Bu yapılanlar, “büyük darbe” hazırlığıdır!

Toplumsal yozlaşmaya sebep olan uygulamalar konusunda zaman zaman iktidarı eleştirse de Abdurrahman Dilipak, Yeni Akit’teki yazısında “Sadece hilafet değil Osmanlı Milletler Topluluğu olacak” diyerek projenin isim babalığına soyundu. Dilipak, “Bu konu sadece Müslümanlarla sınırlı kalmayacak. Ortodoks birliği de kurulacak. Üniversitelerini, bankalarını da kursunlar. Süryani Patrikliğini Hz. Ömer kurdu, Ermeni Patrikliğini Fatih kurdu. Fatih Rum Ortodoks Patrikliğinin de başıdır. Osmanlı dediğimiz onun içinde bir Ortodoks dünyası var. Sadece Hilafet, ya da Ortodoks Cemaatinin daimi temsilcilik Konsülü değil, bir de Osmanlı Milletler Topluluğu olacak.” diye yazdı.
Ahmet Taşgetiren ise “Nasıl bir ajanda?” başlıklı yazısında, “Ayasofya neden şimdi?” diye sordu ve “Tayyip Bey, bundan sonra siyasi hayatında yapmayı hedeflediği şeyleri birer birer yapacak. Tayyip Erdoğan öyle başlıklar açacak ki, Millet İttifakı’nın paydaşları ister istemez birbirinden ayrışacak” diye bir kulis bilgisine yer verdi. Karşı çıkanların en solundaki TKP Genel Sekreteri Kemal Okuyan’ın tespiti de bu yönde:
“İktidarın Ayasofya’yı cami olarak ibadete açması muhalefete dönük bir operasyondur. Hükümet, muhalefet blokunun Türkiye’nin laik duyarlılığı olan toplumsal kesimlerinden vazgeçmesini istiyor. Muhalefetin milliyetçi ya da İslamcı kanatlarının Erdoğan’la uzlaşmaları daha kolay olduğu gibi sert bir mücadelede dağılmaları da daha büyük olasılık… Mevcut muhalefet bloku bu kuşatmanın bizzat parçasıdır.” dedi.
Taşgetiren, Sabah gazetesinde Okan Müderrisoğlu’nun “Öyle anlaşılıyor ki Cumhurbaşkanı, farklı tarihlerde müzakereye açtığı lâkin konjonktürün gereğini veya o an memleketin aciliyet kazanan işlerini gözeterek arka plana ittiği bazı hassas konuları, zamanın ruhunu da dikkate alarak bir kez daha ele almanın, olgunlaştırmanın arifesinde.” tespitine ve Fehmi Koru’nun yazılarına da atıfta bulunarak “Bunların sırf ‘iç siyasi hesap’la bağlantılı olması imkânsız gibi gözüküyor.
Bakalım hangi başlıklarla sıcak iklimlere doğru yol alacağız?” diye sordu. Müderrisoğlu, daha sonra, “200 yılın reformu” başlıklı yazıyla, projenin nasıl uygulanacağını da yazdı.
Türkiye’nin hangi sıcak iklime doğru gittiği konusunda yabancıların da bir tespiti var. Würzburg Üniversitesi’nin yaptığı, 175’i aşkın ülkedeki yönetim şekilleri ve demokrasi kalitesindeki değişimleri mercek altına alan araştırmada Türkiye “ılımlı otokrasiler” arasında yer aldı!
Ucu açık! Bu projeler, “Türk devletini sona erdirmek” demektir ve mevcut Anayasa’yı ortadan kaldırmayı gerektirir. Bu yapılanlar, mevcut hukuk sistemine göre adım adım darbe demektir!
https://www.yenicaggazetesi.com.tr/bu-yapilanlar-buyuk-darbe-hazirligidir-56346yy.htm
This entry was posted in İrtica, SİYASAL İSLAM, YOBAZLIK - GERİCİLİK, YOZLAŞMA - AHLAKSIZLIK. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *