ZAFER SAAT KAÇ ? *** Zafer Çağlayan saati böyle savundu! * Zafer Çağlayan’a giden para 100 milyon liraymış * Dünyanın en pahalı 4. saati

Aralık 5, 2014
Sözcü

Zafer Çağlayan saati böyle savundu!

Eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan Zarrab’dan gelen 700 bin TL’lik saati savundu.

17 Aralık operasyonunun ardından rüşvet ve yolsuzlukla suçlanan eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, hakkında kurulan Meclis Soruşturma Komisyonu’na verdiği ifadede, “Saat takmayı severim, bu tür saatler alırım. Parasını kendim ödedim, vaktim olmadığı için yurtdışından işadamına (Rıza Zarrab) getirttim” dedi.

Hürriyet’te yer alan habere göre; Çağlayan, Özel Kalem Müdürü Onur Kaya’nın Rıza Zarrab’ın diğer bakanlıklardan randevuları için aracı olması konusunda “Özel kalemimin işadamlarıyla ilgili neler yaptığını bilemeyebilirim, ama görev edinerek bazı şeyleri yapmış olabilirler” dedi. Soruşturma komisyonu, eski bakanlar Egemen Bağış, Muammer Güler ile Erdoğan Bayraktar’ın ardından dün Zafer Çağlayan’ın da ifadesini alarak savunma oturumlarını tamamladı.

Çağlayan’ın iki avukatıyla yaptığı savunma, 1 saat 45 dakika sürdü. Çağlayan, 17 Aralık’tan sonra prostat kanseri olduğunu, tedavi gördüğünü belirterek, “Bunlar İstanbul’da araştırıldı, soruşturuldu, takipsizlikle sonuçlandı. Ortada mesele kalmadı. Aslında şu anda yatakta olmalıydım. Sırf sizlere, Meclis’e saygım ve nezaketimden dolayı geldim” dedi. Çağlayan, servetiyle ilgili bazı sorulara yazılı yanıt göndereceğini belirtti.

ZARRAB SORULARI YANITSIZ

Milletvekillerinin, “Her iş adamının evine yemeğe gider misiniz, Reza Zarrab’ın evine yemeğe gittiniz mi? Muş’taki okul açılışına Zarrab’ın uçağıyla mı gittiniz? Zarrab bakanlıkta sizi ziyarete geldi mi?” soruları üzerine yanıt vermek istemediğini söyleyen Çağlayan, Zarrab’ın hediye ettiği piyano ve 700 bin liralık saatle ilgili “Piyanoyu Zarrab hediye etti, ama parasını ödedim, hatta eşimin parasıyla ödedim. Saat takmayı severim, alırım. Benim işim çok, yoğun çalışıyordum. İşadamından rica ettim, yurtdışından getirtti. Ama parasını kendim elden ödedim” dedi.

OĞLUM, BENİM DIŞIMDA

“Ben sanayi odası başkanlığı yaptım, yüzlerce işadamını tanırım, Reza Zarrab da bunlardan birisi” diyen Çağlayan, oğlu Kaan Çağlayan’a Zarrab’ın çantayla 2 milyon Euro, 2 milyon dolar ve 1.5 milyon TL rüşvet gönderdiği iddiasının anımsatılması üzerine, tapelerin hukuka aykırı olduğunu, oğlunun Zarrab’la bir iş ilişkisi varsa bunun kendisinin dışında olduğunu söyledi.

Kardeşi Şenol Çağlayan’ın hesabına Reza Zarrab’ın adamı Abdullah Happani’den 2 milyon 645 bin lira gönderildiğine ilişkin tapelerin anımsatılması üzerine de, “Bunlar benim dışımdaki konuşmalar, bu soruşturma komisyonunun kapsamı alanında değil” dedi. Eski Bakan, Zarrab’ın işleri karşılığında Halkbank’ın komisyon tarifesinin değiştirilmesiyle ilgili iddiaya da yanıt vermeyeceğini söyledi. Toplantıda Komisyon Başkanı Hakkı Köylü’nün malvarlığıyla ilgili sorusuna Çağlayan’ın “Yasalar çerçevesinde bu soruları sorabilirsiniz” demesi üzerine küçük bir gerginlik yaşandı. Köylü, “Komisyon olarak her şeyi sorarız” karşılığını verdi.

Kasım 30, 2014
Sözcü

Zafer Çağlayan’a giden para 100 milyon liraymış

17-25 Aralık yolsuzluk soruşturmalarını yürütürken görevden alınan ve ‘darbe’ suçlamasıyla tutuklanan Mali Şube eski Müdürü Yakub Saygılı, cezaevinden mektup gönderdi. Saygılı, t24 internet sitesinde yayınlanan mektupta; Türk vatandaşlığına geçtikten sonra Rıza Sarraf adını alan İranlı Reza Zarrab ve Ekonomi eski Bakanı Zafer Çağlayan hakkında çarpıcı iddialarda bulundu.

“ASLAN’IN PARASI DA VAR”

Mektupta, Savcı Ekrem Aydıner tarafından 17 Aralık soruşturması için verilen takipsizlik kararına itiraz eden Saygılı, ‘rüşvet’in sistemli olduğunu öne sürdü. Saygılı, mektubunda şu ifadelere yer verdi: “Rıza Sarraf’ın, legal faaliyetlerinin haricinde İran’ın parasını döndürmek ve altın ihracatı için kullandığı Royal Denizcilik ve Safir Altın isimli firmalarının banka hesaplarına aktarılan paraların binde 4-5’i (% 0,4- % 0,5) arasında komisyonun Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan’a rüşvet olarak verildiği anlaşılmıştır.

29.03.2012 tarihine kadar Zafer Çağlayan’a (bunun içinde o zamana kadar Süleyman Aslan için verilen rüşvetlerin de dahil) yaklaşık 34 milyon Euro (94 milyon lira) rüşvet verildiği anlaşılmıştır. Bu kadar rüşvetin verilmemesi durumunda şüphelilerin icra ettikleri sisteme müsaade edilmeyeceğini, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan kastedilerek, rüşvet vermeden bu işlemlerin yapılamayacağını, hatta rakipleri Taha Ahmet Alacacı’nın kendileri gibi böyle güçlü bir ilişkilerinin olmaması sebebiyle aynı sistemi yapamadığını söyledikleri anlaşılmıştır.

DÜNYADAKİ EN DEĞERLİ 4. SAAT

İsviçre’nin önde gelen ticaret gazetesi Handelszeitung, ülkenin en değerli saatlerinin sıralamasını yayınladı. Türkiye’de de adı eski Bakan Zafer Çağlayan’la gündeme gelen Patek Philippe saat firması, 1.6 milyar Frank (3 milyar 700 milyon lira) değeriyle 4. oldu. İlk sırada 5.4 milyar Frank ile (12.5 milyar lira) Rolex yer aldı.

This entry was posted in Gundem, Haber, HUKUK-YARGI-ADALET, YOLSUZLUKLAR. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *