YILDIZLAR YOLDAŞIN OLSUN İLHAN İREM * Efsunlanmış kalabalıklar Araplaşan gölgeler

Efsunlanmış kalabalıklar Araplaşan gölgeler

Usta sanatçı İlhan İrem 67 yaşında hayatını kaybetti. İlhan İrem, Odatv’de 31 Mart 2018’de yayınlanan “Araplaşan gölgeler” başlıklı yazısında şunları kaydetmişti:
Ortadoğu’nun biçare ruh halinden çağdaş dünyaya yükselemeyenler, mecburen o coğrafyaya özeniyor şimdilerde…
Manzara tuhaf;
Bütün evrensel değerleri yöreselleştirerek kendi çıtalarına göre bir “yetinme havuzu” kurmuşlar. Özgürlük, din, yurtseverlik gibi bütün kavramları kendi ölçekleri ile yorumladıkları bir dünya yaratmışlar. Muhalefet kavramını tamamen unutarak, öylesine bir biat ümmeti oluşturmuşlar ki, onlara uymayan bütün düşünce ve yaklaşımları yok sayıyorlar. Dahası linç ve karalama kampanyasına başlıyorlar. Onlardan farklı düşünen, farklı konuşan kim varsa, hemen “vatan haini, dış güçlerden, terörden yana” diye yaftalıyorlar. Bu yaklaşım, gerçekçi ve sağlam olmadığını bildikleri tezlerini inanılır kılmak için, özünde vicdan ve sevgi olmayan bir korunma yöntemi.
Suyu dalgalandırdığınızda toplu olarak aynı yöne hareketlenen balıklara benziyorlar. Her şeyin sürekli bulanık olması çıkarlarına olan muktedirler tarafından yönetiliyorlar. Küçük balıkların kendilerini büyük bir idealin parçası olarak hissedecekleri karanlık sularda yaşıyorlar. Karasularının kıyısından bile geçmeyen, asla erişemeyecekleri, farklı alemlerin anlatımlarına dahi saldırıyorlar.
Bütün ulusal değerleri yabancılara satılmış bir coğrafyada bağımsızlıktan bahseden şuursuzlar ve içinde merhamet kırıntısı taşımayıp, “mazlumların umudu” olduklarından dem vuran yalancı çobanlar tarafından efsunlanmış kalabalıkların kısır döngüsü sürüp gidecek…
Ta ki;
Çökük imparatorluk takıntılı kötücüllerin masallarından uyanarak, karanlık suların ve çöllerin ötesindeki ışıltılı mavilikleri görebildikleri günlere kadar.
Işık ve sevgiyle…
Odatv.com

İlhan İrem – Olanlar Olmuş
Giderken bıraktığım Asmalar üzüm olmuş Yerlerde bütün kollar, Bütün bağlar bozulmuş. Ben mi geç kaldım? Yoksa mevsimler mi soğumuş? Görmeyeli buralara Olanlar olmuş…

GERÇEKTEN OLANLAR OLDU… Dr. Noyan UMRUK


O’nu bana göre en güzel şarkısı ile kubbede bıraktığı
hoş ve anlamlı sedalarla sonsuzluğa uğurlarken…
İyi ki bu dünyadan geçtin İlhan… Gönülden sevgi ve şükranlarla…
Çok özgün bir kişilik, çok özel bir ruh, muhteşem bir yetenek…
Yalan dünya starlarından olmadı hiç…
Sevgilisi, eşi Hansu ile çok kendi halinde , göründüğü gibi yaşayan sevgili İlhan İrem bestelediği yazdığı, söylediği, çok etkili duygusal şarkılara imza attı ama İlhan İrem ondan ibaret değildi. Gerçek bir sanatçı, bir aydın, bir yurtseverdi…Sonsuzluğa erken yolculuğunu bilirmiş gibi bir şarkısında da şöyle diyordu:
O umutsuz sevgiler
Hoşçakalın Leydiler
Beni almaya geldiler
Görüşürüz efendim
Görüşmeyelimmm
Memleketin hallerine dertlenirken göremedi saltanatın çözülüşünü…
Bizler de kalanlar, -zamanımız yettiğince- memleket ve halkımız için mücadeleye devam ederken kubbede hoş bir seda bırakıp gitmeye çalışacağız…
Elden gelen bu, ötesi yok.
Işıklar içinde ve sevgiyle kal sevgili İlhan…

ilker okay
Sen şimdi göçüp gittin ama o eşsiz sesin ve yorumun hep kulaklarımızda olacak. Yeni nesile de aktarmak boynumuzun borcu olsun. Ruhun şad mekanın cennet gittiğin yerde huzurun daim olsun. Hoşçakal İlhan İrem. 😢
ELİF KAR
Yıl 2022 , yaş on dokuz yüreğime bir İlhan İrem dokunmuş …
İlhan İrem dinlemek ayrıcalıktır , onu hissedebilmek ruhunu özgürlüğe sualsiz teslim edebilmektir . Herkes bilmez , bilmemeli de . Bazı şarkılar , bazı üstadlar ,sanatsız bedenler ve sanatsız ruhlarda eskitilemeyecek kadar değerli.
Suleyman Yildiran
Çocukluğum gençliğim, çok üzgünüm Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun 😔🤲 muhteşem bir yorum ve ses sanatçısıydı. Yerin dolmaz koca adam….
Serap Denker
16 yaşımda bütün harçlığımı biriktirip İzmir deki konserinde ona kolye hediye etmiştim. Bu gün 50 yaşındayım, müzik dünyasının efsanevi adamı diyorum, yeri doldurulamaz.
tanyeri ağarsa
Allah rahmet eylesin.Yıllar geçti hep aynı duygu ve hoşluk içinde dinliyorum. Şimdi yapılan şarkılar bozuk para gibi heman tükeniyor. Eskiler banknot destesi gibi tam bir zenginlik dolu dolu ve anlam yüklü. Neden hep kaybedince değerlerini anlıyoruz , kaybetmeden onları parlatmasını öğrenemedik gitsin. Elveda etti ve gitti.
Coskun Ozbirsoz
İçinde utanmak kelimesi olmayan yeni bir lisan yarattılar. Oysa biz denizlerin deniz, yağmurların yağmur, aşkların aşk, insanların insan olduğu masumiyet çağından geliyoruz. #ilhanirem Allah rahmet eylesin, mekanın cennet olsun..
Coskun Ozbirsoz
“Konuşamıyorum” derken hepimizin içini, özünü özetledi…Geride bıraktığın her nota,o notanın ulaştığı ve sayısını bilmediğin her yara ve her yaranın kapanış hikayesi her daim yoluna ışık tutsun ❤️ Çok sevdik seni çok!
Sirmen Çolakoğlu
Romantik sesin ve yorumun yeri dolmaz efsanesi. Gençliğimiz sizin gibi değerli sanatçılar la geçtiği için çok mutluyum. İyi ki varsın cumhuriyetin, Atatürk ilke ve devrimlerinin aydınlık yüzü.
This entry was posted in Sanat Edebiyat ve Kultur. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *