Emniyet’te tarikat oyunu

07 Eylül 2015 Pazartesi
Aydınlık / Ankara

Emniyet’te tarikat oyunu

Emniyet’te F tipi örgüt krizi yaşanıyor. Başka tarikatlara katılarak kendilerini gizleyen F tipi polislerin korunmasına tepkiler artıyor.

Emniyet’te F tipi örgüt krizi yaşanıyor. Başka tarikatlara katılarak kendilerini gizleyen F tipi polislerin korunmasına tepkiler artıyor. Emniyet’te F tipi örgüte yönelik yapılan operasyonlar sonrası kritik görevlerdeki örgüt elemanları görevden alınsa da örgütten gelen talimat sonrası birçok F tipi polisin başka tarikatlara katılarak kendilerini korumayı başardıkları bildiriliyor.

Konu ile ilgili olarak Aydınlık’a bilgi veren emniyet kaynakları, “Fethullah Gülen operasyonlar sırasında, ‘Beni takip etmeyin, Abdullah Geylani’yi , … takip edin’ diye bir açıklama yaptı. Bu açıklamanın emniyetteki örgüt elemanlarına, ‘diğer tarikatlara geçerek kendinizi gizleyin’ talimatı olduğunu herkes anladı. Ama yöneticiler es geçti. Şu anda çok sayıda F tipi örgüt elemanı aktif olarak çalışıyor” dediler.

Emniyet’te şu anda “okuyucu” ve “yazıcı”lar hakim. Kurumda bu ekipler İngilizce adlarıyla, “reader-writer” olarak anılıyor.Bu gruplar da F tipi örgüt gibi kendi imamlarını atamışlar ve kararlar oradan veriliyor. Tövbe ettiğini söyleyip kendilerine katılan F tipi polisler korumaya alınıyor. Emniyette bu duruma tepkinin giderek arttığı ifade ediliyor.

İSTİHBARAT, PERSONEL POLİS AKADEMİSİ
F tipi örgütün özellikle tutunmaya çalıştığı üç yerin olduğu bildiriliyor. Bunlar istihbarat, personel ve polis akademisi. İstihbaratta çok sayıda F tipi polis görevden alınmış görünse de bu birimde hala 300 civarında F tipi polisin görev yaptığı iddia ediliyor. İsimleri tek tek belirlenmiş durumda. Üniversite öğrencilerinden komiser yapmak amacıyla alınan öğrencilerin önemli bir kısmının da gizli F tipi olduğu vurgulanıyor.

F TİPİ DİYE İHBAR EDENLER F TİPİ
Emniyette dikkat çeken bir başka konu da F tipi polislerin taktikleri. F tipi polislerin, F tipi operasyonlara katılan ve kritik görevlerde bulunan polisleri “F tipi örgütün elemanı” diye ihbar ettikleri ifade ediliyor. Konu ile ilgili olarak bilgi veren bir kaynak şunları söyledi:
“Düşünün F tipi örgüt en büyük darbeyi KPSS operasyonlarında yedi. Emniyet’te bu operasyonu yürüten polisler üstün başarı gösterdi. İyi bir dosya hazırladı.

Şimdi bu operasyonları yapanları F tipi örgüt elemanı diye yıpratmaya çalışıyorlar. Onların yükselmelerini önlemek istiyorlar. Diğer birimlerde de benzer uygulamalar var. Üst yönetim devleti düşünmez de kendi tarikatını düşünürse F tipi örgüt aradan sıyrılır ve Emniyet’te yeniden etkili olur.”

http://www.aydinlikgazete.com/politika/emniyette-tarikat-oyunu-h76337.html

This entry was posted in DEVRİM VE KARŞI DEVRİMLER, Fetullah Gülen, İHANET VE YABANCI YANDAŞLAR, İrtica. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *