MÜFLİS TÜCCAR

MÜFLİS TÜCCAR

Naci Kaptan – 24.07.2023

Arapça bir kelime MÜFLİS, anlamı şöyle; İflas ile aynı kökten türemiş olan bu sözcük, tüm parasını yitirmiş, iflas etmiş kişi anlamına gelir. Dini terminolojide ise, günahkarlar ve Allah’ın varlığını inkar edenler müflis olarak nitelendirilir.
Günümüzün Türkiye’sinin ekonomisine baktığımızda ne yazık ki AKP/ Erdoğan ekonomi politikaları ve de NAS gibi uçuk, dini bir para programı ile ülkemiz MÜFLİS TÜCCAR durumuna düşürülmüştür. Bu nedenle ilgili bakanlar ve de Erdoğan körfeze, arap ellerine giderek kapı kapı dolaşıp (onur kırıcı ama) borç para istemektedir. Bu durum arap gazetelerine yine onur kırıcı karikatürlerle yansıyor.  İşin garibi ise Erdoğan halen kendisinin EKONOMİST!!! olduğunu iddia ediyor.
Bilindiği gibi söz şöyle der; “Borç alan emir alır!!”
Körfez ülkeleri ile ticari anlaşmalar yapıldığı açıklandı. Bu anlaşmaların kapsamı ise gizli. Araplar kaşımız, gözümüz, itibardan tasarruf olmayan saray/lar, devasa uçak filosu için mi borç verecek?
Bilindiği gibi Erdoğan’ın kontrolunda olan ve hesap vermediği, denetlemeyen varlık fonunda müflis tüccara DEDE’den kalan son pırlanta değerinde birkaç kurum kaldı. Topluma egemen olan düşünceye göre araplara bu değerli kurumlarımız gizlice devrediliyor. Türkiye yavaş yavaş ayaklarımız altından kayıp gidiyor. Sürekli yoksullaşıyoruz. Erdoğan’ın politikaları ile ekonomik işgal tüm hızıyla sürüyor.
Erdoğan ile birlikte kapitülasyonlar da geri döndü. Tüm Türkiye ekonomik varlıklarıyla, yaylalarıyla, yer altı kaynakları ile Uluslararası şirketlerin, arap sermayesinin talanına açılmıştır.
Şimdilerde ise İngiltere ile yapılmış olan 680 milyon sterlin maliyetinde bir anlaşma ile Mersin – Gaziantep arası elektrikli tren yapılacakmış. Enflasyonun, pahalılığın, işsizliğin tüm toplumu derinden etkilediği, yoksulluğun tüm ülkeyi sarmaladığı bu zorlu dönemde Erdoğan yine ekonomiyi taşa toprağa gömüyor. Ayrıca bu anlaşma karşılığı İngiltere’ye NE VERİLECEK bilinmiyor?
İngiltere ile yapılan anlaşmanın haberi;
AKP, Batı’dan duacı: Türkiye’nin demiryolu
projesini, Birleşik Krallık finanse edecek
Batı ülkeleri, AKP iktidarına kaynak sağlamaya devam ediyor. Birleşik Krallık, Saray’ı inşa eden Rönesans Holding’in Ulaştırma Bakanlığı adına yapacağı Mersin-Adana-Osmaniye-Gaziantep elektrikli demiryolu projesi için 680 milyon sterlin finansman temin edecek. Birleşik Krallık bu finansmanı, projenin tedarikçilerinin İngiliz ihracatçılar olması şartıyla verdiğini açıkladı. Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Osman Çelik, İngiltere’nin Türkiye’nin ticaret ortağı olmasından dolayı çok memnun olduklarını söyledi. Birleşik Krallık İhracat Bakanı Malcolm Offord ise Birleşik Krallık-Türkiye ticaret ilişkilerinin giderek daha fazla güçlendiğini dile getirdi. (CUMHURİYET: 24.07.2023)

Burada sözü EKONOMİK TETİKÇİYE, John Perkins’e bırakacağım; “Bir ekonomik tetikçinin itirafları” 
Sıra ülkeyi büyük oranda borçlandırmaya gelmiştir.
“Bizler küçük özel bir kulübüz. Dünya ülkelerinin milyarlarını dolandırmak için iyi çok iyi para alırız. İşinin önemli bir bölümü dünya liderlerini Amerika’nın ticari çıkarlarını kollayan geniş bir şebekenin bir parçası olmaya ikna etmek olacak. Sonuçta bu liderler öyle bir borç batağına saplanırlar ki Amerika’nın sadık köleleri olurlar. Böylece siyasi ekonomik ve askeri gereksinimlerimizi istediğimiz zaman istediğimiz şekilde karşılarlar”
“‘Ekonomik tetikçiler (ET’ler) , yerküre üzerindeki ülkeleri trilyonlarca dolar dolandıran yüksek ücretli profesyonellerdir. Dünya Bankası, ABD Uluslararası Kalkınma Ajansı (USAID) ve diğer yabancı ‘yardım’ kuruluşlarından büyük şirketlerin kasalarına ve gezegenimizin tabii kaynaklarını kontrol eden birkaç varlıklı ailenin ceplerine para aktarırlar. Kullandıkları araçlar arasında sahte finansal raporlar, hileli seçimler, rüşvet, zorbalık, seks ve cinayet bulunmaktadır. Oynadıkları oyun imparatorluklar kadar eski olmasına rağmen, günümüzdeki küreselleşme sürecinde yeni ve korkutucu bir boyuta ulaşmıştır.” (Bir ekonomik tetikçinin itirafları’ “John Perkins”) https://nacikaptan.com/?p=171

Geçmiş olsun Türkiyem, gece yatarken evinin kapısını kilitlemeyi unutma
This entry was posted in Ekonomi, ÖZELLEŞTİRMELER, YOLSUZLUKLAR, YOZLAŞMA - AHLAKSIZLIK. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *