MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, koltuğunda bir-iki yıl daha oturabilmek için, umudunu Saray’a bağladı.“Gitmem de gitmem” diye feryat eden Bahçeli’nin “Siyasi destek verdiğimiz AKP iktidarına, hukuki destek de verebiliriz” sözleri ne demek oluyor?

Rahmi Turan
18.05.2016

İktidara altın pas!

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, koltuğunda bir-iki yıl daha oturabilmek için, umudunu Saray’a bağladı.“Gitmem de gitmem” diye feryat eden Bahçeli’nin “Siyasi destek verdiğimiz AKP iktidarına, hukuki destek de verebiliriz” sözleri ne demek oluyor?

Bunun yorumu açık… Erdoğan’a “Gel bizi yanına al… Sana küçük ortak olalım, başkan seçilmene yardım edelim” diye açıkça pas veriyor.Bu mesajı alan AKP durur mu? Adalet Bakanı başta olmak üzere, bakanı, valisi ve emniyet müdürü ile harekete geçip, polis barikatlarıyla, TOMA’larla MHP’nin olağanüstü kongresini yaptırmadılar!

548 imza toplayan MHP’li muhaliflerin ellerini kollarını bağladılar, adaleti yerle bir ettiler.
Bu olaydan en büyük yarayı çelişkili kararlar veren mahkemeler aldı, yargıya güven zaten azdı, daha da azaldı.

İktidar partisi AKP’nin ve Adalet Bakanı’nın birdenbire coşan Devlet Bahçeli sevgisi literatüre geçecek bir aşk olacak! Oysa aynı AKP’liler, daha düne kadar Devlet Bahçeli için hakaret dolu en ağır sözleri sıralıyorlardı. Şimdi “Aman MHP’nin başına bir şey gelmesin!” diye titriyorlar.

Hesap basit!
Devlet Bahçeli, MHP’nin başında kalırsa, anketlere göre, partinin oyları ilk seçimde yüzde 10 barajının altına düşecek ve altta kalanların oyları, yasa gereği, barajı aşan partiler arasında paylaşılacak. Aslan payı da AKP’nin olacak. O zaman iktidar partisi, anayasayı değiştirecek güce ulaşacak.

Şu gerçek ki, MHP sallanıyor. Artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak! Devlet Bahçeli ağlasa da, sızlasa da yolcudur! Fakat… Giderayak iktidara son bir kıyak daha yapmak istiyor. İşin özeti bu!

Bahçeli artık Saray’a toz kondurmuyor!

Lâf Devlet Bahçeli’den açılmışken, onun dün MHP Meclis Grubu’ndaki konuşmasından söz etmemek olmaz.Devlet Bey, Saray’a şirin görünmek için, Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar’ın avukatlığını yaptı.8 şehidin toprağa verildiği gün Genelkurmay Başkanı Hulusi Bey, koşa koşa Tayyip Erdoğan’ın kızı Sümeyye’nin düğününe giderek nikâh şahitliği yapmıştı.
Doğal olarak bu hareket kamuoyunda eleştiri konusu oldu.

“Bir genelkurmay başkanının, evlâdı sayılan 8 askerinin şehit olması ne demek? Hangi yürek dayanır bu acıya?” deniliyordu. Yani biz öyle zannediyorduk.Hulusi Bey “Ölenle ölünmez, Cumhurbaşkanı’nın daveti de kaçırılmaz” diye düşünmüş olacak ki, gidip 8 şahitten biri oldu.İşte bunun savunmasını yaptı Devlet Bahçeli:

“Bu eleştirilerin anlaşılır, savunulur yanı yoktur. Sayın Hulusi Akar son derece insani ve devlet teamülleri kapsamında görülebilecek bir görevi ifa etmiştir” dedi. “Şehitler var” diye 23 Nisan kutlamalarını bile iptal edenler, daha çok şehit olmasına rağmen şaşaalı düğüne koşmakta bir sakınca görmüyor.

Şehitler mi? Anaların dökülen gözyaşları mı? Devlet Bahçeli onu da ihmal etmedi ve aynı konuşmada: “Doğu ve Güneydoğu’dan yağmur gibi şehit haberleri gelmektedir. Acısız gün yok gibidir. Analarımızın gözünde yaş kalmamıştır. Gemi su almakta, fırtına şiddetlenmektedir” dedi.

Elhak doğru… Bu durumda Bahçeli’nin kimi eleştirmesi lâzım? İktidarı değil mi? Hayır. O kalktı CHP lideri Kılıçdaroğlu’na çattı… İktidara toz kondurmayan Bahçeli Bey biraderimiz “CHP Genel Başkanı, kandan kavgadan bahsederek pot kırdı. Ortada fol yok, yumurta yokken söyledikleri gaflettir, sorumsuzluktur!” dedi.

Sevgili okurlar… Bana kalırsa Devlet Bahçeli artık ne dediğini bilmiyor, iktidarı bırakıp muhalefete yüklenmesi de bunu gösteriyor.MHP’li muhalifler Devlet Bahçeli’ye karşı bayrak açmakta yerden göğe kadar haklıdır. O, partisini batırmaya doğru götürüyor!

TEBESSÜM

Sigara içmek yasak mı?

İstanbul’da bir lokantaya giden Temel, kurallara saygılı olduğu için baş garsonu çağırıp soruyor:
“Burada sigara içebilir miyim şefim?”
“Hayır, burada sigara içmek yasaktır!” diyor baş garson.
Temel, çevresini göstererek itiraz ediyor:
“Ama bak bir sürü insan içiyor yahu…”
Şef garson başını sallıyor:
“Ne yapayım? Onlar sormadılar ki!”
Garson haklı… Ülkemizin kaderi bu… Soran hiçbir şey yapamıyor, kuralları takmayanlar ise her haltı yiyor!

Günün Sözü
Herkes yanılabilir ama aptallar yanıldıklarını bir türlü anlamazlar!

This entry was posted in Politika ve Gundem, SİYASİ PARTİLER, YOZLAŞMA - AHLAKSIZLIK. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *