GEN.KUR. BAŞKANI IŞIK KOŞANER..!!! * Işık paşa ve Kuvvet Komutanları ATATÜRK ordusunun son nesil ONURLU, SAYGIN komutanları olarak tarihte yerlerini aldılar.

Gen.Kur.Bşk.Işık Koşaner-      K.K.K Erdal Ceylanoğlu         Dz.K.K Eşref Uğur Yiğit           H.K.K.Hasan Aksay

YAZIYA KATKI

Naci Kaptan / 02.08.2019


Işık paşa ve kuvvet komutanları ATATÜRK ordusunun son nesil
ONURLU, SAYGIN komutanları olarak tarihte yerlerini aldılar.

29 Temmuz 2011 tarihinde

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Işık Koşaner ve üç kuvvet komutanı istifa etti.
Kara Kuvvetleri Komutanı Erdal Ceylanoğlu, Deniz Kuvvetleri Komutanı Eşref Uğur Yiğit ve Hava Kuvvetleri Komutanı Hasan Aksay YAŞ toplantısından önce görevlerinden istifa ettiler.

Böylece AKP iktidarı ile TSK komuta heyeti arasında var olan etik uyumsuzluklar ortaya çıktı. Komuta kademesi TSK’ya karşı yürütülen Ergenekon ve Balyoz operasyonlarından ve haksız tutuklamalardan çok rahatsız idi ve başbakan Erdoğan başta olmak üzere orduya karşı önyargılı ve düşmanca davranılıyordu. Arınç efendinin söylediği; “Türkiye bağırsaklarını temizliyor” deyişi TSK ve toplumu derinden yaralamıştı. 

Genelkurmay başkanı ile birlikte kara, hava ve deniz kuvvetleri komutanlarının emekliliklerini istemesi Pazartesi günü yapılacak Yüksek Askeri Şura öncesine rastladı.

NTV televizyonu, Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamada Koşaner’in “gördüğü lüzum üzerine istifa ettiğini” açıkladı. Cumhuriyet tarihinde ilk kez TSK’nın tüm komuta heyeti birlikte istifa ediyordu. Bu erdemli istifalarla Işık paşa ve kuvvet komutanları ATATÜRK ordusunun son nesil ONURLU, SAYGIN komutanları olarak tarihte yerlerini aldılar.

Necdet Özel’in bu HAZIROL fotoğrafı belleklerde yer etti

Bu istifalara tek katılmayan komutan Jandarma Gen.Komutanı Orgeneral Necdet Özel oldu. Komutanların istifası üzerine Necdet Özel önce başbakanlığa sonra da cumhurbaşkanlığına giderek Erdoğan ve Gül ile görüştü. Bazı pazarlıkların yapıldığı söylentisi yayıldı. Özel bu tutumu ile istifaya katılmayarak komuta heyetinin onurlu duruşunu desteklemedi ve kendisine K.K.Komutanlığı yapmadan Gen.Kur.başkanlığına giden yolu açtı.

Necdet Özel’in Gen.Kur.Başkanlığı sürecinde TSK politize edildi, Değerli ve geleceği olan kadrolar tutuklandı, onur kırıcı davranışlara maruz bırakıldılar. Özel haksız tutuklanan her bir rütbeden askere sahip çıkmadı , biatçı tavrı ve siyasete yaranmaya çalışmasıyla TSK’nın tarihinde sevilmeyen komutanlar arasında yer aldı.


GEN.KUR. BAŞKANI IŞIK KOŞANER..!!!


“Balık hafızalı olduğumuz için acele unutuyoruz

2011 yılında, yani 15 Temmuz darbe girişimine daha 5 yıl varken, Genelkurmay Başkanı Işık Koşaner ve tüm kuvvet komutanları, Yüksek Askeri Şura toplantısı öncesi zamanın başbakanı Erdoğan ile saatler süren bir toplantı yapmış ve toplantı sonrası Işık Koşaner ve tüm kuvvet komutanları topluca istifa etmişlerdi…

Bu istifaların nedeni kamuoyuna açıklanmamıştı….
Darbe girişiminden sonra meclis darbeyi araştırma komisyonunda bilgisine başvurulan Koşaner, 5 yıl sonra istifanın nedenini şöyle anlatacaktı…

“Büyük bir general, subay, astsubay kitlesi yok yere hapisteydi. Mahkeme görevini yapmıyordu. Savcı ve hakimlerin tutumları aleni olarak hukuka aykırıydı. Rastgele toplu tutuklamalarla, silahlı kuvvetlere bir mesaj veriliyordu. Kamuoyu nezdinde aşağılamak ve kadrolarımızı boşaltmak, kendi kadrolarına yer açmaktı. Biz asker olarak emir verdiğimizde askerimiz koşarak ölüme gidiyor. Biz onun hakkını korumak zorundayız, ölümüne korumak zorundayız. YAŞ kararlarında bunların hepsini bana attıracaklardı. Bu mümkün değildi. Yaptığım zaman bu suça ortak olacaktım….. O dönemde örgütün öğrenci evlerinden söz ediliyordu. Buradaki insanların öncelikle askeri okullara sokulmaya çalışıldığı söyleniyordu. Örgütün birçok ülkede okulları vardı. Bir okul olarak telakki edildiği için araştırma söz konusu olmuyordu. Güçlü mali kaynakları olduğu biliniyor. Örgüt kendine yandaş bir nesil yetiştirmeye çalışıyor ve bu da hiç gözlerden kaçan bir olay değildi. Asker olarak bizim de dikkatimizi çekiyordu. Bu olayların nihai bir amacının olduğundan bir şüphemiz yoktu. ”

İstifaların ardından 2 gün sonra da YAŞ toplandı… AKP iktidarında uzunca bir süredir YAŞ toplantılarında irticai faaliyetlerden dolayı hiçbir asker ordudan uzaklaştırılmıyordu…Halbuki hükümete defalarca sunulan listeler vardı… Bu listelerde yer alan isimler, ordudan uzaklaştırmak bir yana terfi ettirildi…

Bu olaydan 5 yıl sonra hain darbe girişiminde bulunan subayların neredeyse hepsi, ordunun YAŞ öncesi hükümete bildirdiği bu listelerde yer alan isimlerdi.

Bugün geldiğimiz noktada, olayın bu boyutu bir tabu gibi gizlenmekte ve göz ardı edilmektedir.8 – 9.000 kişi yargılanmıştır, hala yargılamalar devam etmektedir ama 15 Temmuz’un siyasi kanadından tek kişi ceza almamıştır.

SON GENEL KURMAY BAŞKANI OMURGALI DİK DURUŞLU PAŞAM IŞIK KOŞANER..

GENEL KURMAY BASKANI ISIK KOŞANER..NE ICIN ISTIFA ETTI !!!

This entry was posted in ABD - AB - EMPERYALIZM, ERGENEKON - BALYOZ, FAŞİZM, Fetullah Gülen, TSK. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *