YENİ NESİL SİLAHLAR * ZİRCON * Rusya’nın Hipersonik Füze Denemesi

Rus firkateyni Admiral Gorshkov’dan, White Sea denizinde başarıyla fırlatılan Zircon hipersonik füzesi. Kaynak: Russian Defence Ministry Press Service via AP.

Rusya’nın Hipersonik Füze Denemesi

Ercan Caner, Sun Savunma Net, 02 Aralık 2021

Rus donanması tarafından yapılan açıklamada gelecekte kullanılması planlanan bir hipersonik füzenin ateşlenmesinin başarıyla gerçekleştiği bildirilmiştir.

Rusya Savunma bakanlığı tarafından yapılan açıklamada; Admiral Gorshkov firkateyni Zircon hipersonik füzesini White Sea denizinde ateşlemiş ve 400 kilometre uzaklıktaki hedef başarıyla vurulmuştur. Zircon hipersonik füzesinin önümüzdeki yıl kullanılmaya başlanması beklenmektedir.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin de yaptığı açıklamada Zircon füzesinin sesten dokuz kat daha hızlı uçabileceğini ve 1.000 kilometre menzile sahip olduğunu ifade etmiştir. Putin, Zircon hipersonik füzesinin Rus ordusunun imkân ve kabiliyetini önemli ölçüde artıracağının altını çizmiştir.

Rusya tarafından geliştirilmekte olan birkaç hipersonik füzeden bir tanesi olan Zircon füzesinin Rus donanmasındaki firkateyn, denizaltı ve kruvazörlere yerleştirilmesi planlanmaktadır.


Rusya’nın Hipersonik Füze Denemesi

This entry was posted in SUN SAVUNMA NET, YENİ NESİL SİLAHLAR. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *