HİÇ BİR ÜLKEDE, DÜNYANIN EN İYİ 3.HAVA LİMANI SEÇİLEN HAVA ALANI İNŞAAT YAPMAK İÇİN “İMHA” EDİLMEZ, EDENE HESAP SORULUR!!! * Havalimanı binaları dururken yeni bina yapmak!

Havalimanı binaları dururken yeni bina yapmak!

17 Nisan 2020 Yazarlar Murat Muratoğlu

Yandaş Hürriyet Gazetesi’nin 18 Eylül 2018 tarihli haberi; “İstanbul Atatürk
Havalimanı dünyanın en iyi 3’üncü en iyi havalimanı seçildi” şeklindeydi

TAV firması, Atatürk Havalimanı’nın kira sözleşmesi bitmeden, alelacele erken kapatılmasından dolayı, kâr kayıplarını karşılamak için 389 milyon Euro tazminatı kazandı. Devletten parayı kaptı.

Devletin kendi parası yok ki! Giden bizim vergilerimizdi. Piyasa kuruyla 2 milyar 925 milyon lira… Milyarlar, milyonlar uçuşuyor havada… Yardım için SMS atmayı unutmadınız inşallah!

Halkı çok seviyorlar, tek işleri hizmet ya… Atatürk Havalimanı’na salgın için “yeni hastane yapılacak” dediler. Gayet mantıklıydı. Binalar boş duracağına hastane olmalıydı. İçerisinde her şey mevcut… Metrosu, otoparkı, altyapısı, elektriği, havalandırması, tuvaleti, tesisatı, kanalizasyon sistemi, enerjisi, jeneratörleri, ısıtması, soğutması, interneti. Hazır hepsi…

Sağlık çalışanlarının kalabileceği oteli bile var. İçerisini düzenle, perdeleri çek, yatağını koy ve kullan. Mis gibi kapalı bomboş alan Tüm ülkeler pandemi hastanelerini birkaç gün içerisinde kongre merkezleri, hangarlar gibi büyük yerlerde geçici olarak kurarken… Bizde ne yaptılar?

Uçak pistlerinin hemen yanında sıfırdan inşaata başladılar! Sadece beton dökmeyi bilenlerin yapacağı iş ancak bu kadar!

Oradaki binaları kullanmayacaksan, yeni baştan hastane inşaatı yapacaksan, koskoca İstanbul’da yer mi kalmadı? Milyarlarca dolarlık iki pist tıraşlandı? Kullanılmaz hale getirildi? Amaç sahra hastanesi kurmak falan değil! Olası bir seçimde iktidarı kaybetmeleri halinde Atatürk Havalimanı tekrar açılmasın diye, yapılan yeni havalimanının müşteri sayısını almalıydılar garantiye!

Nasıl? Anlaşma gereği uzun yıllar İstanbul’a yeni havalimanı da yapılamayacak. Oysa Atatürk Havalimanı yeni değildi! Tekrar işlevsel hale getirilebilirdi. Salgın bahane edildi. Onun önü kesildi!

Üçüncü havalimanı iktisadi açıdan tam bir israf ve felaket! Atatürk Havalimanı ihtiyaca cevap vermez hale gelmiş olabilir. Lakin gidip de ıskartaya çıkartmazsın. Ya büyütürsün, ya orta çaplı yeni bir havalimanı daha yaparsın. Bugünler geldiğinde de yurtdışından fellik fellik borç aramazsın. Amerika’yı takas anlaşması için arayıp “para yollayabilir misin” diye
sormazsın!

Bunu da yapmazlar artık diyordum. Gerçekten yaptılar! Bu iktidar ülkeye zarar… Erken seçim olsa bari ne kadar erken kurtulursak o kadar kâr!

Esas bu arkadaşlar, kanal işine el attılar. Kanal İstanbul’u yapmaya kalkacaklar. Kanal iş yapsın diye bari güzelim boğazı toprakla doldurmasalar! Emin olun onu da yaparlar!

https://www.sozcu.com.tr/2020/yazarlar/murat-muratoglu/havalman-bnalar-dururken-yen-bna-yapmak-5753714/ 3/5

‘İHALESİZ’ İNŞAAT 2 MİLYAR DOLARI ERİTTİ

Atatürk Havalimanı’nda hastane için inşaat devam ederken 2 pistin yok edildiği açığa çıktı. CHP’li Karabat “2 pist kullanılamaz hale geldi. Bunun maliyeti 2 milyar dolar” dedi

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İstanbul’da biri Atatürk Havalimanı diğeri de Sancaktepe’de olmak üzere bin yataklı iki salgın hastanesinin inşa edileceğini açıklamasının ardından iki bölgede de çalışmalar devam ediyor.

Devlet imkanı ile yapılacağı belirten hastanenin ihalesiz bir şekilde Rönesans İnşaat’a verilmesine tepkiler sürerken çok sayıda hafriyat kamyonu dün havalimanına giriş yaptı bir yandan da zemine asfalt döküldü. Ancak inşaat için seçilen nokta birçok açıdan sorunlu. İnşaatın dün çekilen fotoğrafları ise hastanenin pistlerin tam ortasına konumlandırıldığını ortaya koydu. İnşaat nedeniyle iki pistin kırılarak kalıcı bir şekilde kullanılmaz hale getirildiği açığa çıktı.

2 MİLYAR DOLAR ÇÖP OLDU
CHP İstanbul Milletvekili Özgür Karabat havalimanında yapımına başlanan pandemi hastanesinin yerinin çok yanlış seçildiğini belirterek “İki pist kullanılamaz hale geldi. Bunun maliyeti 2 milyar dolar. Üstelik bölgede hiçbir altyapı da yok” dedi. Karabat şöyle devam etti: “Yapılmakta olan hastane Atatürk Havalimanı’nın 2 pistini yok etti. Atatürk Havalimanı’nda terminal binaları otoparklar uçak parsalları varken inşa edilen hastaneler ile tam 2 pist kullanılamaz hale geldi. Bir pistin yapımı yaklaşık bir milyar dolar. Pistle yangın uçaklarının kalktığı ambulans uçaklarının havalandığı stratejik noktalardır hepsini yok ettiler. ”

NEDEN BURAYI SEÇTİLER?
Yıllarca havalimanı işletmeciliğinde ‘üst düzey yetkili’ olarak çalışan bir yurttaş ise şunları dile getirdi: “İnşaatın yerini görünce ağzım açıkta kaldı. İçim acıdı. En kötü yeri seçin dense daha kötüsünü seçemezlerdi. Etrafta bir sürü yer varken CNR alanı varken niye burası anlamak mümkün değil. ”

https://www.birgun.net/haber/ihalesiz-insaat-2-milyar-dolari-eritti-296541
This entry was posted in YOLSUZLUKLAR, YOZLAŞMA - AHLAKSIZLIK. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *