FUAT AVNİ’den PERDE ARKASI

FUAT AVNİ – 9 Ekim 2014

1. Öcalan, kardeşi üzerinden ‘Müzakere yapıldığı yok’ mesajı gönderince bölgenin karışmasına ramak kaldı demiştim. Maalesef öyle de oldu.

2. Öcalan, bir kaç gündür, ‘PKK yıllardır çok güçlendi ve palazlandı’ uyarılarına kulak asmayanlara inat, güç göstergesi yaptı.

3.Tiran, PKK’yı oyalama taktiğini bırakıp ‘Çözüm Süreci’ni Öcalan ile değil halkımızla yapıyoruz’ demeye başlayınca Öcalan harekete geçti.

4. Yıllrdır, Çözüm Süreci kapsamında bölgede ilçe ve köylere kadar silahlanan ve Öcalan’ı önder kabul eden yeni nesil gençler bilenmişti.

5. KCK içindeki MİT’çiler silah, uyuşturucu ticareti ve bölgeden toplanan vergilerden aldıkları paylardan ötürü her şeye göz yumdu.

6. Son olaylar gösterdi ki Çözüm Süreci, Tiran tarafından bitirilse de insiyatif tamamen Öcalan’ın elinde. Öcalan hükümeti avucuna almış.

7. Kürtleri PKK’nın kucağına iten Tiran ve ‘Öcalan bütün Kürtlerin lideridir’ diyen Atalay, Çözüm Süreci’yle Kürtleri kandırıp oyaladı.

8. Hizbullah kılığına bürünmüşlerle PKK yandaşlarının birbirlerine karşı kullandıkları silahlarda KCK içindeki MİT’çilerin parmak izi var.

9. Bölgeden gelen raporlar okununca tüyler diken diken oluyor. Üç günde altı il savaş alanına döndü, hükümet kamu binalarını bile koruyamadı.

10. Bankalar ve postanelerden yüzbinlerce lira çalındı. Emniyet Müdürlükleri’ne molotoflu saldırı oldu. Uzun namlulu silahlar kol geziyordu.

11. PKK’nın dağdan şehre indiği görüldü. Üç günlük karmaşada YPG mensubu yüzlerce kişinin sınırımızdan Suruç’a giriş yaptığı gözden kaçtı.

12. Öcalan’ın 15 Ekim’deki açıklamalarına göre konumlanacak olan KCK ve tespit edilemeyen YPG mensupları asıl başkaldırıyı o zaman yapacak.

13. Öcalan’ın gönlü alınmazsa ülkenin iç savaşa sürükleneceği kibar yollarla hükümet cenahına ve Tiran’a izah edildi. Gözler İmralı’da.

14. Tiran, ikinci günden itibaren Dar Oligarklar’ın da yönlendirmesiyle olayların kendisini devirmek için yapıldığına inanıyor.

15. PKK’nın ve Öcalan’ın planı tuttu.Etrafında güvendiği kimse kalmayan ve derinlerin piyonu olan Tiran’ın ruh haletinden yararlanılıyor.

Tayin etti, işten attı, yetmedi hapse attılar.

Görevde olsalardı yine ‘Çözüm Süreci’ni bitirmek için kışkırtıyorlar’ diye suçlanacaklardı.Dün ‘Paralel savcılar tırları durdurunca hükümet gerçeği gördü’ diyenler, bugün ‘AKP terör örgütlerine İki bin tır silah gönderdi’ diyor.

‘Çözüm Süreci fiyaskosuyla Atalay ülkeyi ateşe sürüklüyor’ diyen Arınç, açıklama yapmadığına göre çok daha önemli işleri var demektir (!)

Tiran’ın siparişle kalem çalan adamları PKK’ya karşı olanları Kürtlere karşı gibi lanse ediyor çünkü onlara göre bütün Kürtler, PKK’lı.

‘O banka zaten batmış dedin’ gülüp geçtiler.

‘Kobani düştü, düşecek’ dedin yakıp geçtiler.

Bingöl İl Emniyet Müdürü’ne silahlı saldırı oldu. Üç saat önce ‘Uzun namlulu silahlar kol geziyor’ diye yazdım. Bu not Ala’ya da iletilmişti.

Bingöl’de şehit olan emniyet mensuplarına Allah’tan rahmet yaralılara acil şifa diliyorum. Önlem alınmazsa bir çok masuma kıyılacak.

Güneydoğu’ya nazarlar çevrilmişken ve hükümet hiç bir önleyici tedbir alamıyorken İstanbul açık hedef oldu. Emniyetçiler teyakkuzda olmalı.

Hadi Efkan, misliyle karşılık ver !

Sor şimdi ‘Şehitlerden hangileri paralelciydi’ diye.

PKK’yı güçlendirmekle kalmadınız, IŞİD’in metropollerdeki hücresel yapılarını da görmezden geldiniz ve kaosa zemin hazırladınız.

Yazık!

1. Diyarbakır’da karakollara ve polis araçlarına ondan fazla saldırı oldu. Yağmalanan av bayilerinden çalınan yüzlerce silah polise döndü.

2. Polis sadece zırhlı araç kullanıyor ve karakollardan çıkamıyor. Örgüt, şehrin giriş çıkışlarını kapatıp kimlik kontrolü yapıyor.

3.Geçen hafta

60 yakın özel harekatçı ‘paralelci’ şüphesiyle branştan çıkarılmış ve 3 olması gereken özel harekatçılar 2 kişi görev yapıyor.

4. Özel harekatçılardan şehirde olanlar ve dışardan getirilenler, kamu binalarını değil AKP il ve ilçe binalarını korumakla görevlendirildi.

Az önce Gaziantep Karşıyaka Karakolu’na silahlı saldırı düzenlendi.

Terörle mücadele eden polisler, ‘paralelci’ diye karakollarda pasifize edilmişti. Saldırılar özellikle karakollara oluyor.

Maalesef, Gaziantep’ten sonra Tarsus’ta da sivil vatandaşlar vefat etti.

Gaziantep bilinçli planlanmış. Korkulan oluyor Ülkücü bir grup yer yer karşıt gruplarla silahlı çatışmaya giriyor. Üç polis yaralı.

Örgüt Dicle’ye saldırı hazırlığı yapıyor. Polislerin güzergahına döşenen bomba patlatılamadan imha edildi. Dicle’de herkes teyakkuzda olmalı.

Bingöl Terör Müdürü’nü daha bu sabah görevden alıp silah ruhsat birimine hangi mantıkla verdiniz? Ala, açıklasın da anlayalım.

Mersin’de iki polis memuru uzun namlulu silahla vuruldu şükür ki durumları iyi. Toroslar ve Akdeniz ilçelerinde maskeli gruplar sokakta.

Mersin’in ilçelerinde nereden çıktığı belli olmayan maskeli ve silahlı gruplar önemli kavşaklarda araçları durdurup kimlik araması yapıyor.

Gaziantep’in Cinderesi Mahallesi’nde özel harekatla terör örgütü arasında şiddetli çatışma var. Bine yakın vatandaş elinde sopalarla sokakta.

Elime ulaşan acil-sıcak bilgilerin ve raporların an be an Ala’ya ve diğer sorumlulara ulaştığını bilin. Önleyici tedbir alamayanlar utansın.

‘Bıçak kemiğe dayandı’ açıklaması yapmaya hazırlanıyorlar. Ala gibi kapasitesiz bir adamın içişlerinde olması PKK’nın ekmeğine yağ sürdü.

Hareketli saatler yaşanıyor. Ala ve Fidan’ın ekibi güvenlik stratejisi ve takip edilecek yol haritası hazırlıyor. Al birini vur ötekine.

Yaklaşık on beş gün önce Fidan, Ala ve Tiran’a iletilen ‘Kısa zaman içinde bölgede ‘başkaldırı’ olacak’ raporu her zamanki gibi çöpe atıldı.

Herkes beni devirmeye çalışıyor paranoyası, ülkeyi devirdi.

This entry was posted in FUAT AVNİ. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *