TÜRKİYE’NİN KIRILAN ONURU; ODA NO 1453 * Suudi’ler Türkiye’ye nasıl bakıyor

Naci Kaptan – 03 Mayıs 2022

Yukarıdaki tweet bir Suudi tarafından paylaşılmış. Suudi’ler Türkiye’ye üstten bakıyor ve aşağılamaya çalışıyorlar. Bunun nedenlerini SUUDİ’leri dost ilan eden Erdoğan düşünmelidir. Ülkeyi yönettiklerini sanan AKP’li siyasetçiler düşünmelidir. Elin yalelli arabına “el açmaya, para istemeye” gidilirse olacağı budur. Ve çok üzücüdür ki Türkiye ve Erdoğan’a karşı yapılan bu aşağılamalar görmezden geliniyor. Ulusal onurumuz ayaklar altındadır. Benzer bir olay Almanya’da olmuş ve Erdoğan bu kişi hakkında dava açmıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ülkemizi ve doğrudan kendisini hedef alan yukarıdaki onur kırıcı tweet için dava açmasını dilerim. Unutmayalım ki, Kulağa küpe bir söz vardır; “Borç alan emir alır”

The Guardian;
Suudi yetkililer: “Ona ihtiyacımızdan daha çok Erdoğan’ın bize ihtiyacı var
Bizi ziyaret eden de o. Olası bir ticaret bizim şartlarımızla yapılacak.” dedi.

07 Nisan 2022; Suudi Arabistan’ın İstanbul Başkonsolosluğu’nda 2018 tarihinde Suudiler tarafından öldürülen gazeteci Cemal Kaşıkçı hakkında yürütülen 26 sanıklı davada mahkeme, yargılamanın durdurulmasına ve dosyanın Suudi Arabistan’a devredilmesine karar verdi.

30 Nisan 2022; AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 2017’den bu yana ilk kez Suudi Arabistan’a gitti. Erdoğan’ın ziyaretinin amacının ekonomik buhran nedeniyle sıcak para arayışı olduğu Suudi Arabistan basınının da analizlerinde yer aldı. Suudi devlet televizyonu; “Biz davet etmedik, Erdoğan gelmek istedi” yazdı. Analizde, “Erdoğan, TL’deki erime ve yüksek enflasyonla boğuşan ekonominin getirdiği iç karışıklıkla karşı karşıya kaldığı için Suudi Arabistan ve bölge ülkelerle olan ilişkilerini düzeltmeye çalışıyor” denildi.

ARAPLARDAN SKANDAL PAYLAŞIM
Söz konusu ziyaretle ilgili tartışmalar sürerken Araplar’dan Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ilgili skandal bir paylaşım daha geldi. Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde Arapların Abdulhamit görünümlü Erdoğan figürü ile Erdoğan’ın “özür dilediği” bilgisini paylaştıkları belirtiliyor.

ODA NO 1453
Batı’nın gözünün hâlâ İstanbul’da olduğunu, İstanbul’a “Konstantinopol” dediklerini biliyoruz. Suudi Arabistan’ın ise emperyalistler ve son olarak İsrail’le muhabbeti malûm. Keza ABD, dolayısıyla Suudi üretimi de sayılabilecek IŞİD, kıyamet kopmadan önce “İstanbul’u fethedecekleri” şeklinde bir propaganda yürütüyor. Bu gerçeklerin hepsi bir yana; Suudilerin, Erdoğan’ı 1453 nolu odada yatırmaları ne tesadüftür ne de tevafuk. En düz haliyle; açık açık, o vahşi cinayet dosyasını kapattırarak Kaşıkçı’yı öldürdükleri İstanbul’u “fethettiklerinin” mesajıdır!.. Bu, diplomasi jargonunda  bir “küçük koltuk” göndermesidir. 
This entry was posted in DIŞ POLİTİKA, Ekonomi, YOZLAŞMA - AHLAKSIZLIK. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *