DEVLET BABA * Erdoğan’ın yanındaki isim kim çıktı

DEVLET BABA


Geçmişte Anadolu’da halk, başı sıkıştığında  DEVLET BABA derdi. Hakkını, DEVLET baba’dan arar, derdini anlatırdı. Mahkemelere güven vardı. Devlet babanın , “baba” savcısı, yargıçı mazlum olana hakkını verirdi. Ama gün döndü, devran döndü…Haklılar HAKSIZ, haksızlar HAKLI oldu!!!

Devlet Baba’nın bir özelliği de yöneticileri, başka ülkelerin yöneticileri ile görüşürken, konuşulanları DEVLET BABA‘nın hafızasına kayıt eden Dışişleri  Bakanlığının bir memuru olur ve kayıt tutardı. Çünkü iktidarlar geçici, DEVLET BABA kalıcıdır. Karşı tarafa hangi konularda, ne gibi sözler verildiği Devlet tarafından bilinmelidir.

Eğer bir topluluk Devlet olmak niteliğini yitirirse biliniz ki, liyakatı olmayan, iyi konuşabildiği için halkı kandırmış  fırsatçı, ilkesiz siyasetçiler iktidara gelmiştir. Bu tür politikacıların amacı topluma hizmet etmek ve ülkesini yüceltmek değildir.  Ülkesini yabancı uluslararası şirketlerin dümen suyuna sokarak sömürülmesine aracılık etmek ve aradan alacağı komisyonlarla zenginleşmektir.

Yolsuzlukların, rüşvetin çok, insan haklarının, özgürlüğün, demokrasinin ise az olduğu veya olmadığı ülkelerdeki yöneticiler işte bunlardandır. Onların kişisel çıkarları, toplumun çıkarlarının önündedir.

Sırtlarında içinde büyük turplar olan  büyük heybeler taşırlar. Arabalarını bagajları da doludur. Evlerindeki gizli kasalar vardır. Yabancı bankalardaki gizli hesap cüzdanlarında Sekiz – On – Yirmi SIFIRLI  paracıkları vardır.

Ve tüm bunlar yabancı ülkelerin arşivlerinde kayıtlıdır. Yabancılar bu bilgileri bir silah olarak kullanarak karşısına gelen bu ülkenin yöneticisini dilediklerince kullanırlar. Tek kişinin yaptıklarının tüm ceremesini, O Ülkenin halkı çeker.

İşte bu nedenlerle, Devletler arası konuşmaların kayda alınması gerekirken, bu dönemin iktidarı sürecinde, Dışişleri Bakanlığından bir temsilcinin görüşmelere neden alınmadığını sanırım ki  anlatabildim.

Biden ile Erdoğan’ın baş başa konuşmasında yine kayıt tutulmamış ve tercüman olarak da Ürdün asıllı bir babanın kızı olan ve aile boyu Erdoğan tarafından ödüllendirilmiş olan KAVAKÇI ailesinden,  Merve Kavakçı’nın kızı Fatma Gülham Abusahanab tercüman olarak bulunmuş…

Geçmiş olsun Türkiye’m…

Naci Kaptan / 16 Haziran 2021


Erdoğan’ın yanındaki isim kim çıktı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkanı Joe Biden’ın göreve gelmesinin
ardından yüz yüze toplantısını Brüksel’de gerçekleştirdi.

Odatv.com – 15.06.2021


Cumhurbaşkanlığı Uluslararası İlişkiler Uzmanı kadrosunda yer alan Merve Kavakçı’nın kızı Fatma Gülham Abusahanab, Biden ile yapılan görüşmede Erdoğan’ın yanında tercüman olarak yer aldı.

MERVE KAVAKÇI VE ALİ AHMAD ABUSHANAB’IN KIZI

NATO Zirvesi’nde Cumhurbaşkanı Erdoğan’a eşlik eden Fatma Gülham Abusahanab, Merve Kavakçı ve Ali Ahmad Abushanab’ın kızı. Merve Kavakçı’nın, 1988 yılında Ürdün asıllı Amerikalı Ali Ahmet Abushanab ile yaptığı evlilik 5 yıl sürmüş ve 17 Haziran 1993’de sona ermişti.

KAVAKÇILAR CUMHURBAŞKANLIĞI KADROSUNDA 

Kuala Lumpur Büyükelçisi olan Merve Kavakçı’nın diğer kızı Mariam Kavakçı da Cumhurbaşkanlığı danışmanı olarak saray kadrosunda. Merve Kavakçı’nın kız kardeşi Ravza Kavakçı da AKP İstanbul Milletvekili. Merve Kavakçı’nın diğer kız kardeşi Elif Kavakçı ise Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın moda tasarımcısı.

FATİMA ABUSHANAB KİMDİR

Setav.org’da yer alan bilgilere göre; Fatima Abushanab lisans eğitimini Uluslararası İlişkiler alanında George Mason Üniversitesinde tamamladı. Ardından Georgetown Üniversitesinde Liberal Studies programında Müslüman-Hristiyan İlişkileri bölümünde yüksek lisansını tamamladı. Washington D.C.’de sürdürdüğü eğitimin yanı sıra farklı yerlerde araştırma asistanlığı görevi aldı. Bunlardan bazıları Becketfund Organization for Religious Liberty, Woodrow Wilson International Center for Scholars ve United States Congress.

SİMULTENE TERCÜME EĞİTİMİ GÖRÜNMÜYOR

HalkTV’de yer alan habere göre Biden dahil olmak üzere Erdoğan’la birlikte birçok önemli uluslararası görüşmede yer alan Kavakçı’nın simultene (anında) tercüme eğitimi almadığı görünüyor. Bu düzeyde önemi bir toplantıda tercüme yaparken  tam yetkinlik gerektiren simultene uzmanlığı gerekiyor.


https://odatv4.com/erdoganin-yanindaki-isim-kim-cikti-15062132.html

This entry was posted in DIŞ POLİTİKA, Politika ve Gundem, YOLSUZLUKLAR, YOZLAŞMA - AHLAKSIZLIK. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *