PAKİSTAN’DAKİ ŞERAAT TOPLANTISINDAN Malatya’da ‘Başını ört’ baskısına

Haber şöyledir ;

“Malatya’nın Sürgü beldesinden bu kez de kız ögrencilere kapanma baskısı haberi geldi. Çok programlı lisede müdürün, başı açık öğrencilere türban takmaları konusunda baskı yaptığı, bu baskılar sonucu bazı kız öğrencilerin başlarını örttüğü öne sürüldü.”

Birkaç sene evvel Türkiye Malezya olur mu tartışması vardı.Bugünün Türkiye’si artık Malezyadır. (bakınız SİZ ARTIK MALEZYA’LILAŞTIRDIKLARIMIZDANSINIZ !!!https://nacikaptan.com/?p=508  )

Uğur Mumcu Rabıta isimli kitabında çok önemli bilgiler vermektedir ;

“1976’da Pakistan’daki ‘Seerat Kongresi’nde alınan İslami öğreti ilkokuldan üniversiteye kadar ders olarak okutulmalı kararları bugün Türkiye’de uygulanır oldu.

Dünyanın en güçlü İslamcı örgütü Rabıta’nın Suudi Arabistan kökenli bir örgüt olduğunu ve bu örgütün temel amaçlarından birisi de “Müslüman memleketlerin İslamcı kurallara göre yönetilmesini sağlamaya çalışmaktır.

Uğur Mumcu kitabında, bugün Türkiye’yi yönetmekte olan kadroların kökeni sayılan, Milli Görüş düşüncesi etrafında örgütlenen ve 12 Eylül darbesi sonrası kapatılmış olan Milli Selamet Partili Devlet Bakanı Hasan Aksay’ın Türkiye adına katıldığı Rabıta örgütünün 3-14 Mart 1976 tarihleri arasında Pakistan’da toplanan “Uluslararası Seerat Kongresi”nden ve orada konuşulan konulardan söz eder.

“Bütün Müslüman ülkelere, İslam şeriatını benimsemeleri ve şeriatı bütün kanunları ile ana kaynak ve temel kabul etmeleri için acele çağrıda bulunmak. Bütün Müslüman ülkelere, kutsal Kuranımızın dili olan Arapça öğrenimini ilerletmeleri ve statüsünü bütün Müslümanların cihanşümul lisanı seviyesine yüceltmeleri için çağrıda bulunmak.”

• Kongreye katılan taraflar, İslami öğretiyi ilkokuldan üniversite seviyesine kadar ders olarak okutmalıdırlar: 4+4+4 yasasının 9. maddesi “Ortaokul ve liselerde, Kuranıkerim ve Hz. Peygamberimizin hayatı, isteğe bağlı seçmeli ders olarak okutulur” hükmünü içeriyor. Milli Eğitim Bakanlığı, bu hüküm doğrultusunda, ortaokul ve liseler için Kuranıkerim, Hz. Muhammet’in hayatı ve temel dini bilgiler derslerinin öğretim programlarını ve ders kitaplarını hazırladı. Üniversitelerde de ilahiyat fakültelerinin ve İslami ilimler fakültelerinin sayısı artırılıyor.”

Gördün mü sayın okur ?
1976’da Pakistan’daki ‘Seerat Kongresi’nde alınan İslami öğreti ilkokuldan itibaren okutulmalı kararı AKP tarafından hayata geçirildi.Bu işin yürütücüsü ise Eğitim Bakanı zaten Cumhuriyet’in sonunun geldiğini yazan Ömer Dinçer’dir.Bu konuda okumanız gereken önemli bir yazı dizisini öneririm ;
Türkiye üzerinde Rabıta gölgesi* IŞIK KANSU * Bölüm 1/5 https://nacikaptan.com/?p=2770

Bundan sonraki durak ise İran,Suudi islamıdır.
Milli eğitim yok edilmiştir.Yetişecek olan yeni nesiller çağdaş bilim ve yaşamdan kopuk olacaklardır.Erkek ve kız çocukları bir birinden ayrı eğitim görecek.Kız ve erkek çocuklar birbirine yabancılaşacaktır.Kadın sosyal yaşamdan kopuk,erkek ardıl olarak kalacaktır.Kadınlar daha çok şiddet görecek,cinsel temalı cinayetle artacaktır.

Milli eğitim, bacağı topal bir arap atına bindirilerek susuz arap çöllerine baş tutmuş yobazlığın karanlığına doğru yalpalayarak gitmektedir.

Naci KAPTAN
12.12.2012

Malatya’da ‘Başını ört’ baskısı

Alevi Evli ailesine ramazanda linç girişimiyle gündeme gelen Malatya’nın Sürgü beldesinden bu kez de kız ögrencilere kapanma baskısı haberi geldi. Çok programlı lisede müdürün, başı açık öğrencilere türban takmaları konusunda baskı yaptığı, bu baskılar sonucu bazı kız öğrencilerin başlarını örttüğü öne sürüldü.

Selahattin Gökatalay

Cumhuriyet/Malatya –

Eğitim-Sen Malatya Şube Başkanı Ali Ekber Baytemur, daha önce Ale-vi Evli ailesinin linç edilmek istendiği Sürgü beldesindeki çok programlı lisede kasım ayı boyunca okul rehber öğretmeninin odasında kız öğrenciler çağrılarak türban dağıtıldığını, okul müdürünün başı açık olan kız öğrencilere türban takmaları için baskı yaptığını belirtti.

Eğitim-Sen Malatya Şube Başkanı Baytemur, konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, “Kasım ayı boyunca okul rehber öğretmeninin odasına kız öğrenciler çağrılarak başörtüleri dağıtılmıştır. Başörtülerinin alımı için erkek öğretmenlerden 50 lira bağış aldığı iddia edilen okul müdürünün, bağışın nerede kullanılacağını soran öğretmenlere, ‘Yakında görürsünüz’ şeklinde yanıt verdiği bir başka iddiadır.Okul müdürü bazı öğretmen ve yöneticilerin itirazı ve eleştirilerine rağmen, bu uygulamayı ısrarla yaptığı, öğrencilere siyah, bordo, lacivert vb. renk seçenekleri sunarak bunlar arasından lacivert renk başörtüsü tercihi yapmıştır” dedi.

Seçmeli derslerde de zorlama var

Okul müdürünün başı açık öğrencilere türban takmaları konusunda baskı yaptığı yönünde velilerin şikâyetleri olduğunu vurgulayan Baytemur, şu ifadeleri kullandı:

“Bu baskılar sonucu bazı kız öğrencilerin başlarını örttüğü yönündeki ifadeler dikkat çekicidir. Ayrıca veliler ve öğrencilerin sene başında seçmeli derslerin tercihi sırasında okul müdürlüğü tarafından belirlenen seçmeli dersleri seçmeye zorlandıkları ve seçmek zorunda kaldıklarını söylemeleri, 4+4+4 eğitim sistemine yönelik eleştirilerin haklılığını bir kez daha kanıtlamıştır. Öğrenci ve öğretmenlerin başörtüleriyle derslere girmeleri okul yöneticileri ve il-ilçe milli eğitim yöneticileri tarafından görmezden gelinmekte ve hatta teşvik edilmektedir. Sürgü’de yaşananların tesadüfi olmadığı, bu ve benzeri uygulamalardan cesaret alan yönetici ve insanların bilinçli çabalarının bir sonucu olduğunu o gün birçok kurum açıklamıştı. Bugün bunun doğruluğunu Sürgü Çok Programlı Lise’de görmekteyiz.”

12 Aralık 2012

This entry was posted in EMPERYALİZM, Haber, İrtica, Politika ve Gundem. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *