KISSADAN HİSSE * NUR YÜZLÜ ADAM

Nur yüzlü, uzun beyaz sakallı, cübbeli ihtiyar bir adam şeyh edasıyle kuyumcuya girdi. Kuyumcu saygıyla karşıladı. İhtiyar dedi ki: –Ben senin sevabınım..!
Kuyumcu güldü ve alaycı bir şekilde: “Pırıl pırıl bir yüzün olduğu doğru, ama bir sevabın böyle görüneceğini hiç düşünmemiştim!” Bu sırada genç bir çift dükkana girerek yüzük istediler.
Kuyumcu siparişi hazırlarken oturmalarını söyledi. Genç hanım gidip yaşlı şeyhin kucağına oturdu.. Kuyumcu şaşırdı ve kadına sordu: “Neden şeyhin kucağına oturdunuz?”
Genç hanım şaşkınlıkla: –“Hangi şeyh?.  İyi misiniz siz? Neden bahsediyorsunuz? Burada kimse yok ki. Bize bu siparişimizi verecek misiniz, vermeyecek misiniz?”
Şaşıran ve utanan kuyumcu genç çiftin yüzüklerini vererek parayı aldı ve genç çift dükkandan ayrıldı. Şeyh kuyumcuya dönerek şöyle dedi: -Beni senden başka kimse göremez ve bu ancak vicdanlı, namuslu ve iyi insanlar için mümkündür.
O arada başka bir erkek ve kadın kuyumcuya girdi ve aynı hikaye tekrarlandı. Kuyumcu derin bir şaşkınlık yaşıyordu.
Şeyh kuyumcuya –Ben senden bir şey istemiyorum! Rızkınızı artırmak için bu mendili koklayarak yüzünüze sürün.”. Kuyumcu mendili kutsal ve ruhani bir tavırla aldı, kokladı ve bayılarak yere yığıldı.
Şeyh ve arkadaşları bütün para ve altınları alarak kaçtılar. 4 yıl sonra Şeyh kılıklı bu adam, 2 hırsız sözde çift hırsız, 2 polis gözetiminde dükkâna girdiler.. Kuyumcu hem şaşırdı hem de sevindi. Sahtekâr hırsızlar yakalanmıştı!!!
Polis memuru, Şeyh ve kuyumcuya soygun olayının nasıl gerçekleştiğini sordu. Kuyumcu ve hırsızlar sırayla hikâyeyi anlattılar. Polis memuru “Olanları uygulamalı ve de aynen tekrarlamalısınız” dedi ve zabıt tutmaya başladı. Şeyh ilk günde olduğu gibi mendili kuyumcuya verdi ve kuyumcu  mendili ilk kez yaptığı gibi koklayıp ovuşturdu ve yine anında bayılıp yere düştü. Polisler ve hırsız şeyh birbirlerine bakarak güldüler .. Şeyh, sahte polisler ve arkadaşları dükkânı tekrar soydular…

Sonuç ; Her 4 yılda bir seçimler tekrarlanıyor ve biz millet olarak şeyh kılıklı soyguncular ve  polis görünümlüler tarafından aynı hikayelerle kandırılarak sürekli olarak soyuluyoruz. Ve hiç de akıllanmıyoruz..
Seçimler yaklaşırken altınlarınıza dikkat edin lütfen.
Sağlıcakla ve uyanık kalın..

YORUM
Bu hikaye gerçekten Türkiye’deki seçimler için pek uygundur. Çünkü 2003 te 18 TL olan bir gram altın bugün (20 Mart 2024 ) tarihinde 2224 TL dir. Bu hızlı yükseliş Türkiye’nin hızlı çöküşünü yansıtır. O tarihten bu yana yapılan tüm seçimlerde seçim gününden sonra daha iyi yaşamlar vaat edilmiştir. Ama açık bütçeler nedeniyle Türk milleti her geçen gün daha gerilere gidip fakirleşerek yaşamaktadır.
Emperyalizm denilen şey aslında Kuvayı milliye dilinde yani Türkçemizdeki karşılığı Harici bedhahlardır. Onlar açık bütçeler yaptırarak ne yaptıklarını biliyorlar. Programlarını sürdürüyorlar. 30 Ekim 1923 ten beri ayni program uygulanıyor. Bu program Türkiye Cumhuriyetini yıkma programıdır.
İsmet İnönü’nün deyimi ile söylersek:
“Bütçe açığı, bir milleti, rutubetin bir binayı çökertmesi gibi yok eder” İnönü’nün dediği maalesef gerçekleşmiştir Rutubetin bir binayı çökertmesi gibi Türk milleti yok olmuştur.
Op. Dr. Aytekin Ertuğrul
Türk milletinin bir ferdi
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *