GİZLİ ÖZELLEŞTİRMELER DEVAM EDİYOR * “Gıda egemenliği ve güvenliği Tarımda Milli Birlik Projesi adı altında bir holdinge teslim edildi”

birgun.net BİRGUN.NET
24 Nisan, 2019 13:44

“Gıda egemenliği ve güvenliği Tarımda Milli Birlik
Projesi adı altında bir holdinge teslim edildi”


CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, hükümetin, “gıda egemenliği ve güvenliğinin Tarımda Milli Birlik Projesi adı altında bir holdinge teslim edildiğini” vurgulayarak, bundan vazgeçilmesini istedi.

‘TARIM BİR HOLDİNG TARAFINDAN YÖNETİLECEK’

Tarıma ilişkin değerlendirmelerde de bulunan Sarıbal, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin Tarımda Milli Birlik Projesi’ne imza attığını belirterek, “Bu proje, bu ülkenin tarımının bir holding tarafından yönetilmesi kararıdır.” diye konuştu.

Bu holdingin yapı itibarıyla, yüzde 50’sinin özel sektör, yüzde 35’inin kooperatif ve kamu, yüzde 15’inin KİT’lerden oluşacağını ifade eden Sarıbal, “Bakan, kendi koltuğunu kurtarmak, bakanlık sürecini uzatmak için Türkiye tarımının ölüm fermanını imzalamıştır. Bir piramit kurulmuş. En altında orman köylüleri ve çiftçiler var. En üstünde markalaşma var. Yeni markalar, yeni yapılanmalar var. En altta köylüler holdinglere teslim ediliyor. Bakanlık teşkilatı tamamen değişiyor, bu holdingin alt birimleri olarak çalışıyor.” görüşünü dile getirdi.

Berat Albayrak’tan ‘gıda enflasyonu’ açıklaması
Bu projenin “çiftçinin ezildiği, yok edildiği bir sistem” olduğunu belirten Sarıbal, “Hükümet, gıda egemenliğini ve güvenliğini Tarımda Milli Birlik Projesi adı altında bir holdinge teslim ediyor. Bundan vazgeçin. Derhal, bu ülkenin tarımını yok etme projesi olan rantçı, çiftçiyi yok eden bu projeyi yok edin.” dedi.

Sarıbal, bu projenin ayrıntılarının yarın açıklanmasının planlandığını ancak ertelendiğini kaydetti.

https://www.birgun.net/haber-detay/gida-egemenligi-ve-guvenligi-tarimda-milli-birlik-projesi-adi-altinda-bir-holdinge-teslim-edildi.html

This entry was posted in BOP, Ekonomi, TARIM - EKOLOJİ, YOLSUZLUKLAR. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *