TOPLUMUN SOSYAL ALGI YAPISI ÜZERİNE DÜŞÜNCELER VE SEÇİMLER

-EĞİTİMSİZ / AZ EĞİTİMLİ İNSANIMIZIN GENEL ZEKA YAŞ ORTALAMASI 11
-KONSANTRASYON SÜRESİ ise 17 DAKİKA
-ALGI KAPASİTESİ 4 KELİMELİK CÜMLELER.
-HER 20 DAKİKADA BİR ZİHNİNİ DAĞITMAZSAN İKİNCİ 17 DAKİKAYA KONSANTRE OLMASI MÜMKÜN DEĞİL.
-MECBURİ EĞİTİMDE OKUNAN KİTAPLARDAN SONRA OKUNAN KİTAP SAYISI AİLE BAŞINA YARIM KİTAP.
Kendini ifade edebilme yetisi yok insanımızın.. TOPLUM A-B-C-D katogorilerine ayrılmış.
Toplum yönetiminde hedef kitle, toplumun çoğunluğu olan 11 yaş zeka düzeyini oluşturan D segmenti olarak seçilmiş ve bütün politikalar buna göre hazırlanmış. Hangi segmentte olursak olalım aynı oksijeni soluyoruz ve her birimizin BİR OYU var. Dolayısıyla hedef kitle olarak D segmentini seçersen ve ona göre söylemler oluşturursan ezici bir çoğunlukla ard arda seçimi kazanıyorsun.
CEHAPE nin oyunu arttıramamasının sebebi de D segmentini kucaklayamamış olması oluyor bu durumda . Demek ki C segmentindeki oy potansiyeli % 20-25 aralığında. Ne D’ye ne de B’ye çalışmıyorsan sürekli patinaj hali devam edecek demektir. Şimdi bu bilgileri bilmeyenler için TV de haberleri veya dizileri izlerken kızmak ya da ruh sağlığı için izlememek çok çok doğal .
İktidarın insan ve toplum mühendisliği alanında çalışan müthiş bir ekibi varmış. Bu çalışmalar ve daha niceleri onların ellerinde bir bilgi bankası olarak muhafaza ediliyormuş. O gün topluma nasıl bir mesaj verilecek, kim verecek tespit ediliyor konuşma metni hazırlanıyor ve topluma damardan veriliyormuş.
Toplum üzerindeki etkisi ölçülüyor sonucuna göre 2. doz hazırlanıyormuş. Zeka yaşı 11 civarında olanlar ALKIŞLIYOR. Zeka yaşı 11 in üstünde olanlar BU ADAM BİZİM AKLIMIZLA DALGA MI GEÇİYOR DİYE BİRBİRLERİNE SORUYORMUŞ.
Metin içerisinde 8-10 kelimelik cümleler hiç yok. Çünkü algı zayıflığı sebebiyle kafa karışıyormuş ama 3-4 kelimelik cümleler etkili ve anlaşılır durumdaymış. Hele bir konuşma metni içerisinde aynı cümle 4 defa tekrarlanırsa VURGUN ETKİSİ yapıyormuş.
*(BENİM ) (BAŞÖRTÜLÜ ) ( BACIM)
*(EKONOMİ) (ŞAHLANDI) (ŞAHLANACAK)
*(AŞI) (GELDİ) (GELECEK)
*(BAY KEMAL ) (HAİN )
*(AYEMEF E) ( BORCUMUZ ) ( KALDI MI ) ? (KALMADI )
ÇÜNKÜ ZEKA YAŞI 11 OLAN BİR HALK YÖNETİLİYOR.
BÜTÜN PLANLAMA DA ONA GÖRE YAPILIYOR.
SONUÇTA ORTAYA BAŞARI ÇIKIYOR .
18 SENELİK TEK BAŞINA İKTİDAR ÇIKIYOR.
Ahmet Mergen’in yazısından bölüm alıntısı
This entry was posted in EĞİTİM. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *