SATILIK OLAN TOPRAK MI, GELECEK Mİ ? * 19 SENENİN HESABI MUTLAKA VERİLMELİDİR

SATILIK OLAN TOPRAK MI, GELECEK Mİ ?


Herkes zannediyor ki savaş falan çıkacak vatan için silahımızı, kılıcımızı
alıp cepheden cepheye koşup vatanımızı, toprağımızı kurtaracağız eskisi gibi

Hayır öyle olmayacak artık. Sizler çocuğum rezil olmasın şehirde büyüsün, şehirden ev, araba alayım, köyden büyük şehirlere kaçayım derken kim olduğunu dahi bilmediğinız insanlar gelecek dedenizin babanızın size miras bıraktığı tarlaları, evleri, köyleri tek tek satın alacak, söz sahibi olacaklar.

Siz kurak 5 para etmez dediğiniz toprağınızı 3 kuruş fazlaya sattım kar yaptım diye kasılacaksınız. Bir tek boş arazi bırakmadan işleyecekler, üretecekler, senin benim yapamadığımı yapacaklar. Bizim değerini bilmediğimiz yarım dönüm toprak dahi onların en büyük hayali. Biliyorlar ki Türkiye topraklarına adamı ters diksen düz biter.

Vatanın, topraklarımızın en büyük bekçisi, koruyucusu topraktan üreten köylülerdir.
Tarım arazileri yabancıların eline geçerse, Türk köylüsü biterse Atalarımızın bize kanıyla, canıyla, aç, susuz kalarak aldığı bu toprakları hiç savamadan kağıt parcası uğruna satarsak o zaman savası kaybetmiş olacağız.

Yatırım yapmak istiyorsanız gidin tarla alın, 49 yıllığına dağlardan, arazi mi kiralanıyor bunu onlara bırakmayın siz kiralayın. Topraktan ürettiğinizle  evi, arabayı her zaman alırsınız.

Miras başında kavga edip satılığa çıkarmayın. Paraya ihtiyacınız varsa topragi isleyen kardesinize satın. Miras basında kavga edip bölüşülemeyen, mahkemelik olan tarla satışlarına gidin bakın adliye önünde farklı bölgelerden haber alıp koşup gelen nereye calıştığı, kime hizmet ettiği belli olmayan, yüzünü ilk ve son defa göreceğiniz insanlarla dolu.

Savaş çıkacak diye beklemeyin. Savaşın ortasındayız. Toprak için kan veren atalarımızın, para için toprak satan torunları olduk… Toprağınızı, geleceğinizi satmayın…

Erdal Duymaz


19 SENENİN HESABI MUTLAKA VERİLMELİDİR

Deniz Kite

Koskoca Türkiye Cumhuriyeti!
1923’den beri tüm islam dünyasına “laik bir ülke olarak” esin kaynağı olmuş, doğadan ve tarihten yana zengin ve birlik ve beraberlikten yana güçlü… Sonra biri geliyor.

Önce maddi varlıklarını teker teker satıyor. Bu yetmiyor; toprağın altındaki tüm madenlerini satıyor gece yarısı kanunlarıyla. Torba torba.

O da yetmiyor; aldığı vergileri “gizli ödenek” “şatafatlı yaşam” ve “5-10 yandaş maaşı” olarak yerken, memlekete yaptığı her yolu, köprüyü, hastaneyi, havalimanını “dolar veya euro’dan garantilerle 20-25 seneliğine satıyor ve ola ki, uyuşmazlık da çıkarsa, çözüm yerini İngiltere olarak seçiyor…

Tüm sistemi, şaibelerle değiştiriyor ve yönetimi korkuyla veya parayla otokrasiye geçiriyor.
19 sene…Ülkenin maddi ve manevi neyi varsa yok edilirken, kutuplaştırma tavan yapıyor!
Bombalar patlıyor, FETÖ adı altında bir sivil darbe oluyor, vsvs.

Ve kutuplaştırmanın bile ayıramadığı vatandaşları bölmek için bu kez “sığınmacılar” alınıyor ülkeye. Ama onları da bedavaya almıyor; karşılığında para alıyor. Hatta Avrupa’nın çöplüğü bile oluyor vatanımız; karşılığında para alınıyor…

Atatürkçüler türlü gerekçeler ve yalan belgelerle tutuklanırken,
Cumhuriyet’e ait ne var ne yoksa, yok edilmeye çalışılıyor!

19 sene!
Vatandaş öyle fakirleşiyor ve umutları öyle yok ediliyor ki, bu sonsuz gibi gelen saltanat devam etsin. Ama işte vatandaşı sustursan, dünyanın ekonomik sisteminde yer alan koskoca ülkeyi, dünyadan soyutlayamazsın!

Başarısızlığın, basiretsizliğin ve 19 senede milletin olanı talanla dünyanın en zenginlerinden olduğun gün gibi ortaya çıkıyor… Ülkeyi tek başına “ekonomistim” diyerek yönetirken, ekonomi batıyor.

19 sene.
Hesabı verilmeyen lükse, şatafata harcanan milyarlarla, inanılmaz yolsuzluklarla ve suçlarla elde edilen tirilyonlarla ve şahsi menfaatlerle devlet sistemimizin yok edildiği vatanımızda, “dava” adı altında “yedirmeyiz” nidalarıyla bir ülke harcanıyor. Sadece madden tükenmiyor ülkemiz tabii. Uluslararası itibarı da yerlere iniyor.

Sokağa tek başına çıkamayacak siyasetçiler, ahlaksızlığın beden bulmuş hali olarak birer ibret tablosu sergiliyorlar…Ve ülke Cumhuriyet tarihinin en berbat ekonomik krizlerinden birini yaşarken, mini minicik Arap Birleşik Emirlikleri denilen ülkeden alınan milyar dolar kredi” başarı” sayılıyor!

O ülke ki, aylardır Sedat Peker denilen biri oradan yayın yapmakta!
BAE bize milyar dolar veriyor ama Sedat Peker’i vermiyor?

Sahi mi?
O milyar dolar neyin karşılığında alındı, 82 milyona açıklanmak zorundadır! Kim, neden ve hangi koşulda, milyar doları verdi ve koskoca Türkiye Cumhuriyeti neden mini minnacık bir ülkeden milyar dolar almaya muhtaç oldu? Açıklanmak zorundadır!
19 senenin hesabı mutlaka verilmelidir.

This entry was posted in Politika ve Gundem. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *