KADINLARI KORUYAN ŞEMSİYE YASA KALDIRILIYOR

KADINLARI KORUYAN ŞEMSİYE YASA KALDIRILIYOR


Bilindiği gibi Tarikatlar ve cemaatler KADIN HAKLARINA ve KADINLARA POZİTİF AYRIMCILIĞA karşıdır. Erdoğan/AKP tarikat ve cemaatlerle kol kola girmiş olup, seçim için yüzde yarım/ bir hesapları yaparak koltuğunu korumaya çalışıyor. Bu nedenle siyasal islamcı, terör örgütü uzantısı partiler ve tarikatlarla ittifaklar yapıyor.   İSTANBUL SÖZLEŞMESİ usulsüz olarak kararname ile kaldırıldı. Şimdi de sıra KADINLARI KORUMAYA alan 6284 nolu yasanın kaldırılmasına geldi.
AK Parti ve Yeniden Refah’ın diğer bir deyişle kadınların sosyal yaşamda ve çalışma hayatında olmamasını isteyen gericilerin kaldırılması için görüşmeler başlattığı 6284’ün kadınlara sağladığı haklar ve güvenceler;

– Sığınma Evi İsteme Hakkı: Şiddet gören mağdur kadına, evi dışında güvenli bir yer sağlama imkânı getiriyor.
– Kimlik Bilgilerinin Değiştirilmesini İsteme Hakkı: Can güvenliğinden endişe eden mağdur kadına, isim ve soyisim gibi yeni kimlik bilgileri alabilme hakkını getiriyor.
– Adresinin Gizlenmesini İsteme Hakkı: Kadının can güvenliği tehdit altındaysa veya şiddet uygulayandan kaçıyorsa, kimlik ve adres bilgilerinin tüm resmi kayıtlarda gizlenmesi hakkını getiriyor.
– Yakın Koruma İsteme Hakkı: Mağdur bir kadına, şiddet uygulayan ya da uygulama ihtimali olan kişiye karşı geçici polis koruması hakkı veriyor. (Şiddet gören kadın sayısı çok fazla olduğu için bu hak maalesef pratikte uygulanamıyor).
– Uzaklaştırma İsteme Hakkı: Mağdur kadın isterse, şiddet uygulayan kişiyi konuttan uzaklaştırma hakkını getiriyor. Saldırgan yasa çerçevesinde çıkan karar süresi içinde mağdurun konutuna, iş yerine, çocuğunun okuluna ve mağdura yaklaşamıyor.
– Şiddet Uygulayanın Rahatsız Edici Eylemlerinin Engellenmesini İsteme Hakkı: Şiddet uygulayanın mağdur kadına telefon, e-posta, sosyal medya veya herhangi bir yöntem aracılığıyla ulaşmasının önüne geçiyor.
– Geçici Velayet ve Tedbir Nafakası Talep Etme Hakkı: Mağdur kadına, boşanma davası olmadan, boşanmadan çocuklarının velayetini geçici olarak alma ve nafaka talep etme hakkı getiriyor.
– Geçici Maddi Yardım Talep Etme Hakkı: Mağdur, bu hak sayesinde kendisi veya çocukları için devletten maddi yardım talep edebiliyor.
– Eve Aile Konutu Şerhi Konulmasını İsteme Hakkı: Mağdur, bu hak sayesinde şiddet uygulayan eşinin oturdukları taşınmazı satmasını engellemek için tapuya “aile mülkü” şerhi koydurabiliyor.
This entry was posted in FAŞİZM, İrtica, KADIN HAKLARI, Politika ve Gundem, SİYASAL İSLAM, TARİKAT VE CEMAATLAR. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *