KİM YERLİ VE MİLLİ!

KİM YERLİ VE MİLLİ!

İbrahim Daş – 18.01.2022


TOGG’un en üst düzey yöneticisi (hani CEO’su deniyor ya işte O) M. Gürcan KARAKAŞ; Ocak 2020‘de yaptığı açıklamada, “Aracın elektrikli motoru için Bosch ile görüşüyoruz. Aracın bataryası için Çin ağırlıklı 6 firma ile gizlilik sözleşmesi imzaladık. Bunlardan biri ile anlaşacağız. Araç entegrasyonu konusunda teknoloji partneri olarak Alman mühendislik firması EDAG’ı seçtik. Myra, İngiltere’nin kabul gördüğü, özelikle mekanik aksamlarda şasi sistemleri konusunda partnerlerimizden birisi. Tasarım için İtalyanlarla anlaştık” demişti!


Türkiye’nin ilk yerli ve milli arabası denilen arabanın durumu bu! Toplama bilgisayar gibi! Farklı patentleri bir çatıda toplayıp patent alırsan adı TOGG olursa milli olur! Ne de olsa patent yerli! Yersen!

27 Ekim 2021‘de yani iki ay önce Anadolu Ajansı’nın haberine göre “Özelleştirmede 2022 programının detayları belli oldu” başlıklı haberi hatırlatmak istedim. Tabi ki bütün bunların ayrıntılarını “Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı”nda bulabilirsiniz! Kimlere ne satılıyor herkes baksın görsün. Yerli ve milli duruş neler satıyor!

Geçiş garantili yollar, köprüler, tüneller yaptırılıyor. Yol süreleri düşecek diye reklam yapılıyor. Şehrin içindeki hastaneler kapatılıp TOKİ’ye verilip şehrin dışına hasta garantili hastaneler yapılıyor. Yapan emperyalist tekeller parayı alan emperyalist tekeller, adı yerli ve milli oluyor!

TOKİ, TİKA ve AFAD Arnavutluk’ta, konut yapıyor. Kurulurken kamu kuruluşu olarak kurulan TOKİ dışarıda konut yapabiliyorsa bilin ki uluslararası bir şirkettir. Bakın hissedarlarına bakın ortaklarının hissedarlarına görürsünüz! Yerli ve milli konut mu değil mi? Hani 2008’deTOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar, “kaynak geliştirme çalışmaları kapsamında dışarıdan kredi ve fon bulabileceklerini, yabancı ortak da getirebileceklerini söyledi. Yabancılara yönelik konut projelerine 5-6 ay içinde başlayacakları bilgisini veren Bayraktar, Elimizde çok değerli arsalar var. Onları da biraz cilalayacağız ve tezgâha koyacağız” demişti…

15 Ocak 2022’de Milli Savunma Bakanı Hulusi AKAR, NATO’da yaptıkları görev nedeniyle ziyaret ettiği 3. Kolordu Komutanlığı’nda bir konuşma yaptı. Programda yabancı subaylar olması nedeniyle konuşmasını İngilizce yaptı. Konuşmasında “NATO’nun değerlerini ve sorumluluklarını paylaşan Türkiye, 1952 yılından bu yana kendisine tevdi edilen tüm görev ve misyonları başarıyla yerine getirmektedir. Tarihin en başarılı savunma ittifakı olarak NATO’nun her zamankinden daha aktif ve canlı olduğuna inanıyoruz.” dedi. Bugün ABD emperyalizminin oyuncağı olan NATO ve BM’nin değerlerini paylaşmak ne denli yerli ve milli olmaktır? Takdir sizindir…

16 Ocak 2022’de ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü’nün açıklamasına bakıldığında da Suriye’de, “Türkiye ile Suriye ihtilafına, siyasi bir çözüm getirme konusunda ortak çıkarları paylaşıyoruz” dedi…

ABD bizi düşürmeye çalışıyor, ulusal kurtuluş savaşı veriyoruz diye feryat figan eden iktidara sormak lazım. Siz neyin kurtuluş savaşını veriyorsunuz? Vesayet diye diye ulus devletten kurtulma savaşı mı veriyorsunuz? Ulusal kurtuluş savaşının içini mi boşaltmak istiyorsunuz?

7 Haziran seçimlerinden sonra başlayan yerli ve milli olma iddiası artık çökmüştür. Türkiye’de, bir yanda yerli ve milli olmayan iktidar diğer yanda da yerli ve milli olan Millet İttifakı ve Türk Milleti vardır!


https://antalyakorfez.com/haber/51948-km-yerl-ve-mll

This entry was posted in Politika ve Gundem. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *