Aydınlığın Ateş İle Yakılarak Karartıldığı Günün Yıl dönümü * Öncelikle, şehitliğin de ayaklar altına alındığı günümüzde, bize göre gerçek şehitler olan, o vahşi gerici ayaklanmada diri diri yakılarak katledilen 35 aydın ve çok değerli insan ve sanatçılarımıza Allahtan rahmetler diliyoruz, ruhları şad olsun, hepsini özlem ve minnetle anıyoruz.

Aydınlığın Ateş İle Yakılarak Karartıldığı Günün Yıl dönümü

Güner YİĞİTBAŞI – Hukukçu – 02/07/2021


Bugün, 2. Temmuz. 2021.

Tarihe, Sivas katliamı olarak geçen, tek suçları laik ve aydın olmak olan, çok değerli 35 aydın ve sanatçımızın, Sivas Madımak Otelde diri diri yakılarak katledildikleri o karanlık ve vahşi anti laik gerici ayaklanmanın yıldönümü.

Öncelikle, şehitliğin de ayaklar altına alındığı günümüzde, bize göre gerçek şehitler olan, o vahşi gerici ayaklanmada diri diri yakılarak katledilen 35 aydın ve çok değerli insan ve sanatçılarımıza Allahtan rahmetler diliyoruz, ruhları şad olsun, hepsini özlem ve minnetle anıyoruz.

Bu 35 aydınımızın, göz göre göre, pisi pisine ve diri diri yakılarak katledilmelerinde, yüzde yüz kusurları olan, bu ayaklanmayı; siyasi gelecekleri, dini siyasete alet etme alışkanlığının bulaşıcı bir şeklide kendilerine de bulaşmış olması nedeniyle önleyemeyen, daha doğrusu önlemeyi göze alamayan, zamanın siyasal iktidarının başındakileri ve Sivas Valisini ve emniyet güçlerini, şiddetle kınıyorum ve lanetliyorum.

Sivas Madımak katliamını, din ve mezhep adına yapılan gerici ayaklanmayı önleyemeyen yöneticilerin şahsında, ATATÜRK’den sonra zamanımıza kadar gelen, ucundan köşesinden dini politikaya alet ettiklerine tanık olduğumuz tüm politikacı ve yöneticilere diyoruz ki; ATATÜRK; çok büyük asker, politikacı ve yönetici, gerçek laik ve demokrat. Laiklik ve laiklik olmadan yeşeremeyecek, boy atamayacak ve yaşayamayacak olan demokrasinin tek temsilcisi.

ATATÜRK olmak kolay değildir, ATATÜRK olmaya kalkışmayınız, ATATÜRK gibi yönetiniz ülkeyi yeterli. Cumhuriyetin, en başta laiklik olmak üzere, tüm değerlerine saygılı olunuz ve sahip çıkınız.

23. Aralık. 1930 günü sabahı Menemen ilçesinde vuku bulan gerici ayaklanmaya önderlik eden ve yedek subay Kubilay’ı kafasını keserek vahşice şehit eden Derviş Mehmetlere karşı ATATÜRK’ün takındığı tavizsiz tutum da mı, siz yöneticilere rehber olamadı.

Olaylardan haberdar olan ATATÜRK, yakın o Menemeni talimatını veren gerçek kahraman ve yönetici. ATATÜRK de, bu talimatı verirken, amacını aştığını pekala biliyordu ve bu talimatını uygulamaya geçirmedi ama, bu talimatın çok simgesel ve ilkesel, gericilikle mücadeledeki karar ve azmi gösteren çok büyük bir değeri vardır. Gericilerle mücadelede, gerekirse, pire için yorganın dahi yakılabileceğinin azim ve kararının en canlı abidesidir, yakın o Menemeni talimatı.

ATATÜRK’den nasiplerini almamış zamanın iktidarının başındakiler, azim ve kararlılıkla, Madımak Otelinin önüne gelen emniyet güçlerine, ayaklanan gerici güruhu kesin olarak olay mahallinden uzaklaştırın, gerekirse, önce havaya ve sonra üzerlerine ateş açarak dağıtın talimatını veremedi ve 35 aydının canı, değersiz çapulcu gericilere, sözde dincilere, Allahsızlara feda edildi.

Madımak katliamını gerçekleştiren örümcek kafalı gericileri ve bu katliamı siyasi geleceklerini tehlikeye atmamak için önlemeyen zamanın siyasal iktidarını, kınıyor ve lanetliyoruz.

Madımak Otelinde diri diri yakılarak katledilen masum 35 aydın ve çok değerli insanımızı rahmetle ve şükranla anıyoruz.


https://haberguncel.blogspot.com/2021/07/aydinligin-ates-ile-yakilarak-karartildigi-gunun-yildonumu.html

This entry was posted in FAŞİZM, İrtica, RADİKAL İSLAM, ŞERİAT - İRTİCA - KARANLIĞIN AYAK SESLERİ, SİYASAL İSLAM, YOBAZLIK - GERİCİLİK. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *