EĞİTİMİN DURUMU * BÜTÜN TÜRKİYE SINIFTA KALDI

From: DESAM HABER MERKEZİ
Date: 19.12.2018 11:00:28

Yani özetlersek bütün Türkiye sınıfta kalmış demektir!

Milli Eğitim Bakanlığı, 2018 LGS sınavlarıyla ilgili sonuç raporunu açıkladı. Başarı oranı devlet okullarında yüzde 68, özel okullarda yüzde 16, İmam Hatiplerde yüzde 14...

– Özel okulların yüzde 16 gibi oldukça düşük başarı durumuna bakınca velilerin paralarını boş yere harcadıkları da ortaya çıkıyor.Hiç kimsenin özel okulları denetlemediği; gerek öğretmenlerin gerekse öğrencilerin başarı performansını kimsenin sorgulamadığı ortada. Dershaneleri özel okula çevirmenin de bir sonucu bu.

-İmam Hatipler yüzde 14′ lük başarı oranı ile adeta yerlerde sürünüyor…

İmam Hatipler öne çıksın, insanlar çocuklarını imam hatiplere göndersin diye çırpınmanın bir işe yaramadığı ortada. İmam hatiplerde doğru düzgün eğitim verilmediği, niteliğe değil sadece niceliğe önem verildiği işte ortada…

İşte bu yüzden veliler çocuklarını imam hatiplere yollamak istemiyor. Anadolu Lisesi seçeneklerini ortadan kaldırmakta velilerin çocuklarını imam hatiplere göndermesine yetmiyor.

Her gelen bakan ve bürokrat bir öncekinin yaptığını bozarsa böyle olur.Devlet aklını ve kurumsal hafızayı hiçe sayan, bilimin ve aklın rehberliği yerine ideolojik saplantılarını kendine kılavuz edinen liyakatsiz, ehliyetsiz kişilerle ancak bu kadar olur.

Aslına bakarsanız başarısız olan/sınıfta kalan öğrenciler değil.Önce Milli Eğitimi yöneten kifayetsiz muhterisler ve ardından anne-babalar ve sonra da öğretmenlerdir.

Yani özetlersek bütün Türkiye sınıfta kalmış demektir!..

Gürkan Avcı
DESAM Başkanı

This entry was posted in EĞİTİM. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *