalıklar nadiren toplanır.

Biz Habertürk’tü, Hürriyet’i, Vatan’ı zartı zurtu önemsemiyoruz. Onlar artık gazeteciliği salmış durumdalar. Onlar olmadan büyüdük, onlar olmadan da devrim yapacağız diyoruz.

Ama Sözcü ve Cumhuriyet’i anlayamıyoruz. Bu gazeteler için mutlulukla ve coşkuyla haberleştirilecek bir eylem ve şölen gerçekleştirdiğimizi düşünüyoruz. Ancak hayır, Cumhuriyet fotoğrafsız soğuk haber cümleleri ile 3-5 cümle söylerken Sözcü’de kendimize bir satır bile yer bulamadık.

Bu gazeteler neden var? Ve neden bize yıllardır sansür uyguluyorlar? Nede Samsun’da toplanan ya da toplanamayan kitleyi sayıca TGB’nin eyleminin %1’i olmasına rağmen öne çıkarıyorlar? Neden? Cumhuriyet ve Sözcü’de haber olmamız için daha ne yapmamız lazım? Bizi neden Atatürkçü okurdan ‘gizleme’ niyetindeler. ‘Bir şeyler’ ellerinden gidecek diye mi korkuyorlar. Yoksa o kitleleri ‘bazı amaçlar’ için havuzluyor musunuz? Onların sadece sizin gazetelerinizi okuyup rahatlaması mı hedefiniz? Yoksa siz ‘gaz almaya’ mı yarıyorsunuz? Ey bu gazetelerin sahipleri, genel yayın yönetmenleri, yazı işleri müdürleri! Bir açıklama lütfen: Neden, Neden? Aklımıza geliyor bir şeyler ama! Yok artık!

Şüpheleniyoruz, gerçekten şüpheleniyoruz. Siz bu kafayla yayın yaptıkça bir üniversite öğrencisinin bile eline almadığı gazeteler olmaya devam edeceksiniz.

Ne acıdır ki Hürriyet için, Vatan için, Milliyet için ve diğerleri için söylediğimizi sizler için de tekrar edeceğiz. Siz olmadan büyüdük, siz olmadan devrim yapacağız!

Utku Reyhan/ TGB GYK Üyesi

“TGB’nin gücünü göstermek yürek ister”

Türkiye Gençlik Birliği dün (19 Mayıs) gerçekleştirilen diriliş yürüyüşüne basının koyduğu sansürüne ilişkin bir basın açıklaması yaptı. Açıklamayı yapan TGB Genel Başkanı M. İlker Yücel şunları kaydetti:

“TGB’nin gücünü göstermek yürek ister” dedi. Yücel şunları söyledi: “TGB 17-18 Mayıs tarihlerinde 20’yi aşkın ülkeden 100 genci uluslararası gençlik sempozyumunda ağırladı. 19 Mayıs’ta 4 saat süren “Diriliş” yürüyüşü büyük görsel şovlarla gerçekleşti. Devrimci değerlerimizin resimleri, binalardan sarkıtıldı. 7 metrelik Bandırma Vapuru taşınarak diriliş mesajı verildi. Suriye ve Filistinli gençler Atatürk’ün “Yurtta Barış Cihanda Barış” sözünün yer aldığı Arapça pankartı taşıdı. 150 sanatçı, TGB’nin çağrısına uyarak kortejdeki yerini aldı. Akşam yapılan Grup Çığ, karmate, Mir sanat Topluluğu, Çerkezi Orkestra ve İnti İllimani’nin katıldığı dev bir şölen düzenlendi. Bu etkinlekler binlerce gencin fedekarca çalışarak emek dökerek, kendi olanaklarıyla hazırladığı etkinliklerdir. Bütün bu etkinlikleri görmemek ve haberini yapmamak için ya 19 Mayıs kutlamalarından rahatsız olmak gerekir, ya da 19 Mayıs’ı haber yapamayacak kadar korkak ve silik olmak gerekir. Biz rahatsız olanları biliyoruz. Bu vesileyle korkak olanları da tespit etmiş olduk. Aydınlık ve Ulusal Kanal’a teşekkürler.”

Bu fotoğrafın haber değeri yok mu?

Hiçbir devlet desteği olmadan, son elli yılın en büyük gençlik yürüyüşünü düzenleyen TGB’nin eyleminin haber değeri yok mu? *2*

Pazar, 20 Mayıs 2012

*1* http://www.aydinlikgazete.com

*2* http://www.tgb.gen.tr/haberler/6862-bu-fotografin-haber-degeri-yok-mu-sansure-sessiz-kalma

This entry was posted in Gundem, Haber. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *