AKIL FİKİR YAZILARI * Yüksek Kimya’da ilk dersimiz * Şakirt için Allâh Onun Mürşidi’dir. Şakirt Mürşidinin Otomatıdır. Mürşit basar şakirdinin düğmesine , neyi isterse olduruverir.

“T.C. BURHAN SAVAŞ”
8.05.2019

Yüksek Kimya’da ilk dersimiz ;

Prof . Baha Erdem , 50 kişilik küçük Anfi’de , anfinin nerdeyse yarısı olan kürsüsü , önündeki Kimya deney aparatlarıyla dolu Deney Masası , arkasında onlarca karmakarışık kimya denklemleri ( İlk Ders Giriş Konusu ile ilgili ) Karatahta ..
.
Birtürlü derse ve konusuna başlamıyor.Tertemiz beyaz önlüğü içinde dakikalardır meraklı ve sevecen bakışlarla tek , tek öğrencileri süzüyor. Şaşkınız , n’oluyor ?
.
Hoca , en arkadaki arkadaşta başlayıp ; “nerelisin , hangi lisedensin , babanın mesleği ne , Yüksek Kimya’yı nasıl kazandığını düşündüğünü söyler misin ” 50 kişilik sınıfın tümünü tek , tek değişmeyen bu sorularla sorguladı.
.
Herkese , sonunda Hoşgeldiniz Evlâtlarım , şimdi size kulaklarınızdan bi daha çıkmayacak sözlerimi söyledikten sonra , İlk Dersimiz’e ve konusuna geçeceğim.
.
Evlâtlarım ; sizleri Yüksek Kimya’ya Kimya bilginiz dolayısıyla almadık .Lise Kimya Kültürü’nü ve Lise Kimyası’nı bu an itibari ile kafanızdan silecek ve unutacaksınız. Size , Kimya’yı biz burada , yeniden baştan öğreteceğiz !
.
Ogün , Bilimsel Kimya Dünyası , lisedeki ezber kimyasının dar , zor , karmaşık , sevecensiz amaçsız , Evren olayları ile irtibatsız Dünyası’ndan , sonsuza kadar , Yepyeni şekli ile Beyin Sistemimiz’e formatlandı .
.
Kimya meğer son derece basit Bir Bilim Olayı imiş ; Atom , Sentez ve Analiz Olayı imiş.Ve Kimya ; sosyali de dahil tüm Dünya , Evren olaylarını da yoruma yararmış.
.
Bunları şundan yazdım ; Gerçek Yorum , sentez ve analizi içermiyorsa ” tümü , dip gerçeği” göremez , tedbiri kapsamlı alamazsınız.
.
Atatürk Dönemi dahil Anadolu ve İstanbul’da kapatılan yüzlerce cemaat , dergâh , tarikat Yeraltına çekildi.N’aptılar.Tamamı , şakirtlerini 7 yaşına kadar kucaklarında beyinlerini yıkayıp ,Cumhuriyet MEB okullarına gönderdiler.Lise bitince Devlet Bursu olanları da kullanıp başta Hukuk , Edebiyat , Tıp , Siyasal , Kimya gibi üniversite bölümlerine sızdırdılar.
.
Önceleri bir , iki , sonraki yıllarda on binleri buldu bu ” şakirt” sayısı.Dalga geçermiş gibi Cumhuriyet Savcısı , Cumhuriyet Hakimi cübbeleri kuşandı binlercesi bu şakirtlerin.
.
11 YSK Hakimi Bu Şakirtler’in Devlet’i ele geçirmişlerin ufak , sıradan bi ” mangası”.
.
Şakirt için Allâh Onun Mürşidi’dir.
Şakirt Mürşidinin Otomatıdır.
Mürşit basar şakirdinin düğmesine , neyi isterse olduruverir.
.
Türkiye’nin şimdiki hâlinin Analizi budur.
.
Arkadaşlar , rte , ysk , akp şakirtler manga yapılarıdır.
Tümü ” yeraltındaki ” Mürşitler’inden emir alır.
Yoldan çıkamaz şakirt.
Ânında yokedilir , acımasızca.
.
Evrensel Aydınlanma kurum ve kişileri değil bunlar.
Sentez ve Analiz Aklı olanlara bu iletim.
.
Bu bir gerçek savaştır.
Önümüzdeki yüzbinlerce yıla akacak , akacak.
Bizim yaşadıklarımız bu yüzbinlerin içinde olan yıllar.
.
Ve son olarak ;
durdurulması gereken , stratejik gerçeğin gereği olarak ,
milyonlar olan şakirtler değil , onları üreten ‘ birkaç bin sayıdaki Mürşitler” dir !
.
T.C. Burhan

This entry was posted in AKIL FİKİR YAZILARI, EĞİTİM, T.C. BURHAN. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *