SULTANİYE DEMOKRASİSİ * DEVLETİN MALI DENİZDİR …KATAR’da BİR EĞLENDİK BİR EĞLENDİK ..

Naci Kaptan
20 Aralık 2015

SULTANİYE DEMOKRASİSİ
DEVLETİN MALI DENİZDİR …
LÜKS ve ŞATAFAT

Cumhurbaşkanı’nın eşi Emine Erdoğan Sakarya Üniversitesi kampüsüne helikopterle gelip, konferansa katılmış !

Sayın hanımefendi zinhar yorulmasın,ayakkabıları tozlanmasın ,trafikte beklemesin…. Artık Mercedes SL 500’ler dahi  sonradan zengin olanlara yetmez oldu.
Mercedes’lerin, lüks grand Chereko’ların yerini VİP helikopterler aldı.

Emine hanımın bindiği helikopter aslında Emniyet Genel Müdürlüğü kullansın diye alınmış fakat Cumhurbaşkanlığı el koymuş.Kamu görevi yapmak Için alınan helikopter Cumhurbaşkanının ailesine tahsis edilmiş.

Ben hakkımı helal etmiyorum …

KATAR’da BİR EĞLENDİK BİR EĞLENDİK

Hatırlayalım ; Tarih : 4 Nisan 2010

Başbakan Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın Başbakanlık uçağı ile Katar’a düğüne gitmesi tartışma konusu oldu, soru önergesiyle Meclis gündemine taşındı.

CHP Sözcüsü Mustafa Özyürek, Emine Erdoğan’ın Katar Emiri Şeyh Hamid bin Halife Al Thani’nin kızı Şeyha’nın düğününe Başbakanlığa ait ATA uçağıyla gittiğini, bu seyahatin “Devlet parasıyla hovardalık” olduğunu söyledi. Özyürek, şöyle dedi:

“İşsizliğin ve yoksulluğun büyük boyutlara ulaştığı, iflasların ve hacizlerin birbirini izlediği günümüzde, resmi görevlerde kullanılmak üzere, devlet hazinesinden çıkan paralarla alınan Başbakanlık uçağının şeyh düğünlerine gitmek için kullanılması Kabul edilemez. Yeri geldiğinde ‘Yetim hakkı yedirmem’ diyenlerin, Arap şeyhlerinin düğünlerine devlet hazinesinden çıkan paralarla alınan Başbakanlık uçağıyla gitmesi, yetim hakkını babalar gibi yediklerini göstermektedir. Başbakan kendisini padişah, sayın eşi de sultan gibi görmekten vazgeçmeli, düğünlere Başbakanlık uçağı ve Başbakanlık kaynaklarını kullanarak gitmemelidir.”

“Emine Erdoğan, Bakan Kavaf ve Dışişleri Bakanı Davutoğlu’nun eşi Sare Davutoğlu’nun Katar Emiri’nin kızının düğününe gitmek için Başbakanlık’a ait Ata uçağını kullanması tepki çekti. CHP Sözcüsü Özyürek, “Arap şeyhlerinin düğünlerine devletin Hazine’sinden çıkan paralarla alınan uçakla gidilmesi, devlet parası ile hovardalıktır” diye konuştu.”

Anlaşılan odur ki Devlet kesesinden hovardalık tatlı gelmektedir.Eşler devlet uçağıyla diğer ülke eşlerinin düğününe gitmekte ve dönüş Için de uçağı bekletmektedirler.

Örneğin Erdoğan ailesinin mahdumlarından Bilal İtalya’da yaşamayı seçmiştir.Bunun nedeninin “Duygusal” olduğu söylense de Bilal’e Devlet’ten maaş alan korumaların tahsis edildiği açıklanmıştır. Bilal kamu görevlisi midir ki Devlet böylesi harcamaları yapsın !!! Neden kendi cebinden özel koruma tutmuyor ? Yüzlerce milyon dolarlık gemilerin ve restaruant zincirlerinin sahibidir kendisi.

SULTANLIK DEMOKRASİSİ VE DEVLET NASIL KORUNUR ?

Amerikan başkanlarının aile bireylerinin değil Devlet araçlarının  kullanmalarını , Örneğin ABD Başkan eşi Hawai’ye arkadaşlarına 5 çayına gitmek “Hazırlayın air force 1’nı diyebilirler mi ? ABD Başkanlarının Beyaz sarayda yediklerinin içtiklerinin faturalarının her ay sonu önlerine konduğunu ve tüm giderlerini ceplerinden ödediklerini biliyor musunuz ?

26 Ekim 2014 – Yalçın Bayar

Beyaz Ev’ ile ‘Ak Saray’arasında ne fark vardır

1981 yılında yemin ederek ABD Başkanlığı görevine başlamasından yaklaşık bir ay sonra dönemin Başkanı Ronald Reagan ve eşi Nancy Reagan, Beyaz Saray’da akşam yemeğini yedikten sonra hiç beklemedikleri bir sürprizle karşılaşırlar.

Görevli garson yemeğin hesap faturasını getirmiştir. Beyaz Saray idari sorumlusunun gönderdiği hesap faturasında sadece o akşamın değil son bir ayın bütün yemeklerinin hesabı da yer almaktadır. Sadece yemekler de değil… Ağırladıkları kişisel misafirlerin, bir aydır kullandıkları kuru temizleme hizmetinden diş fırçası, diş macunu, temizlik ve parfümeri malzemelerine kadar bütün kişisel malzemelerin ücreti de miktarlarıyla beraber kaydedilmiştir. Ronald Reagan, hesabın büyüklüğüne şaşırsa da görevlinin getirdiği faturayı gülümseyerek alır ve muhasebeye maaşından ödenmesi talimatı verir.

Kocasının aksine Nancy Reagan’ın şaşkınlığı çok daha büyüktür. Anılarında, “Kimse bize başkan ve eşinin Beyaz Saray’da yaşarken yedikleri yemeklere ve kullandıkları günlük malzemelere para ödemek zorunda olduklarından bahsetmemişti” diye anlatıyor o şaşkınlık anını.

ABD Başkanları Beyaz Saray’a kira ödemez ama onun dışındaki her şey maaşlarından kesilir. Beyaz Saray, devletin ABD Başkanı için tahsis ettiği misafirhanedir ve orada 4 ya da 8 yılını geçirmek zorunda olan her aile, kendilerinin ve kişisel misafirlerinin bütün masraflarını kendisi karşılamak durumundadır. Sadece resmi devlet konuklarının ağırlanma masrafını Amerikan vergi mükellefleri öder. Geri kalan kişisel mutfak giderleri, hizmet ve malzemelerin ücreti başkan ve ailesine aittir. Kısacası, kira ve elektrik faturası dışında kendileri için harcanan her kuruşu devlete ödemek zorundadırlar.”

DEVLET KASASI NASIL KORUNUR ?

Liderlerin uçağına binmek kaç para?

Hemen hemen her ülkenin liderinin gezilerine davet ettiği gazetecilerin masraflarını basın kuruluşları ödüyor. İşte liderlerin uçağına binmenin şartları…

ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden’a İstanbul seyahatinde gazeteciler de eşlik etti. Ancak Türkiye’dekinin aksine uçaktaki gazeteciler yayın yönetmenleri ya da köşe yazarları değil başkan yardımcılığı ofisini düzenli takip Eden muhabirlerdi. Washington Post, Voice of America gibi yayınların temsilcileri Air Force Two uçağında Biden’la birlikte Fas, Ukrayna ve Türkiye’ye seyahat etti.

UÇAK KİRALANABİLİYOR

Başkan Barack Obama ya da Biden’a seyahatlerde eşlik edecek gazeteciler için Beyaz Saray Muhabirleri Derneği üyesi olma şartı aranıyor. Büyük gezilerde ise ilgili medyanın tamamının Başkan’a eşlik edebilmesi için özel bir basın uçağı kiralanıyor. Özel vakalar dışında basın uçağına, talep Eden tüm gazeteciler alınıyor. Gazetecilerin yol, otel ve diğer ulaşım masraflarını ise kurumları ödüyor.

70 BİN DOLARI BULDU

Beyaz Saray otel rezervasyonlarını, ulaşımı, Internet bağlantısı ya da basın odası kurulmasını organize ediyor. Sonra masraflar muhabir sayısına bölünüyor. Mesela Başkan Obama’nın 3-6 Eylül 2013’te yaptığı İsveç ve Rusya gezisinde sadece uçuş masrafı kişi başı 6 bin dolardı. Obama’nın geçen hafta Çin, Myanmar ve Avustralya’ya yaptığı 9 günlük seyahatin masrafları katılımcı sayısı az olduğu için 70 bin doları bulmuştu. Biden’ın Fas, Ukrayna ve Türkiye’ye 5 günlük gezisinin ne kadar mal olduğu şimdilik bilinmiyor.

FRANSA’DA KİŞİ BAŞI 3 BİN EURO ALMANYA’DA ‘ALMAN USULÜ’

Fransa’da Cumhurbaşkanı François Hollande’a yurtdışı gezilerinde eşlik etmek isteyen gazeteciler Elysee Sarayı tarafından belirlenen bir ücreti ödemek zorunda. Gazeteciler gezilerde Hollande ile aynı uçakta seyahat edemiyor. Basın mensuplarına başka bir uçak tahsis ediliyor. Her gezide değişen bilet fiyatı yolcu uçaklarının ekonomi sınıflarında ödenen fiyatlara göre belirleniyor. Hollande’ın Hindistan’a iki günlük ziyaretinde gazeteciler konaklama ve diğer masraflar dahil kişi başı 3 bin Euro ödemişti.

İngiltere Başbakanı David Cameron ile aynı uçakta seyahat Eden basın mensuplarının uçağa binmek için ekonomi sınıfından bilet almaları gerekiyor.

Almanya’da diğer ülkelerden farklı olarak hükümet liderlerinin resmi gezilerinde kullandığı uçaklar, aynı zamanda muhalefet partilerinin liderleri tarafından da yurtdışı gezilerinde kullanılıyor. Geziye katılan gazeteciler uçağa binmek için, Lufthansa Hava Yolları’nın gidilecek ülke için belirlediği tarifenin yüzde 30 ila yüzde 50’sine denk gelen bir miktarı ödüyor.

BİZDE DURUM ÇOK AMA ÇOK FARKLIDIR
BİZİMKİ SULTANİYE DEMOKRASİSİDİR !!!

Bizde ise Başbakanın/Cumhurbaşkanının uçağına sadece ve sadece iktidara güzellemeler yapan yandaşlar biner.Bu kişiler bizzat Başbakan ve Cumhurbaşkanı tarafından belirlenir.
Uçağa para ödemedikleri gibi gidilen ülkede bu kişilerin konaklama ve yemek bedelleri de hakkında güzellemeler yapılan iktidarın muktedirleri tarafından Devlet kesesinden ödenir.

Başbakan/Cumhurbaşkanı R.T.Erdoğan da Türkiye Cumhuriyeti hazinesini umarsızca talan eden kişidir. Örtülü ödenek harcamaları AKP iktidarı döneminde tavan yapmıştır. Başbakanın namusuna tevdi Edilmiş olan örtülü ödeneğin yandaşların, yandaş basının,irtica odaklı vakıf ve derneklerin , Işid ve El Nusra,Müslüman kardeşler, gibi radikal Islami terör gruplarının ve dahi AKP’nin seçimlerde finanse Edilmesi Için kullanıldığı basında yazılmaktadır.

Koltuk çok ama çok önemlidir ve mabadlar koltuğa yapışıktır. Çünkü güç sahiplerinin vicdansızlarının “Astıkları astık-Kestikleri kestik’tir”   saltanat sürerken ceplerinden “Bir delik kuruş” harcamazlar . Gelgelelim ,hazinenin yani milletin parasını hesapsızca harcarlar. Devleti talan ederler. Bundan vicdan azabı duymazlar.Devletin parası ve varlıkları yandaşlara,kandaşlara peş keş çekilir ve ulüfe gibi dağıtılır.

This entry was posted in Ekonomi, FAŞİZM, YOLSUZLUKLAR. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *