ULUS DEVLET OLMAK * 23 NISAN – JAPONYA’da BIR OKULDA ÖĞRENCİLER.

Duran Aydogmus
duran.aydomu@gmail.com

23 NISAN – JAPONYA’da BIR OKULDA ÖĞRENCİLER.

Sevgili Vatanseverler,

Eeyy! hainler, “Türkiye” denen bu kutsal toprakları kurtarmak için 19 Mayıs 1919’da Samsun’dan yola çıkan, ancak arabaları bozulduğu için sabaha karşı kafilenin önünde yaya olarak yola devam eden Yüce Kurtarıcı Mustafa Kemal ve arkadaşları cesaret ve coşkuyla yollarına devam ederken söylediği bir İsveç gençlik marşını, ki bizlerin de marşı olan, gençliğimize ulusal heyecan ve birlik beraberlik duygusu aşılayan bu GENÇLİK MARŞI, bizim siyasilerce yasaklanırken; bakın uzak doğuda Japonya’daki okullarda bu marş -hem de Türkçe olarak- nasıl da coşkuyla söyleniyor… Tıklayıp videodan dinleyelim… Duygulanmamak mümkün mü?.. Yasaklayanlar dinleseler acaba bir şey ifade eder mi onlara?

Okullarda ANDIMIZı yasakla, GENÇLİK MARŞImızı söyleme, ULUSAL BAYRAMLARı yasakla, bu duyguların yerine, öteki dünya odaklı gençlik yetiştir, Ee, bu gençlik büyüyünce dindar ve kindar olmaz mı?! Peki, kurtarılmış ama bağımsızlığını kaybetmiş bu ülkeyi düştüğü bu feci durumdan kim, niçin ve hangi duygu ile kurtarmaya kalkacaktır?

Dün (05/05 PŞ) “Ezilenlerin Pedagojisi” konferansında idim. Durumlar böyle giderse, gerek bizlerin, gerek dünya insanlarının geleceğinden endişe duymaya başladım. Otoritelerin-para babalarının haksız hukuksuz baskılarına karşı insanlık bilinci ve onurunun yanında, ulusun ve ülkenin hayatı tehlikeye girince, hangi duygu(lar) bizleri birleştirecek de, düştüğümüz o çıkmazdan kurtulmamızı sağlayacak?

Şu Japonlara bakın, Allah’ı, Kutsal Kitabı, Peygamberi olmadığı halde, nasıl da dosdoğru ve onurlu bir ulus ki, bağımsızlık aşılayan yabancı bir ülkenin marşını bile benimseyip okulda vs duygulu ve heyecan duyarak istekle söyleyebiliyorlar… Buradan çıkan netice şu ki; bir ulusu esarete alıştırmak için, o ulusun ulusal değerlerini şu veya bu şekilde gerek dış, gerek onların içerdeki piyonlarınca çalışmak gerek. İşte, 1946’dan sonra ve 1950’lerde bu çalışmalara hız vererek, şanlı ve şerefli Türk ulusu şimdilerde bu yaşadığımız duruma getirildi. Bu başarının kime ait olduğunu önce bizler, sonra da çocuklar ve torunlarımıza anlatmalıyız diyorum…

Saygılarımla.
Duran Aydoğmuş
(İlk gençliğinin 12 yılını Batı Cephesinde harcayan bir Gazinin evladı)
————-
JAPONLAR bile bizim ülkemizden daha ATATÜRKÇÜ.

Gördüklerinize inanamayacaksınız.

23 NİSAN – JAPONYA’da BİR OKULDA ÖĞRENCİLER.

This entry was posted in ATATURK, CUMHURİYET - DEMOKRASİ - ÇAĞDAŞLIK. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *