Dünya gençleri Atatürk’te birleşti

Dünya gençleri Atatürk’te birleşti

Pazartesi, 21 Mayıs 2012

“AKP’nin yasaklarını çiğniyoruz” diyen Türkiye Gençlik Birliği (TGB) ‘Yaşasın 19 MayısViva 19 Mayıs’ etkinlikleri kapsamında önceki akşam İstanbul Küçükçiftlik Park’ta gençlik şöleni düzenledi. Şilili devrimci müzik grubu İnti İllimani, Grup Çığ, Karmate, Cherkezi Orkestra ve MİR Sanat Topluluğu’nun sahne aldığı şölene Anadolu’nun çeşitli bölgelerinden 10 binlerce genç katıldı. Suriye, Filistin, Lübnan, Mısır, İsviçre ve Almanya gibi ülkelerden gelen anti-emperyalist öğrenci grupları da büyük şölendeydi.

Düşünce maddi güç oldu

TGB Genel Başkanı İlker Yücel’in şölende yaptığı konuşma büyük ilgi gördü. Yücel şunları söyledi: “Bizim dağ gibi güven kaynağı olan tarihsel bilincimiz var. Millet ayaklar altına alınırsa, emekçiler yerlerde sürüklenirse, aydınlarımız tutuklanırsa, ordu tasfiye edilmeye çalışılırsa o bilinç bize ‘gençlik öne çıkacak’ diyor. Özlemle beklediğimiz, bağımsızlığımızı kazandığımız, Atatürk devriminin felsefesini uygulayabileceğimiz güzel günler yaklaşıyor. Devrimci felsefe, vatansever bakış açısı bizimle birlikte maddi bir güç olacaktır. Bizim bilincimizin yanı sıra vicdanımız var. Irak’a bombalar düşerken, Filistinli kardeşlerimiz öldürülürken, Suriye kuşatılırken yüreğimiz kanar. Çünkü biz mazlum milletlerin öncü devrimcisi Mustafa Kemal’in askerleriyiz.”

İnti İllimani ve Karmate’den 19 Mayıs dersi

Pazartesi, 21 Mayıs 2012

Şili’de kurtuluşun ne olduğunu iyi biliriz

Şilili grup İnti İllimani’nin solisti Jorge Coolun gençliği kendi dilinde selamlamak istediğini söyleyerek İspanyolca konuştu. TGB’nin düzenlediği şölene gelmemesi için bazı “sol” örgütler tarafından “uyarılan” İnti İllimani, bu gruplara sahneden yanıt verdi: “Biz Şili’de kurtuluşun ne olduğunu iyi biliriz. Gençlik her zaman böyle coşkulu olmalı ama liderlerini unutmamalı. O liderlerinin izinden yürümeliler. Biz liderlerimizi her zaman gönlümüzde taşıyoruz. Tıpkı Atatürk gibi. Atatürk’ü bir değişimci lider olarak biliyoruz.

http://www.aydinlikgazete.com

This entry was posted in Gundem, Haber. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *