KELT’LER * Almanya’da 3 bin yıllık ‘neredeyse hala parlayan’ bronz kılıç bulundu

Almanya’da 3 bin yıllık ‘neredeyse
hala parlayan’ bronz kılıç bulundu

euronews • Son güncelleme: 17/06/2023

İlk belirlemelere göre kılıcın Milattan Önce 14. Yüzyıla ait olduğunu belirten Alman yetkililer, keşfin son derece nadir olduğunu vurguladı. Almanya’da 3 bin yıl önce yapılan, Tunç Çağı’ndan kalma neredeyse hala parlaklığını koruyan bronz bir kılıç bulundu.

Alman arkeologların Donau-Ries civarında bir mezarda yaptıkları kazıda Tunç Çağı’na ait bronz eşyalar bulundu. Bir erkek, bir kadın ve bir çocuğa ait kemiklerin bulunduğu mezardan çok iyi korunmuş bir de kılıç bulundu. Mezarda bulunanların akrabalık derecelerine ilişkin açıklama yapılmadı.
Bavyera Eyalet Yönetimi Anıt Koruma (BLfD) kurumu, Tunç Çağı’na ait kılıcın bronzdan yapıldığını ve çok iyi durumda olduğunu kaydetti. Kurumdan yapılan açıklamada arkeologların buluşu şu ifadelerle anlatıldı:
“3000 yıldan daha eski olan ve neredeyse parlayacak kadar olağanüstü iyi korunmuş bronz bir kılıç. Bronz tam kabzalı kılıç ailesinden, sekizgen kabzası tamamen bronzdan yapılmış”
İlk belirlemelere göre kılıcın Milattan Önce 14. Yüzyıla ait olduğunu belirten Alman yetkililer, keşfin son derece nadir olduğunu vurguladı.

HABERE YORUM

ALMAN DAHA DOĞRUSU ERKEN CERMEN KABİLELERİ YAĞMACI , SİPARİŞ ALARAK AVRUPA’NIN BELÂLISI GÖÇEBE KELT ÇADIRLARINA GECE BASKINI YAPAR KAÇARLARDI.
.
1-2 DERKEN KELTLER , MAL VE BAZAN KIZLARINI DA KAÇIRAN HIRSIZ CERMEN KABİLELER’İN PEŞİNE DÜŞÜP İNTİKAM ALMAYA CERMENLER’İ DOĞDUĞUNA PİŞMAN ETMEYE BAŞLADI.
.
KELTLER , ROMA BAŞTA HEMEN HER AVRUPA ETNİSİTESİNİN SIRRINI ÇALMAYA ÇALIŞSA DA ASLA BAŞARAMADIĞI ” SAVAŞTA KIRILMAYAN KILIÇ ”LARI İLE ÜNLÜ İDİ. BU KIRILMAZ KILICIN SIRRI ANCAK ÇOK SONRA ANLAŞILDI.
.
KELT DEMİR (ÇELİK) USTALARI , DİĞER ULUSLAR GİBİ DEMİR FİLİZİ ( FE3O4-FEO+FE2O3) KULLANMAZDI . SIR , MIR DA YOKTU ORTADA.
.
ÇOK İLGİNÇ BİR BATAKLIK , TUNDURA VARDI KELT YAŞAM BÖLGELERİNDE. TUNDURA SİMSİYAH BALÇIK ŞEKLİYLE ”LAN BEN KÖMÜR VE DEMİR HARCIYIM..BENİ ATEŞTE ERİTİN KIRILMAZ PASLANMAZ ”ÇELİK” YAPIN DİYE BAĞIRMIŞ.
ASLINDA KELT PASLANMAZ KIRILMAZ KILIÇ SIRRI ÇALMAYA ÇALIŞANLARIN DA ÜLKELRİNDE BU BATAKLIK TUNDURALARDAN GANİ GANİ VAR.. AMA BU ÖZEL TUNDURA’NIN DOĞAL HAZIR ÇELİK HAMMADDESİ OLDUĞUNU KEŞFEDEN KELT DEMİRCİ USTALARI..
.
KELTLER , ORTA ANADOLU’DA DEVLET KURDULAR BAŞKENTLERİ ”ANCRİYE”. ATATÜRK’ÜN , TEKRAR BU KEZ T.C. BAŞKENTİ YAPTIĞI ANKARA YANİ. KELT DEVLETİ’NİN GÜNEY KOMŞULARI ATATÜRK’ÜN 40 ASIRDIR ORDALAR DEDİĞİ HATTİLER ( VEYA ETİLER , HATAY DEVLETİ ) .
.
KELTLERSİZ DÜNYA TARİHİ YAZILAMAZ.
.
ROMA’NIN BELÂLISI İDİLER. YANINDA ÜVEY OĞLU BRÜTÜS DE OLAN ROMA ORDUSU SEFERDEN DÖNERKEN 4 KELT BAĞIMSIZ TABURU KARŞISINA DİKİLDİ. KELT TABURLARI ARALARINDA ANLAŞIP TEK KOMUTAN TEK ORDU HÂLİNDE ÜZERİNE ÇULLANSALAR SEZAR’I ÇOK KOLAY BİTİRECEKKEN , 4 KELT TABUR KOMUTANI HER BAŞKOMUTAN OYLAMASINDA ŞAPKAYA KENDİ İSİMLERİNİ YAZIP ATINCA SEZAR DA BU KELT ”BEN BAŞ OLMAZSAM OLMAZ MANYAKLIĞINI BİLDİĞİNDEN ZAMANA OYNAYARAK BEKLEDİ.
.
ANCAK SEZAR’ TEK , TEK ÜZERİNE GELEN 4 KELT TABURUNU SONUNDA YENİLGEYE UĞRATSA DA KADERİ YENEMEMİŞTİ. ROMA’DA SEZAR GECİKİNCE YENİ SEZAR ÇOKTAN AYARLANMIŞ , GEÇ KALAN SEZAR’IN DA ÖLDÜRÜLMESİ KARARLAŞTIRILMIŞTI.
.
ROMA’YA GEÇ DÖNEN SEZAR’A ÖLÜM KOPLOSU KURULDUĞUNU HEMEN ANLAYAN BRÜTÜS TE BABASI GİBİ OLAN VELİNİMETİNİ SATMIŞ Bİ ADET BIÇAK TA O SAPLAMIŞTI SEZARIN SIRTINA.
.
EĞER KELTLER SEZAR’A BELÂ OLMASA VE SEZAR ZAMANINDA KONSÜL KARARINA EGEMEN OLSAYDI ROMA TARİHİ BAMBAŞKA YAZILACAKTI. SEZAR ASERLİK VE DEVLET YÖNETMEDE BİR DEHA İDİ. ARDINDAN ÇOK GÜÇLÜ BİR ROMA BIRAKACAĞI KESİNDİ.
TABİİ Kİ 3-5 FANATİK YAHUDİ’NİN DİNİ’Nİ MEMLEKET YÖNETMEDE ÇOK FAYDALI OLURLA DİYE BAŞLARINA TAÇ YAPMA GEREĞİ DUYMAYACAKLARDI. ROMA İMP.LUK NÜFUSU 55 MİLYONKEN YAHUDİ MESİH İNANCI OLAN FANATİKLER SADECE 5 MİLYONDU.
5 MİLYON 50 MİLYONU YEMİŞ KOCA İMPARATORLUĞU DİN KAVGALARI , MEZHEP KAVGALARI İÇİNE ATMIŞ HAYATI KAYMIŞTI. HER YOLUN ONA ÇIKTIĞI ÜNLÜ YENİLMEZ ROMA UYGARLIĞI VE ORDUSU.
.
YANİ SEZAR SUİKASTLE ORTADAN KALDIRILMAYIP ROMA İMPARATORU OLABİLSE ”CHRİSTİYAN NÜFUS BUGÜN MUSA ARDILLARI KADAR , TOPU TAŞ ÇATLASA 50 MİLYON OLURDU 8 MİLYARLIK DÜNYA’DA.
.
ALMANYA’DAKİ ARKADAŞLAR’A AYNEN KORUNA BAVYERA KELT SAVUNMA ORDUGÂHLARINI ZİYARETİ TAVSİYE EDERİM. ÇİFT SUR VE ARADA VE EN ÖNDE SU HENDEKLERİ İLE NASIL ÖZEL SAVAŞ USTASI BİR KAVİM OLDUĞUNU GÖRÜN KELTLER’İN.
.
BUGÜN GALLER OLARAK FEDERE BİR DEVLET İÇİNDE YAŞIYAN İNGİLTERE KELTLERİ’NİN İLK KRALI TÜRK’TÜ.
.
BRİTANYA ADASI’NIN HER YERİNE YAYILMIŞ TAŞ TÜMÜLÜSLER ( STONE HENGELER ) KELT YAŞAM KÜLTÜRÜ ESERLERİDİR. KELT KRALLARI , ÇAĞDAŞLARI ENDÜLÜSLER’E MÜSLÜMAN İNANCINI BİZE DE TANITIN DİYE HABER GÖNDERMİŞSE DE ENDÜLÜS KRALI ENAYİLİK EDİP BU FIRSATI TEPMİŞ.
LAN HIYAR ENDÜLÜS , EĞER KUZEYİNDE Bİ ADET DAHA MÜSLÜMAN DEVLET YARATSAN İSPANYA KATOLİKLERİ KARŞISINDA BUGÜN CAPCANLI KALMAZ MIYDIN.
.
İNGİLTERE’DE Bİ SÜRE KELT ÖĞRENCİLERLE AYNI YURTTA KALDIM. KELT AĞZIYLA KONUŞTUKLARI İNGİLİZCELERİNİ ANLAMAYIŞIMIZLA DALGA GEÇERLERDİ .
.
KELTLER’İN ROMA ORDUSU İLE ORMANDA GİRİŞTİKLERİ ÖLÜM KALIM SAVAŞLARINDA KOMUTANLARI BİR KADINDI.
.
BUGÜNKÜ NÜFUS DÜŞÜKLÜKLERİ VE ADA’NIN BİR KÖŞESİNE ATILMIŞLIKLARI ROMA ORDUSU’NUN SON SAVAŞLARINDA KELTLERİ ORMAN İÇLERİNDE SOYKIRIMA UĞRATMALARI.
.
T.C. BURHAN SAVAŞ
This entry was posted in Tarih. Bookmark the permalink.

One Response to KELT’LER * Almanya’da 3 bin yıllık ‘neredeyse hala parlayan’ bronz kılıç bulundu

  1. Yıldız says:

    AB’DE ETNİK KÖKENLER

    “Fransa, Keltler, Liberyalı ve Germenlerden meydana gelmiştir.

    Almanya Germenlerden, Keltler ve Slav lardan oluşmuştur. İtalya ise kavimlerin en karışık olduğu ulustur. Galyalılar, Etrüksler, Pelasglar, Yunanlılar.
    İngiliz adaları ise tamamıyla, oranların tespit edilmesi oldukça güçlü olan Kelt-Germen karışımından meydana gelmektedir. İngiltere, Fransa ve İtalya gibi en soylu ülkeler, ırkların en çok karıştığı ülkelerdir. Almanya bu açıdan istisna mı teşkil etmektedir? Almanya ‘nın sadece Germen ırkından oluştuğunu söylemek bir yanılgıdır. Bu ülkenin güneyi tamamen Galyalılardan ibarettir. Elbe’ den itibaren batı kesiminde tamamı ise Slav’dır.”(1)

    İnsanlığın tarihiyle ilgilenen bilgin (Philippe Auguste) için ırkların incelenmesi temeldir. Avrupa haritasının oluşmasını sağlayan içgüdüsel bilinç, hiçbir ırkı hesaba katmamıştır ve Avrupa’nın temel olarak kanları karışmış uluslardır.

    Galyalılara Kelt’ler de denilmesini nedeniyle Keltçe olarak adlandırılan Galyalılara dili, aşağı Breton’da varlığını sürdürmüş, Galyalıların karakteri ve kanları nesilden nesile damarlarımızın içine kadar işlediği için hepimizde varlığını sürdürmüştür. Onlar coşkulu ve Alaycı, görünürde hareketli, temelde inatçı sosyal ve kavgacı, uyumlu ve onurlu söz konusu olunca hırçın, cömert ve istilacı, savaşta acımasız ve düşkünlerin dertlerine karşı duyarlı ve daima güçlüye karşı zayıf olana yardım etmeye hazırlardı. ..hiçbiri ölümden korkmuyordu.

    Galyalıların kadınları güzel görünümlü, çok cesur, kocalarının en sadık yardımcıları, çocuklarının biter eğitmeniydiler. Halklar arasındaki anlaşmazlıkların, bazen onlar hakem olarak tutıluyordu Bu kahramanca sadakata dair sayısız hikayeler anlatılır.
    Başka toplumlarda genç bir kız, babası tarafından evlendirilmesine, hatta satılmasına rağmen, (Galyalılarda) genç kız, isteğine göre kocasını secme hakkına sahiptir.

    İspanyaya giriş Galyalıların, Keltler olarak adlandırılıyordu. Ombrien’ler olarak adlandırılan Galyalıların İspanyollarca ardından İtalya’ya inmişlerdir ve Tibre (Tiber) ve Ancone ‘ye kadar İtalya’ nın orta ve Kuzey bölümünü tamamen istila etmişlerdir. (2)

    Kaynak :(1)- Atatürk’ün okuduğu kitaplar (Ernest Renan”Konuşmalar ve Konferanslar “1887) c. 19, s.323

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *