ORGANİZE İŞLER * ABD’YE GÖNDERİLEN PARALARIN KAYNAĞI NEDİR? * Kızılay’ın fonladığı TÜRKEN-USA’den ‘Miraj İslam Okuluna’ her yıl yüz binlerce dolar bağış

ABD’de İslami eğitim de veren yeni bir Türk okulu daha açıldı- ABD’de, Özel Miraj Akademisi-Türken Vakfı işbirliğiyle gerçekleştirilen eğitim projesi çerçevesinde, dini eğitimin de verildiği 3. okul, New Jersey’de açıldı- Türken Vakfı: – “Amacımız çocuklarımıza en üst düzeyde eğitim ve öğretim imkanları sunarken, aynı zamanda dini ve kültürel değerlerimize da sadık nesiller yetiştirmektir”NEW YORK (AA)

Kızılay’ın fonladığı TÜRKEN-USA’den ‘Miraj İslam Okuluna’ her yıl yüz binlerce dolar bağış


Türkiye’de depremzedeler çadır beklerken Kızılay’ın fonladığı Ensar ve Türgev Vakıfları’nın ABD uzantısı emlak zengini Türken-USA Vakfı, astronomik harcamalarına devam ediyor.
Vergiden muaf statüde olan ve bağışçıları hiçbir zaman açıklanmayan milyonlarca dolarlık mal varlığıyla ABD Medyası’nın bile dikkatini çeken Türken Vakfı, bağış yapıyor! Türken-USA New York’ta bulunan ‘Albanian Islamic Cultural Center- Arnavut İslam Kültür Merkezi ’ adlı kuruluşa bağlı ‘Miraj İslam Okuluna’ ‘eğitim bağışı’ adı altında hr yıl yüzbinlerce dolar bağışlıyor.
ABD Adalet Bakanlığı resmi belgelerine göre, Miraj İslam Okuluna yapılan çeşitli yıllara ait bağış miktarları şöyle: ‘312 bin, 300 bin, 353 bin, 573 bin, 100 bin dolar’ Arnavutluk Kültür Merkezi’nin TURKEN Yönetim Kurulu üyesi Zulkarneyn Vardar tarafından kurulduğunu belirtelim.
Bu arada milyon dolara filarmoni Orkestrası kuran Serhat Kaan’ın da Türken Vakfı Direktörü olduğunu hatırlatalım. (Serhat Kaan’ın babası Ali Kaan Trabzon AKP yöneticisi ve Müsiad Başkanlığı yaptı)
TÜRKEN Çifliğinin vergisi
Nisan ABD’de vergi ayıdır. Vergi mükellefi olanlar Nisan ayı sonuna kadar gelir ve giderlerini bildirirler. Kısaltılışı IRS olan Vergi Dairesinden kişi, kurum ve kuruluş yoktur. Ünlü mafya lideri Al Capon’un vergiden mahkum edildiğini bilmeye yoktur. Dolayısıyla her kuruluş gibi Türken de vergi beyanında bulunmak zorunda.
Kamuya açık geçmiş yıllara ait belgelere bakıldığında TÜRKEN-ABD’nin ödediği vergi miktarları küçümsenmeyecek kadar fazla olduğu görülür. Örneğin sadece 2017 yılında 158 bin dolar emlak vergisi ödeyen Türken, 2018 yılında ünlü boksör Muhammed Ali’nin eşinden satın aldığı Michigan Eyaleti’nde nehir kenarında ‘328 dönüm –(81.25 acre)’ çiftliğe ’30 bin 467 dolar’ yıllık vergi ödüyor.
Son 2 yılın (2021-2022) vergi beyanları henüz Adalet Bakanlığı tarafından yayınlanmadı.
Bu arada çiftlik arazisi içinde yer alan yüzme havuzlu, saunalı, 5 garajlı tarihi binada tadilat yapıldığı haberleri geliyor. Çiftliğin misafirleri konusu ise hala gizemini koruyor. Gökdelen seçim öncesine yetiştirilmeye çalışılıyor. New York-Manhattan’da milyonlarca dolarlık gökdelen için LEED Silver sertifikası almak hedefleniyormuş!
LEED (İngilizce açılımı Leadership in Energy and Environmental Design; Tercümesi Enerji ve Çevre Dostu Tasarımda Liderlik) olan Amerikan Yeşil Binalar Konseyi’nin (USGBC) verdiği itibarlı bir yeşil bina sertifikası.
Aslında TÜRKEN sertifika peşinde koşacağına halkın parasıyla milyonlarca dolarla yaptırılan gökdelen ve çifliği satıp parasını depremzedelere göndermesi gerekir. Birleşmiş Milletler ve ‘Grand Central Terminal-Manhattan tren istasyonu’ yakınında bulunan 21 katlı lüks gökdelen inşaatının yerden tavana pencerelerin neredeyse tamamı yerleştirildi.
Birinci ve bodrum katı ticari amaç için düzenleniyor. İnşaatın geçen yıl ilkbaharda tamamlanması planlanmış ve tarih verilmişti ancak gerçekleşmedi. Bu yıl seçimden önce tamamlanması bekleniyor. Binlerce depremzede çadır beklerken Manhattan’daki gökdelenin açılış kurdelesini kim makaslayacak dersiniz?

TELE 1- YILMAZ POLAT – 06 Mart 2023 – https://tele1.com.tr/kizilayin-fonladigi-turken-usaden-miraj-islam-okuluna-her-yil-yuz-binlerce-dolar-bagis-799718/
This entry was posted in YANDAŞ - ÇIKARCI - YAĞCILAR, YOLSUZLUKLAR, YOZLAŞMA - AHLAKSIZLIK. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *