FAŞİZME KARŞI DEMOKRATİK DİRENİŞ *** BU TUTUKLAMA bir SİYASAL CEZALANDIRMA EYLEMİDİR ve bugün SESSİZ KALAN HERKESE SIRA GELECEKTİR.

BU TUTUKLAMA bir SİYASAL CEZALANDIRMA EYLEMİDİR
ve bugün SESSİZ KALAN HERKESE SIRA GELECEKTİR.

Ümit Özdağ

CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu’nun TUTUKLANMASI bir milletvekilinin tutuklanmasının ötesinde parlamenter demokrasiyi savunan MUHALEFETİN çok yönlü BASKI ALTINA ALINMASI doğrultusunda en somut girişimdir.

TUTUKLAMANIN AMACI muhalefete yönelik yıldırma politikalarını yoğunlaştırmak ve adeta kurulmak istenen ERDOĞANOKRASİ düzenine karşı çıkanlara ağır GÖZ DAĞI VERMEKTİR.

Bu tutuklama 16 Nisan’da gerçekleşen KİRLİ REFERANDUM sonrasında önümüzdeki dönemde yapılacak başkanlık seçiminin de bir KİRLİ SEÇİM olarak yapılmak istendiğini ortaya koymaktadır.

Enis Berberoğlu’nun tutuklanmasını BAŞKA muhalefet MİLLETVEKİLLERİNİN haksız, hukuksuz TUTUKLANMASININ İZLEMESİ büyük bir ihtimaldir. Bu tutuklama, Erdoğan’ın kurmak istediği kültürel ve sosyal iktidarı, toplumun tamamına DAYATMA GİRİŞİMİNİN de İLK ADIMIDIR.

ERDOĞAN açıkça “YA BANA ve kuracağım BAASÇI-ELİTİST düzene BİAT edersiniz YA DA HEPİNİZİN HAYATINI terör suçlamasıyla KARARTIRIM” demektedir.

AKP’nin bol paralı FETÖ damatlarının İKAMETLERİ BELLİ gerekçesi ile serbest bırakıldığı bir ortamda bir CHP milletvekilinin kanıta değil EMARELERE dayalı olarak tutuklanmasını hukuk ile izah etmek mümkün değildir.

BU TUTUKLAMA bir SİYASAL CEZALANDIRMA EYLEMİDİR ve bugün sessiz kalan HERKESE SIRA GELECEKTİR.

Berberoğlu’nun tutuklanması, Erdoğan’ın “Bu haberi özel haberi olarak yapan kişi de öyle zannediyorum ki bunun BEDELİNİ AĞIR ÖDEYECEK. Böyle BIRAKMAM ONU” şeklindeki sözünün yargı tarafından emir telakki edildiği ve derhal yerine getirildiği sorusunu akla getirmektedir. Bu durum YARGI BAĞIMSIZLIĞININ değil artık yargının tamamen tükendiğini bir kez daha göstermiştir.

Enis Berberoğlu’nun tutuklanmasına CHP’NİN tepkisi DOĞRU fakat GECİKMİŞ bir TEPKİDİR. Eğer, CHP, 16 NİSAN 2017 akşamı YÜKSEK SEÇİM KURULU’NUN Anayasa ve yasaları çiğneyen kararı ile REFERANDUMU KİRLETMESİ üzerine gereken tepkiyi BU TARZDA bir EYLEM DÜZEYİNDE ortaya koysaydı, BUGÜNLERE GELİNMEYEBİLİRDİ.

Artık parlamenter demokrasiyi savunan MUHALEFET DUVARA DAYANMIŞ, bundan sonra GERİ ADIM atabileceği bir YER KALMAMIŞTIR.

Parlamenter demokrasiyi savunan milletvekillerinin tutuklanmaya başlamasına karşı EN ETKİN POLİTİK DURUŞUN sergilenmesi bir ZORUNLULUKTUR yoksa YARIN demokrasinin son kırıntıları için bile ÇOK GEÇ OLABİLİR.

Ümit Özdağ

Kaynak Ümit Özdağ’ın Facebook sayfasıdır:

https://www.facebook.com/Ümit-Özdağ-MHP-475824622603117/?hc_ref=PAGES_TIMELINE&fref=nf

This entry was posted in FAŞİZM, İNSAN HAKLARI - DEMOKRASİ. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *