Kuşatma ABD’nin Truva Atı Fetullah Gülen Hareketi‏

Kuşatma
 
ABD’nin Truva Atı Fetullah Gülen Hareketi
 
Nurettin Veren
 
 
 
Fethullah Gülen Hareketi, Türkiye’nin kuşatılmasının hikâyesidir. Dün, Türkiye Cumhuriyeti’nin her kurumuna sızarak yerleşen hareket, bugün muazzam bir güç haline gelmiştir. Medyadan, polis teşkilatına, ticari alanlardan, eğitim kurumlarına; hatta orduya kadar inanılmaz örgütsel ağlar oluşturulmuştur.
 
Bu son derece iyi düşünülmüş, iyi hesaplanmış ve büyük bir soğuk kanlılıkla hayata geçirilmiş bir kuşatma stratejisidir. İslam, Fethullah Gülen Hareketi’nin bir yayılma taktiğidir. Dinin ulviliği terk edilmiş, din dünyevi bir araç, hatta rant haline getirilmiştir. Bir ülke “toplu hipnoza” sokulmak istenmiştir. Nurettin Veren bu hareketin kurucularındandır. Fethullah Gülen ile 35 yıl boyunca birlikte hareket etmiştir. Hareketin tüm taktik ve stratejilerinin ilk ağızdan tanığıdır. Nurettin Veren, yaşadıklarını, gördüklerini ve tanıklıklarını bir hareketin anatomisini çıkartarak anlatmaktadır. Bu yönüyle kitap aynı zamanda Fethullah Gülen Hareketi’ni içeriden inceleyen ilk çalışmadır.
 
Kitap sarsıcı, yıkıcı ve tedirgin edicidir. “Toplu hipnoza” karşı bir duruş ve uyarıdır. Cumhuriyetin değerlerine ve geleceğe sahip çıkanların muhakkak okuması gereken bir çalışmadır…
 
-Arka Kapak-
YAYINEVİNİN NOTU 
 
Nurettin Veren, Fethullah Gülen’in 1966’dan itibaren çok yakınında olan ve son dönemde verdiği röportajlarla, yaptığı açıklamalar ve gerçekleştirdiği televizyon programlarıyla dikkat çeken bir isim. Otuz beş yılı aşkın bir süre Nur Cemaati içinde giderek öne çıkan Fethullah Gülen Grubu’nda Gülen’in çok yakın çalışma arkadaşı olarak ‘çekirdek ekip’ içerisinde yer almış. Veren, devleti ve toplumu kuşatan, daha da ötesi emperyalist uluslararası senaryolarda rol alan bu aktörü üç evrede ele alıyor. Birinci Evre, 1966’dan 1986’ya kadar olan yirmi yıllık dönem… İkinci Evre, 1986-1996 arasındaki on yıllık dönemi kapsıyor. Üçüncü Evre ise, 1996’dan sonraki ve bir yerde de Gülen’in hareketi ABD’den yönettiği yıllardır. 1996’yla başlayan son evre, aynı zamanda Nurettin Veren’in Fethullah Gülen Hareketi ile yollarını da iyice ayırma ya başladığı bir dönemdir. Nitekim, Veren, bu süreçte son olarak Gülen’i ABD’deki imtiyazlı ortamında ziyaretinden helmen sonra fiili olarak bu hareketten kopacaktır. Elinizdeki çalışma, Fethullah Gülen Hareketi’nin çekirdek kadrosu içerisinde yer alan ve özellikle ışık Evleri, yurt-dersane-okulları ve finans kuramlarını örgütleyen; yurt dışında ki okulları hayata geçiren ve siyaset dünyasıyla hareket arasındaki diyalogu kuran kişi olan Nurettin Veren’in ilk elden verdiği panoramik bir bilgi ve değerlendirmedir.
 
Fethullah Gülen Hareketi’nin takiyeci kimliği, yurt dışı çalışmaları, dinlerarası diyalog (!), işadamları, spor, ordu ve polis gibi ortamlara sızma çalışmaları; medyadaki adımlar ve ABD’deki konuşlanmaya ilişkin ilk elden bilgi ve değerlendirmeleri kamuoyuna aktarmakla önemli bir bilgilendirmeyi yaptığımızı düşünüyoruz. Çalışmanın ikinci bölümünü oluşturan “Ekler” ve özellikle devletin yargı kuruluşunun iddianamesi, Veren’in verdiği bilgiler ve yaptığı değerlendirmelerle paralellik oluşturmakta, fotoğrafı tamamlamaktadır. Yayınevimizce daha önce yayınlanan ve gazeteci-yazar Merdan Yanardağ’ın Kanaltürk’teki “Yolsuzluk ve Yoksulluk” programında iki kez konuğu olan Nurettin Veren’in anlatmışlarından oluşan “Fethullah Gülen Hareketinin Perde Arkası/Türkiye Nasıl Kuşatıldı?” başlıklı kitapla birlikte, bu çalışmanın kendi alanında önemli bir işlevi yerine getireceğine inanıyoruz. Çabamız, gerçeğin anlaşılmasına katkıda bulunmak; gökkubbenin altında hiçbir şeyin gizli kalmamasını sağlamak içindir. Gerçekleri karartmak isteyenlerin değil, aydınlatmak isteyenlerin yürüdüğü yoldayız. Keşke, Nurettin Veren’in yazdıklarına, iddialarına; dahası yargı kuruluşlarınca düzenlenen iddianamelere karşı muhatabı bir yanıt verse de, gerçeğin ortaya çıkarılmasına katkıda bulunsa… Kuşkusuz, yayınevimiz böylesi bir adımı görmezden gelmeyecektir.             
This entry was posted in Yeni Kitaplar. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *