SAVAŞ ENDÜSTRİSİ

‘‘Arkadaşlarım ve ailem şu anda Rus bombardımanı altındadır’ ve’ ‘‘Putin’i Durdurun, Savaşı Durdurun’’ pankartları taşıyan Ukraynalılar Sri Lanka Rus Büyükelçiliği önünde gösteri yaparken, 25 Şubat 2022. Fotoğraf: Ishara S. Kodikara/AFP via Getty Images.

SAVAŞ ENDÜSTRİSİ

Bazıları yaya olarak savaş tehdidinden kaçmak için yollara dökülen Ukrayna halkının acıları, uygulanan ve uygulanması planlanan sözde kısa, orta ve uzun vadeli yaptırımlarla önlenemez. Ukrayna halkı ölürken çok ağır yaptırımlardan bahsetmek ve çok şiddetli kınama mesajları yayınlamak komiktir.

Ercan Caner, Sun Savunma Net, 27 Şubat 2022


Başta Ukrayna halkı olmak üzere, savaşın hüküm sürdüğü bütün ülkelerde acı çeken halkların yanı sıra, savaş ve çatışmalardan olumsuz etkilenen bütün halklar adına savaş endüstrisini şiddetle kınıyorum.

Kazanç uğruna insanların hayatlarını hiçe sayan savaş endüstrisinin kuklaları olan sözde dünya liderleri, yaşanan bütün acı ve insanlık suçlarından birinci derece sorumludur. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’i son Ukrayna saldırısına iten ABD savaş endüstrisidir. ABD Başkanı Joe Biden ve yönetimi Rusya’nın Ukrayna’yı işgaline yeşil ışık yakan kuklalardır.

Rusya-Ukrayna savaşında hayatlarını kaybeden ve kaybedecek olan her iki taraftan sivil halk ve askerler, savaş endüstrisinin yönlendirdiği kukla liderlerin kurbanıdır. NATO ittifakına alınmayacağı apaçık ortada olan Ukrayna gaza getirilerek Putin’in önüne yem olarak atılmıştır.

Ukrayna için Rusya ile muharebe sahasında karşı karşıya gelmeyi asla göze alamayacak olan ve yeni stratejisini de caydırıcılık olarak ilan etmeye hazırlanan NATO, Rusya Federasyonu’nu çevreleme politikası ile savaşın baş mimarı ve kışkırtıcısıdır.

Bazıları yaya olarak savaş tehdidinden kaçmak için yollara dökülen Ukrayna halkının acıları, uygulanan ve uygulanması planlanan sözde kısa, orta ve uzun vadeli yaptırımlarla önlenemez. Ukrayna halkı ölürken çok ağır yaptırımların etkili olacağından bahsetmek ve çok şiddetli kınama mesajları yayınlamak komiktir.

Yukarıdaki ifadeleri, Ukrayna’nın NATO’ya alınmama nedeninin henüz yeterince demokratik bir ülke olmaması ve insan haklarına yeteri kadar saygı göstermemesi bahaneleri olduğu ve Soğuk Savaş sonrası dönemde ABD’nin dünyanın süper gücü ve jandarması rollerinde uğradığı kayıpları göz önüne alarak değerlendirmenizi öneririm.


https://www.sunsavunma.net/savas-endustrisi/

This entry was posted in ABD - AB - EMPERYALIZM, DIŞ POLİTİKA, DÜNYA ÜLKELERİ, EMPERYALİZM, FAŞİZM, SUN SAVUNMA NET. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *