MELEZ DEMOKRASİNİN AKP HALLERİ…Akademisyenler seslerini çıkarmasınlar. Öğrenciler oturdukları yerde otursunlar.

Akademisyenler seslerini çıkarmasınlar.
Öğrenciler oturdukları yerde otursunlar.


Kadınlar sokaklara dökülmesinler. LGBTİ+ bireyler ortalıkta görünmesinler. Hukukçular hadlerini bilsinler. Tabipler seslerini kessinler. Avukatlar çıt çıkartmasın. İşçiler başlarını yerden kaldırmasınlar. İşadamları ağızlarını açmasınlar. Gazeteciler hiçbir şeyi kurcalamasınlar. Emekliler hayatta olduklarına şükretsinler. Çiftçiler analarını da alıp gitsinler. Emekli askerler konuşmasınlar.
Ülkeye, rejime, laikliğe, demokrasiye, adalete, çağdaşlığa sahip çıkan parti, sivil toplum örgütü, sendika, basın, okumuş, okumamış, yetkili, yetkisiz, güçlü, güçsüz kalmasın ortalarda. Hepsi çil yavrusu gibi dağılıp saklansın yuvalarına.
Biz öyle uzaktan, ekrandan, yandan, tam olarak da bakmadan, gözümüzü dikmeden, sinirden oramız buramız seğirmeden, kimseyi ürkütmeden, mümkünse baktığımızı belli etmeden… bakalım… sadece bakalım. Bakakalalım. Sessizce…
Ve iktidar, bir yandan sanki ülkede her şey yolundaymış gibi demeçler verirken diğer yandan da astığımız astık kestiğimiz kestik diye tehditler savura savura “Demokrasiye sahip çıkıyoruz” desin.
Biz hâlâ susalım.
Hâlâ bir evimiz varsa, penceresinden dışarı bakalım ve susalım. Hâlâ bir işimiz varsa, aç karnına çalışalım ve susalım. Hâlâ bir hayatımız varsa yaşamayalım ve susalım. Onlar bağırıp çağırsınlar. Çığlık çığlığa herkesi suçlasınlar. Her yeri gözdağına bulasınlar. Herkesi hapislere tıksınlar.
İşlerine gelmeyen sözleşmeleri “Çıktım ben” deyip çöpe atsınlar.
Biz hâlâ susalım.

Cumhuriyet, Mine Söğüt’ün “Günün mönüsü: Emekli amiraller” yazısından bölüm alıntısı
https://www.cumhuriyet.com.tr/yazarlar/mine-sogut/gunun-monusu-emekli-amiraller-1826164
This entry was posted in FAŞİZM. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *