AKP ekonomik adaletsizliğin de dibine vurdu: Çok çarpıcı rakamlar * Türkiye 2014 yılı itibariyle Ekonomik adaletsizliğin ve gelir eşitsizliğinin tavana vurduğu tabloda Türkiye, Rusya’nın ardından ikinci sıraya yerleşti.

Cumhuriyet
09.05.2016

AKP ekonomik adaletsizliğin de dibine vurdu: Çok çarpıcı rakamlar

1
CHP Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, Twitter hesabından ekonomiye ilişkin çarpıcı veriler paylaştı. AKP döneminde ekonomik adaletsizliğin tavan yaptığını gösteren veriler, Türkiye’deki servet dağılımındaki bozukluğu gözler önüne seriyor.
Haber görseli
2
Öztrak’ın ilk paylaştığı tabloda “Türkiye’de en zengin %1’in toplam servetten aldığı pay” ile ilgili veriler yer alıyor. Tablo AKP’nin iktidara gelmesinden hemen önce başlıyor. 2000 yılında yüzde 38,1 olan bu oran, 2014 yılı sonu itibariyle yüzde 54,3 olarak hesaplanmış.
Haber görseli
3
Türkiye bu sıralamada 2000 yılında, Endonezya’nın ardından 15’inci sırada bulunuyordu. AKP’nin iktidara gelmesinden hemen önceki bu rakamlar, AKP iktidarıyla birlikte çarpıcı bir değişiklik yaşıyor.
Haber görseli
4
Aynı tabloda Türkiye 2014 yılı itibariyle ikinci sıraya yükseldi. Ekonomik adaletsizliğin ve gelir eşitsizliğinin tavana vurduğu tabloda Türkiye, Rusya’nın ardından ikinci sıraya yerleşti.Oran ise yüzde 54,3 olarak hesaplandı.
This entry was posted in Ekonomi, YOLSUZLUKLAR. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *