Mucize halı yok! *** Türkiye’yi yönetenler, kılı kırk yardılar. Çok dikkatli davrandılar. Müttefik Kuvvetlerin ağa babaları: İngiliz Başbakanı Churchill, ABD Başkanı Roosevelt, Sovyet Rusya lideri Stalin’in ikram ettiği “mucize halıya” binmediler, emperyalizmin oyuncağı olmadılar. Türkiye bugün varsa ve “bölünmez bütünlüğünü koruyarak, petrolü olmadan iyi kötü bugünlere (kişi başı milli geliri 9-10 bin dolar) gelebilmişse” o günlerde Türkiye’yi yönetenlerin mucize halıya kanmamış olmasına borçludur.

Sözcü
Necati Doğru
Aralık 9, 2015

Mucize halı yok!

Ortadoğu masal kültürünün simgesi yakıtsız, motorsuz, kanatsız, pilotsuz uçan “mucize halı” vardı.O halı artık yok. Savaş gemileri var.

Doğu Akdeniz, savaş uçaklarıyla yüklü savaş gemileri yatağı oldu. İstanbul Boğazı’ndan geçen eski dost ülke savaş gemilerinin güvertelerinde omuzdan ateşlenen bazuka gösterilir oldu.

Barışın sesi kısıldı.
Gücün bağırtısı hortladı.

“Koalisyon Güçleri” adı İkinci Dünya Savaşı sırasında “Müttefik Kuvvetler” idi. İngiltere, Fransa, ABD, Rusya müttefik güçler diye adlandırılıyordu. Karşılarında Almanya’nın liderliğini yaptığı “Mihver Kuvvetler” vardı. Ortadoğu petrol ve enerji yataklarını ikinci kez paylaşım savaşı Müttefik Güçler ile Mihver Güçler arasında geçmiş, 25 milyonu asker, 15 milyonu sivil 40 milyon insan ölmüştü.

O yıllarda Müttefik Güçler; ABD, İngiltere, Rusya, Fransa, “Türkiye’yi de kendi tarafında savaşa sokmak için” Adana Konferansı, Moskova Konferansı ile Kahire Konferansı’nda dönemin Türkiye Dışişleri Bakanı Numan Menemencioğlu’na yapmadıklarını bırakmadılar.Askeri vaatler sıraladılar.Bir yandan da gözdağı verdiler.

Türkiye’yi yönetenler, kılı kırk yardılar. Çok dikkatli davrandılar. Müttefik Kuvvetlerin ağa babaları: İngiliz Başbakanı Churchill, ABD Başkanı Roosevelt, Sovyet Rusya lideri Stalin’in ikram ettiği “mucize halıya” binmediler, emperyalizmin oyuncağı olmadılar. Türkiye bugün varsa ve “bölünmez bütünlüğünü koruyarak, petrolü olmadan iyi kötü bugünlere (kişi başı milli geliri 9-10 bin dolar) gelebilmişse” o günlerde Türkiye’yi yönetenlerin mucize halıya kanmamış olmasına borçludur.

O günler çok çetindi.
Bugünler ise daha çetin.

Bugünlerde Ortadoğu petrol ve doğalgazını yönetmek için birbirlerinin gözünü oymayı hedefe koymuş olanların hepsi; ABD, Rusya, Almanya, Fransa, İngiltere, Hollanda, İtalya, İspanya, Portekiz, Danimarka tüm eski ve yeni emperyalistler “Koalisyon Güçleri” diye bir araya geldiler.Karşılarında da İŞİD.

Sözüm ona tüm koalisyon güçleri bütün kuvveti 50-60 bin toplama cihatçı teröristten oluşmuş IŞİD’i yok etmek için Doğu Akdeniz’i “savaş gemisi ile savaş uçağı havuzu” haline getirdiler: ABD’nin 1 uçak gemisi, 1 destroyer, 1 fırkateyn, 1 denizaltı, 1 istihbarat gemisi, 1 elektronik gemisi, 1 AEGIS hava savunma gemisi, 2 lojistik destek gemisi. Rusya’nın 2 fırkateyn, 2destroyer, 2 denizaltı, 1 istihbarat gemisi. İngiltere’nin 1 destroyer, 1 fırkateyn, 1 denizaltı. Fransa’nın 1 uçak gemisi, 1 destroyer, 2 fırkateyn, 1 denizaltı. Hollanda’nın 1 fırkateyn. Almanya’nın 1 fırkateyn. Danimarka’nın 1 fırkateyn.
Bunca savaş gemisi ne için?

Ancak aptallar inanır.
IŞİD ile savaşmak için (!)

Savaş gemileri yetmiyormuş gibi Hmeymim Üssü, Tartus Deniz Üssü, Güney Kıbrıs Agratur Üssü ve Türkiye’nin İncirlik, Diyarbakır askeri üsleri de çok sayıda AWACS erken uyarı uçakları, F-16’lar, F-4’ler, F-15C’ler, F-15E’ler, A-10 Ağır bombardımanlar, Tornadolar, Typhoonlar ile dolduruldu.

Ve Türkiye!
Havaalanlarını açtı.
Askeri üslerini verdi.

Türkiye izahı güç bir çelişkiye düşürüldü, koalisyon güçleri içinde yer alan Rusya ile savaşma noktasına getirildi. Türkiye’yi yönetenler bugün “mucize halıya” binmiş durumdalar. Basında Türkiye’yi yönetenlere yakın kalemleri okuyun: Türkiye 150 yıllık fetret devrinden (bunalım-duraklama-bölünme) sonra ilk defa 1000 yıllık geleneğe sahip “medeniyet yürüyüşüne” yeniden başladı diye yazıyorlar.

Mucize halı yok!
Türkiye’nin Ortadoğu’da, Kafkasya’da ve Balkanlar’da “dost ülke çemberlerine” sahip olmaya ihtiyacı var.

http://www.sozcu.com.tr/2015/yazarlar/necati-dogru/mucize-hali-yok-1004581/

This entry was posted in ABD - AB - EMPERYALIZM, DÜNYA ÜLKELERİ, FAŞİZM, NECATİ DOĞRU YAZILARI, ORTADOĞU ÜLKELERİ. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *