DIŞ BASINDAN * Bild gazetesi ‘Erdoğan’ dosyası yayınladı * Erdoğan’ın Almanya’daki bağlantıları”

bild12

sozcu.com.tr

Ali GÜLEN
11:2310 Haziran 2016

Bild gazetesi ‘Erdoğan’ dosyası yayınladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Alman Meclisi’nin 1915 Olayları’nı ‘Ermeni soykırımı’ olarak tanımasının ardından yaptığı sert çıkışların gündemde olduğu bu günlerde Alman basını, hemen her gün Türkiye’nin demokrasiden uzaklaştığını, din devletine yönelimin arttığını yazıyor. Son olarak Bild Gazetesi, “Erdoğan Almanya’da ne kadar etkili? İşte Erdoğan’ın Almanya’daki bağlantıları” başlıklı bir habere yer verdi.

Haberde, Recep Tayyip Erdoğan’ın Almanya’da güvendiği örgütler, kuruluşlar ve medya organları olduğu belirtildi. Bild gazetesi, bunları şöyle sıraladı;

Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB): 900 camisi ile en etkili Türk kuruluşu. Sözde Diyanet İşleri Başkanlığı’na bağlı ama doğrudan Erdoğan’ın elinde. 970 DİTİB imamının vaazlarının içeriği Almanya tarafından sıkı şekilde kontrol ediliyor. Meclis Başkanı Lammert’e olan kızgınlık yüzünden, Alman vekillerin katılacağı iftarlar iptal edildi.

Avrupa Türk Demokratlar Birliği (UETD): Erdoğan’ın Köln’de 15 bin kişiye konuştuğu mitingi organize etti. Mayıs 2014’te Köln Arena’da onu konuşturdu.

MİLLİ GÖRÜŞ: Almanya’da 31 bin üyesi olan islam örgütü. Erdoğan’ın fikirlerini destekliyor. Alman Anayasayı Koruma Teşkilatı’nca takip ediliyor. Bu örgütün başındaki Mustafa Yeneroğlu, Erdoğan’la ilişkileri kuran adam ve şimdi AKP milletvekili olarak mecliste oturuyor.

İNTERNET TROLLERİ: Bu ekip sosyal medyayı kullanıyor ve Erdoğan’ı eleştirenleri hedef haline getiriyor, susturuyor. Amaçları, Erdoğan için taraftar toplamak.

İŞADAMLARI: Bunların başında, Erdoğan’ın sözcüsü olarak Remzi Aru geliyor. Almanya’daki televizyon tartışmalarında Erdoğan’ın fikirlerini, siyasetini savunuyor. Aru, ayrıca Almanya’da bir Türk partisi kurmayı hedefliyor.

SABAH: Hükümet yandaşı gazete, Avrupa’daki yayınlarında Türk kökenli politikacılara iftiralar atıyor. Yeşillerli Cem Özdemir gibi milletvekillerini, “Asimile olmuş, kökeninden daha fazla Yeşiller ideolojisine sahip birileri” olarak niteliyor.

Son güncelleme: 11:38 10.06.2016

This entry was posted in FAŞİZM, İrtica, YABANCI BASIN. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *