VATANDAŞLIK DAYATMASININ SEBEBİ VE İSRAİL! * ‘Bir savaş Silahı olarak tasarlanan göç olgusu’ (Strategic Engineered Migration as a Weapon of War)

VATANDAŞLIK DAYATMASININ SEBEBİ VE İSRAİL!

Arslan Bulut

Özlem Sibel Oflaz adlı takipçimiz Twitter mesajında Erdoğan’ın ABD’den dönerken uçakta gazetecilere yaptığı açıklamada “Trump bana ‘Suriyelileri vatandaş yapın’ dedi” sözlerini yorumladı ve “Dehşet verici bu açıklamanın ardından Arslan Bulut’un haklılığına bir kez daha inandım” diye yazdı.

Keşke ben yanılmış olsaydım ama Erdoğan bu dayatmanın gereğini hemen yapmaya başladı ve “Suriyelileri varil bombalarına teslim edemeyiz” dedi!

Uzun zamandır Suriyelilerin ülkelerine geri gönderilmesini savunan Prof. Dr. Pelin Gündeş ise “10 günde yaşanan üçüncü toplu intihar vakası. Milletimiz ölüyor. Suriyelilere hiçbir surette vatandaşlık verilmemeli. Anadolu’da Türk kültürü yok olur. Suriyelileri Türklerin sırtından indirin artık” dediği için AKP’den ihraç ediliyor.

Peki biz ne diyorduk? Hatırlatalım:

“Suriye’de tampon bölge 100 yıllık ABD projesidir. “ (15 Ocak 2019 Yeniçağ)

Türkiye’nin 25’inci Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ Sözcü’den Özlem Gürses’e konuştu ve IŞİD’in Amerikalılar tarafından kuruluş sürecini anlattıktan sonra Lozan Konferansı’nda Azınlıklar Alt Komisyonu’na getirilen bir teklifi hatırlattı:

“Teklifi getiren kim? Amerika! Teklif şu: ‘Ermeniler için ulusal yurt olarak bir toprak parçası bulalım bu bölgeyi tanımlayalım ve bu bölgeye saldırı ve sızmalara karşı bir koruma düzeneği kuralım. ‘ Bunun için de Suriye’nin kuzeyini öneriyorlar ve ‘Böylece Türkiye ve Suriye arasında tarafsız bir bölge kurulmuş olur. Bu toprak parçasının denize kolay bir çıkış yolu da vardır’ diyorlar! Peki o halde 6 Ocak 1923’te Ermeniler için düşünülen şey bugün başka birisi için mi düşünülüyor?” (16 Kasım 2015 Yeniçağ)

O başka birisi bugün için İsrail’dir. ABD Batı Şeria’daki İsrail işgalini meşru saydığını açıkladı. İsrail Tevrat’ta vaat edilmiş topraklar olarak geçen “Nil’den Fırat’a kadar” uzanan bölgeyi ele geçirmek ve 25-30 milyona varan bütün dünya Yahudilerini buraya nakletmek istiyor.

İsrail Kuzey Irak’ta Türkmen-Kürt bölgesini ve Suriye’nin kuzeyini “Orta İsrail” sayıyor. Onlara göre “Kuzey İsrail” Türkiye’nin Güneydoğusu’dur! (Aynı yazıdan)

Banu Avar Zemberek adlı kitabında yer vermişti:

“Harvard üniversitesinde yapılan ‘Bir savaş Silahı olarak tasarlanan göç olgusu’ (Strategic Engineered Migration as a Weapon of War) başlıklı araştırmada ‘Mülteciler olgusunun hedef ülkelerde savaş ve barış zamanlarında stratejik bir silah olarak kullanılabileceği ve bunu kontrol eden devlete yararlar sağlayacağı’ tespiti yapılıyor…” (08 Temmuz 2019 Yeniçağ)

Suriyelilerin Türkiye’ye sürülmesi veya getirilmesi iktidara tarafından 2011 yılında 1.5 milyon çadır siparişi verecek kadar planlanmış bir süreçtir. Suriye’nin kuzeyinin boşaltılması ve burada bir PKK devleti kurulması için Türkiye kullanılmıştır.

Ahmet Yaman adlı okurumuz “Suriyelerin çok daha kapsamlı ve derin bir proje için getirildiğini herkes bir gün anlayacak ama korkulur ki iş işten geçmiş olacak. Gönderilmiyorlarsa; savaş için gelmemişler başka hesaplar için getirilmişler demektir. ” diyor.

Ümit Özdağ Suriyelilerin rejim değişikliği için de kullanıldığını anlatıyor. (18 Haziran 2019 Yeniçağ)

Mesele haklı çıktığımızı göstermek değil bütün bu verileri açıkça yazdığımız halde kendi çıkarları için yazanların bu tespitleri Erdoğan’ı eleştirmek için yaptığımızı öne sürerek halkı aldatmasıdır. Mesele medyada birçok kişinin elde ettikleri konforlu hayat standardını kaybetmemek için vatanını satmasıdır!

Üstelik ABD bu dayatmaları Halk Bankası davasındaki rüşvet listesi ve mal varlığı araştırması gibi şantajlar üzerinden yapıyor!

https://www.yenicaggazetesi.com.tr/vatandaslik-dayatmasinin-sebebi-ve-israil-53963yy.htm
This entry was posted in ABD - AB - EMPERYALIZM, BOP, İHANET VE YABANCI YANDAŞLAR, ORTADOĞU ÜLKELERİ. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *