FETULLAHİ’ler KAMU KURUMLARINA 400 BİN KİŞİ YERLEŞTİRDİ ‘Ordu İmamı’ Ekrem Dumanlı

Aydınlık/ Ankara

23.04.2016

‘Ordu İmamı’ Ekrem Dumanlı

“F tipi örgütün AKP döneminde kamuya 400 bin kişi yerleştirdiği belirlendi. Bunlardan 40 bini kritik görevlere getirildi. Devlet raporunda ‘Ordu İmamlığı’nı yakın zamana kadar Ekrem Dumanlı’nın yaptığı belirtildi”

F tipi örgütle ilgili hazırlanan ve devletin kritik birimlerine sunulan rapor/bilgi notunda, F tipi örgütün AKP’nin iktidara geldiği 2002 yılından sonra kamu kurumlarına adam yerleştirmeye hız verdiği belirtildi. Işık Evleri’nde yetişen öğrencilerin okullarını bitirir bitirmez kamuda işe yerleştirildiği kaydedilen raporda, bu konuda sınav engelinin aşılması için soruların önceden ele geçirilerek örgütün dershanelerinde sınava girecek öğrencilere aktarıldığı bildirildi. KPSS sınavlarındaki yolsuzluğa dikkat çekilen raporda, sınav sorularının ele geçirilmesi için emniyetteki F tipi elemanların kritik roller oynadığı, sınav sorularının hazırlandığı birimlerde çalışan kişilerin özel yaşamlarının izlenerek şantaj yapıldığı da vurgulandı.

AKP’nin iktidara geldiği 2002 yılından sonra örgüt eliyle kamuya 400 bin civarında adam yerleştirildiği ifade edilen raporda, “Bu kişilerin yaklaşık 40 bini yargı, Emniyet, TSK, MİT gibi kritik birimlere sokuldu. 400 bin kişinin hepsi doğrudan F tipi örgüt üyesi olmasa da onlar süreç içinde örgüt elemanı haline getirildi” denildi.

Son dönemlerde örgütten kopmaların hızlandığı da belirtilen raporda, menfaat karşılığı F tipi örgüte yanaşanların örgütle bağını koparmaya özen gösterdiği, örgüt elemanlarıyla yan yana görünmemek için özel çaba harcadığı bildirildi.

YARDIMCISI KONUŞUNCA DUMANLI TÜYDÜ
Aydınlık’ın edindiği bilgilere göre bir başka raporda da F tipi örgütün “Ordu İmamı”nın yakın zamana kadar Ekrem Dumanlı olduğu gündeme getirildi. Dumanlı’nın bu görevi sırasındaki yardımcısının konuşma kararı aldığı ve ordu içindeki faaliyetlerle ilgili ayrıntılı bilgiler verdiği vurgulanan raporda, Dumanlı’nın yardımcısının emniyete konuşmayı reddettiği, MİT’e ifade verdiği bildirildi. Bu durumun öğrenilmesi üzerine Ekrem Dumanlı’nın acil koduyla yurtdışına çıkarıldığı belirtilen bir raporda Dumanlı’nın yardımcısının verdiği isimlerin ilgili mercilere iletildiği de kaydedildi.

ERDOĞAN’DAN FETÖ FIRÇASI
F tipi örgütle mücadelede ortaya çıkan zaaflar Cumhurbaşkanı Erdoğan’a doğrudan iletilirken, Erdoğan’ın Başbakan Davutoğlu ve ilgili bakanları F tipi örgütle mücadeleye yeterli desteği vermedikleri konusunda sert bir şekilde uyardığı ortaya çıktı. Konu ile ilgili olarak bilgi veren kaynaklar, “Bu iddialar doğru. Cumhurbaşkanı Erdoğan cemaatle mücadelede gevşeklik istemiyor. Hükümeti ‘Bunları yaralı bırakmayın, sonuna kadar gidin’ diye uyardığına çok kişi şahittir. Kendisine gelen şikayetleri bizzat incelemiş ve ortaya çıkan zafiyetleri öğrenmiştir. Peki bunu ne zaman yaptı diye sorarsanız şunu söyleyebilirim:  Davutoğlu ne zaman kürsüden paralel yapıya sert eleştiri yöneltmişse ondan bir veya iki gün önce bu konuda fırçayı yemiştir” diye konuştular.

This entry was posted in Fetullah Gülen. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *