SATRANÇ VE NAMAZ

Naci Kaptan

Bu  cahil kızcağızın 21. asırda böylesi düşünceleri taşıyor olması üzücüdür. Bunun sorumlusu ise Türkiye’yi çağdaş, akılcı, bilimsel eğitimden kopartan AKP iktidarıdır. Bu genç kız gibi o kadar çok insan var ki…  Cahillik o kadar güzel bir şeydir ki; “HER ŞEYİ BİLİRSİN” İşte bu nedenle ülkemiz dünyada yapılan DEĞERLER SIRALAMALARINDA eğitim dahil en alt sıralarda yer alıyor. Ülkemiz her geçen günde çağdaş bilim dünyasından koparak uzaklaşıyor. Halen deve sidiğini ilaç olarak kullanmakta olan arap kültürü AKP tarafından iğfal edilen eğitim sistemi sonucu ülkemizde dal budak salıyor.

SATRANCIN KISA TARİHİ

Satrancın tarihi neredeyse 1500 yıl öncesine dayanmaktadır. Oyun M.S. 6. yüzyılda kuzey Hindistan’da ortaya çıktı ve İran’a yayıldı. Araplar İran’ı fethettiğinde, satranç İslam dünyası tarafından ele geçirildi ve daha sonra İspanya fetihleri yoluyla Güney Avrupa’ya yayıldı. Ancak erken Rusya’ya, oyun doğrudan müslüman bölgelerden güneye doğru geldi.

Avrupa’da, taşların hamleleri 15. yüzyılda değişti. Modern oyun bu değişikliklerle başlar. 19. yüzyılın ikinci yarısında modern turnuva oyunu başladı. Satranç saatleri ilk olarak 1883’te kullanıldı ve ilk dünya satranç şampiyonası 1886’da yapıldı. 20. yüzyılda Dünya Satranç Federasyonunun (FIDE) kurulumasıyla satranç oyununda ilerleme kaydedildi. Satranç motorları (satranç oynayan programlar) ve satranç veri tabanları önem kazandı. 21. yüzyılda ise Lichess ve Chess.com gibi platformlar on milyonlarca oyuncuyu ve binlerce büyük ustayı internet üzerinden karşılaştırarak oyunun daha ulaşılabilir olmasını sağlamıştır.

https://tr.wikipedia.org/wiki/Satrancın_tarihi

This entry was posted in EĞİTİM, YOBAZLIK - GERİCİLİK. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *