DEMOKRASİ POLİTİKA ÖZELEŞTİRİ *** CHP’DE ÖZELEŞTİRİ ZAMANIDIR


CHP’DE ÖZELEŞTİRİ ZAMANIDIR

“7 Haziran seçimlerinden hemen sonra koalisyon arayışı sürecine girilmesi CHP’ye seçim değerlendirmesi, başarısızlığının nedenlerinin araştırılması ve öz eleştiri yapılması fırsatını vermedi. Koalisyon görüşmeleri başarısızlıkla sonuçlandığına göre bu değerlendirmelerin ve öz eleştirilerin yapılmasının zamanıdır. Nerede hata yaptık sorusuna cevap aranmadan yeni seçimlere hazırlanmak partinin başarı şansını olumsuz etkileyebilir.”

“Bu durumda, erken seçimlere aynı politikalar, aynı söylemler, aynı kadrolarla gidilmesinin son seçimlere nazaran daha başarılı sonuçlar alınmasına yardımcı olması beklenmemelidir. Oysa bu seçimlerde köklü ve bir demokratik değişimin sağlanamaması ülkemizin geleceğini, halkımızın huzur ve güvenliğini ve Türkiye’nin bölgedeki ve dünyadaki itibarını olumsuz yönde etkileyecektir.”

“Ortaya çıkan tablo Türk siyasetinde köklü değişikliklere gereksinme olduğunu ortaya koymaktadır. Bu değişime öncülük yapacak olan parti CHP’dir. Bu koşullarda Sayın Genel Başkanın görevden ayrılarak partinin yeni kadrolar ve yeni söylemlerle taze bir başlangıç yapmasının yolunu açması Türk demokrasisine büyük bir hizmet olacak ve siyasi tarihimize takdirle karşılanacak bir tavır olarak geçecektir.”

Onur ÖYMEN

http://ulusalyol.net/yeni-kadro-yeni-tarzla-cikis/

 

This entry was posted in SEÇİM - SEÇSİS, SİYASİ PARTİLER, SİYASİ TARİH. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *